Testfamilj på BonBonland juli 2019
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på BonBonland juli 2019

(Danmark, BonBon-Land)

Entrén

4 åringen tankar bilen

roliga figurer

vaska guld

En varm julidag 2019 besökte vi BonBonland som testfamilj. I vår familj har vi 3 barn i åldrarna 8,4, och 2 år. Barnen var förväntantsfulla och vi påbörjade vår resa från Höllviken (där vi hyrt hus en vecka) klockan 9 på morgonen. Att ta sig till BonBonland tog ca 1 1/2 timme, parkeringen var stor och det fanns gott om skugga. Entrén är tilltalande och det finns flera roliga figurer som barnen kan stoppa in huvudet i. Vi började med att hyra en skrinda för att slippa bära på all packning, det gick väldigt smidigt. 

Vårt övergripande intryck av BonBonland är att det är en mycket trevlig park, det finns många ställen att äta sin medhavda matsäck på (finns flera matställen om man inte vill ha med sig matsäck.) Det finns många skuggiga platser, något vi verkligen uppskattade denna dag då det var 30 grader varmt. En del av attraktionerna börjar bli slitna och på ett ställe i parken ligger det gamla figurer slängda. 

Dagen vi besökte parken var det väldigt mycket folk och en hel del köer. Det vi la märke till var att det bara var en "arbetare" vid varje attraktion och det gjorde att allting tog väldigt lång tid då denne ska öppna och stänga grindar, se till att alla sitter fastspända som de ska samt starta attraktionen, kanske kunde BonBonland anställa mer personal för att effektivisera?

Första attraktionen valde 4-åringen och det blev att köra små lastbilar runt en bana, 8-åringen hade gärna också åkt den men blev nekad då han var för lång och 2-åringen var för kort, men de kunde stå vi sidan av och titta på medan 4-åringen åkte. 

Andra attratkionen "Ormen" fick alla åka och den uppskattades av hela familjen. Det fanns några fler attraktioner som hela familjen kunde åka (2 åringen är under 80 cm) och det tyckte vi var extra roligt. Det märktes att de var noga med säkerheten då 4 åringens längd kontrollerades vid flera tillfällen (100 cm)

I parken finns det flera lekparken, perfekt då barnen tröttnade på att åka karuseller eller då syskon fick vänta på syskon som åkte attraktioner som inte alla kunde åka. 

4 åringens favorit blev Hundprutten och Bläckfisken och de åktes flera gånger, så skönt att alltt ingår i entrépriset så man inte behöver begränsa barnens åkande. 

8 åringen gillade Cowboy staden där man kunde vaska guld, leka i en stor klätterställning samt en attraktion där man skulle skjuta med laserpistol. 

Det fanns gott om toaletter i parken men det var svårare att hitta skötrum. Trodde att det skulle finnas på alla toaletter men så var inte fallet utan det låg på 3 utspridda platser i parken, lite jobbigt att behöva lämna övriga familjen och ibland gå långt för att byta blöja. 

Sämsta upplevelsen blev när vi skulle köpa glass. Kön var jättelång och de som jobbade i kiosken var varken serviceminded eller hade något tempo. De fick gå tillbaka och läsa på kvittot flera gånger och då hade vi beställt 3 likadana glassar!!!

Bästa upplevelsen blev att alla kunde hitta något att åka och detta är en park som passar alla; gammal som ung. Det finns attraktioner för alla smaker och vid varje attraktion finns det tydlig information om längdgräns, längd på åkturen etc. 

Vi ger BonBonland högsta betyg och vi kommer säkert att komma tillbaka (dock hoppas på vi svalare väder och mindre folk) Det var flera attraktioner vi inte hann med (orken tröt hos barnen efter 7 timmar i parken i 30 gradig värme) som vi gärna skulle vilja prova på nästa gång. 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se