Annons
Reseberättelse:

Testfamiljuppdrag: Experimentarium

(Danmark, Hellerup, Köpenhamn, Experimentarium)

Då var det dags för utflykt igen. Denna gång: Experimentarium! Jag har varit där två gånger tidigare, en gång som barn och en som ungdom/vuxen. Då hade vi väldigt kul så jag såg väldigt mkt fram emot resan. Nu med egna barn, 6år och 2år. Detta är lite vad vi provade på: Vi provade Hamnen först. Där kunde man: köra på räddningspådrag, stå uppe på fartyget när det börjar blåsa upp till storm (häftigt) Vara fraktledare. Man skulle skicka iväg varor till olika delar av världen i ett stort kulbanesystem. Vi gick/kröp i en sinnestunnel. De fanns olika småspik om vad som sker i kroppen. T ex skulle man skydda kroppen mot virus. Ljuslabyrint- hur ljuset och skuggor ter sig, en ljusorgel. Vi var på såpbubbelshow. Tyvärr på danska. Men det var häftigt. En del kände man igen sen innan om man var varit på Kreativum. Byggarbetsplats- köra kran o lyfta upp kulor i ett kulbanesystem, göra en bana på väggen med magneter så bollen kunde åka på. Stranden- här kunde man köra race med ankor, segelbåtar. Gå in i en liten ubåt o navigera och kolla i periskop. Se hur vattenvirvlar uppstår, hur vågor rör sig. Pulstorget- registrera ett lag och sen skuggdansa, ta sig igenom "laser"strålar, inte nudda golv samtidigt som du ska trycka på olika knappar när de lyser i ett köksinspirerat utrymme. Jättekul!! Cykla, springa i hamsterhjul, "tjurridning" samtidigt som du gör quiz tror jag. Träffa med bollar i hål som lyser Kul! Uppe på taket så kunde man köra sparkcykel som svängde motsatta håll än var du styr åt, supersvårt! Bygga med stora legoblock. M.m. Jättemysigt miniland längst ner för de mindre barnen. 2åringen stortrivdes med att lägga löv i en trumma som blåste upp dem, leka i kök, va doktor och röntga nallar med benbrott, läshörna, skog, supermysigt!! Svindyrt Fik med lite mackor, sallad, juice etc. Rekommenderar starkt att ta med egen matsäck, både godare och billigare. Lr gå till köpcentret jämte för att äta. Mkt trevlig personal. Det gick jättebra att få med sig vagnen överallt.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se