Djurs Sommerland juli 2019
Annons
Reseberättelse:

Djurs Sommerland juli 2019

(Danmark, Nimtofte, Jylland, Djurs Sommerland)

Piratland

Tigern

Juvelen

Ankor

Vi hade en bit att köra från stugan till sommarlandet så klockan hann bli närmare 12 innan vi kom dit. Dock har parken öppet till kl. 20 så vi hade många timmar framför oss och det behövdes.

Håll utkik efter skyltningen till parken när ni kommer då den är lätt att missa. Även om vi kom till parken sent på dagen så hade vi inga problem med att hitta parkering. Parkeringen är avgiftsfri. Mellan parkeringen och entrén finns barnvagnar och skrindor att hyra för de som behöver det.         

Sommarlandet är stort till ytan och mer som en nöjespark (åkattraktioner) med badland och några typiska sommarland saker så som trampbåtar, klätterställning/ ninjawarrior ( för barn) och studsmattor. Parken är uppdelad i olika delar: Vattenland, Vikingaland, Afrikaland, Wild Asia, Sommarland, Westerland, Mexicoland, Piratland och Bondgårdsland.   Viktigt att ta en karta när ni går in för det är svårt att få en överblick inne på området utan. Vi upptäckte när vi gick ut för dagen att vi missat en del i parken (Wild Asia). Det finns åkattraktioner för alla åldrar. Flera större berg och dalbanor men även mindre som passade mina killar (7 och 11 år).  Köerna var heller inte långa, den dag vi var där. Vi stod som mest 10 minuter i kö. Det är främst de större berg och dalbanorna som hade kötid, enligt skyltarna 20-25 min.  Vi började med att åka ett par olika åkattraktioner i Piratlandet som ligger direkt när man kommer in. Vad vi snart blev varse om att vatten var inblandat överallt i parken och vi blev hela tiden blötta. Om det inte var åkattraktioner som gick på/genom vattnet så sprutades vatten på oss när vi åkte, både av åskådare samt av de som ansvarade för attraktionen. Ha på er kläder som torkar fort eller extra kläder. Det finns inga torkar i parken.  När vi åkt ett par saker i Piratlandet så gick vi vidare och hamnade i Bondgårdslandet som är för mindre barn.  Här kunde vi vuxna sätta oss så vi såg barnen och sen kunde de åka själva många olika saker. En del trodde vi att 7-åringen skulle vara för stor för men han tyckte de var mysiga. En favorit var ankor som gick runt. Den var bra att ”slappa i” sa han.

Efter Bongårdslandet var vi hungriga. Det finns många ställen att äta medhavd mat.  Det finns många stora gräsytor med bord och bänkar i hela parken. Det finns även ett fint område med stora grillar där man kan grilla sin egna medhavda mat, öppet mellan 12-19. Vi hade inte mat med oss och beslöt att äta i en  av restaurangerna. Det finns 4 större restauranger. En med pizza- och pasta buffé, en med burgare och revbensspjäll (Joes Burger), en med grillbuffé och så en Foodmarket i piratland med blandat (främst pannkakor).  Vi valde den närmast och den nyaste restaurangen, Grillbuffen.  Maten var god och det fanns mycket att välja på men dyr. Visade sig att vi valt den dyraste restaurangen där drickan inte ingick.  Maten kostade 169 dkr per vuxen, barn u. 150 cm 94 dkr,  u. 110 cm 64  dkr och under 90 cm gratis. Dock så kostade ett glas läsk eller jucie från 49 dkr och uppåt.  I efterhand så önskade vi att vi istället valt Joes Burger som också hade grillat eller Pizza och pastabuffen där det även fanns sallader mm. På de restaurangerna ingick drickan. En varm dag så är barnen mer törstiga än hungriga.  

Mätta begav vi oss sedan till badlandet.  Det finns två omklädningsrum (tjejer och killar) med duschar som man går igenom innan badlandet. Glöm inte att köpa poletter till skåpen innan ni går in.  Inne på badlandet finns gröna små ”flyttvästar/badvästar”  för mindre barn eller de som inte kan simma, praktiskt.  Badlandet är lätt att överblickar och har 7 olika attraktioner för olika åldrar.  Vi började i den stora klätterställningen.  Kallt men kul. Se upp för den Stora hinken med vatten som töms över ställningen med jämna mellanrum. Tips, när ni hör en klocka ringa så tippar snart vattnet över er, ta skydd annars blir ni översköljda.  Vi fick tyvärr inte testat övriga vattensaker då 7-åringen halkade och skrapade upp sig på botten av bassängen. Ha plåster med er då inga finns att tillgå när man frågar. Vi fick snabbt in och hämta i skåpet och sen klä på oss. Vattenlandet stänger 1-2 timmar innan sommarlandet stänger.

Det blev sedan fler åkattraktioner som både gick upp, runt och fram och tillbaka.  11-åringen gillade främst berg och dalbanorna och Söulken en snabb karusell i Piratlandet. Favoriterna som vi åkte flest gånger var dock lite lugnare. Rio Grande Rafting som var en lugnare forsränning där vi satt i en gummibåt (typ som Kållerado på Liseberg) hann vi åka flera gånger. Vi åkte även Jungel safari med Chico två gånger. Båten där går genom en park med djungeltema, lite slitna konstgjorda figurer och djur men barnen tyckte en del saker var roliga så som den stora gorillan och apan som åkte vattenskidor på en krokodil.

Efter mycket åkande var klockan 20 och dags att åka hem. Lite kaos på parkeringen men det gick ändå fortare att ta sig ut än vad vi trodde vid första anblicken. Ha tålamod.

Parkens attraktioner är kanske inte lika nya som Legoland, men den är charmig och det finns mycket att göra. Vi hade behövt fler timmar där för att hinna med allt.  Köerna är också kortare så vi hann åka mycket. Det finns även en del häftiga attraktioner och berg och dalbanor. Exempelvis Danmarks största Gyro swing, Tigern. Men den vågade vi inte åka fast den var häftig att se.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se