En mysig eftermiddag på Junibacken, testfamilj
Annons
Reseberättelse:

En mysig eftermiddag på Junibacken, testfamilj

(, Stockholm, Junibacken)

Karlsson

Muhammed Karats Guldbutik

Korv

Bok

Både jag och dottern, som är fem år, är ganska ljudkänsliga och tycker inte om när det blir för stojigt och stökigt. Därför brukar vi alltid se till att hänga på låset när vi ska till t ex lekland, nöjesparker och liknande så att man hinner leka/åka lite innan det blir för mycket folk. Denna gång kom vi inte ur sängen så tidigt som tänkt så då blev det istället så att vi åkte till Djurgården och Junibacken på eftermiddagen istället, och det blev jättebra. I början var det ganska mycket folk, men sedan trappades det av och blev lugnt och vi fick möjlighet att leka och utforska utan att känna oss stressade. De stänger klockan 18, så är man där vid 14- eller 15-tiden så har man ändå gott om tid att upptäcka allt.

Junibacken är så himla mysigt, min favorit är sagotåget med Astrid Lindgrens varma trygga röst som låter oss färdas genom hennes mest kända berättelser. Dottern tyckte att draken Katla var lite läskig, så då fick vi hålla för hennes ögon.

Det stora rummet med miljöer från t ex Lassemajas detektivbyrå, Pettson, Mamma Mu, Gittan, Alfons Åberg m. fl. var dotterns favorit. Det var så roligt när hon kände igen sig i det vi läst om och kunde ”gå in” i böckerna.

Vi hann även se lite teater. Pippiteatern ville hon inte se för det var lite för stojigt vid Pippis hus strax innan den skulle börja. Men när vi skulle köpa glass i glasskiosken spelades Loranga! och där var det inte så mycket folk så den tittade vi på. Lite senare spelade vi även trummor med Astrids bästa band. Skådespelarna var riktigt bra och fick med sig alla barnen i trummandet.

Bokhandeln som finns på Junibacken är jättefin och det finns massor av böcker och annat att välja mellan om man vill handla. Dottern fick köpa en Lassemaja-bok och en Pippi-speldosa. Sedan satte vi oss ute i trädgården utanför och läste en liten stund.

Jag tycker att Junibacken är otroligt mysigt uppbyggt och både stora och små kan känna igen sig i miljöer och karaktärer från en massa olika barnböcker. Nackdelen är att det lätt blir trångt och att det inte är så stort. Just nu håller man på och bygger ut, så jag hoppas att det kommer bli ännu bättre framöver.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se