En inblick i tropikerna
Annons
Reseberättelse:

En inblick i tropikerna

(Sverige , Norrköping , Tropicarium Kolmården )

En inblick i tropikerna.  Vi har besökt tropicarium lite var stanna i världen och det i Kolmården en bit utanför Norrköping håller ungefär samma standard.

Man välkomnas av glad personal som informera om vilken tid t.ex. matningen av hajar sker. (Förmiddagen) Väl inne möts barn och vuxna av en bit regnskog som genast väckte mitt barns lust att söka efter djur som gömmer sig bland det gröna.

Det var enkelt för mitt barn att se och jag kunde stötta och informera bra genom tydliga skyllts. Extra roligt är de tipspromenadfrågor som runt om i anläggningen. Det fick mitt barn till att verkligen lyssna på namn och info som jag läste upp från skyltarna. 

Som sagt så gillade vi verkligen att alla akvarier och terrarier är lågt ner så att det är enkelt för barn att se. Vi gick fram och tillbaka flera gånger för att vi kom på att vi ville kolla lite extra på vissa djur. Detta gick bra då det inte finns några spärrar eller liknande. Vissa delar av anläggningen känns sliten men jag tänker att det inte påverkar upplevelsen och det är en vuxen observation. 

Mot slutet möttes vi av ett öppet akvarium där vi klappade rockor och igelkottfisk. Här stannade mitt barn länge då vi först fick övervinna det läska mig att våga stoppa ner handen. När det väl var gjort gick det inte att komma därifrån. 

Tropicariet är väl värt ett besök om man vill göra en mindre utflykt för att enbart besöka det eller som vi gjorde det i samband medett besöka på Kolmårdens djurpark. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se