Tropicarium med en tvist.
Annons
Reseberättelse:

Tropicarium med en tvist.

(Sverige, Kolmården , Tropicarium Kolmården )

Vi besökte en ganska kylig dag slutet av juli. Familjen består av 2 vuxna samt 5 grabbar i åldrarna 11,10,8,5år samt 11mån. För oss som familj var besöket lyckat med hänsyn till ålder på barnen. Alla tyckte om det och var förväntansfulla inför besöket så ribban var satt högt. Efter entrén möts man av diverse giftiga och "enligt barnen" coola skorpioner direkt. Vidare går strapatsen in i djungeln och sköldpaddor och grodor avlöser varandra. Det coolaste kom vi till ganska tidigt och det som förvånade till och med oss vuxna var de fria apor som slinga sig helt öppet utan avspärrningar mellan oss. Riktigt mäktigt att mötas av dem så nära och fritt. Färden går vidare genom tropicarium och man möts av bara mer och mer förvåning över hur mycket som fanns där inne. Fiskar utan dess like. Drakfiskar, sjöhäst, malar, piraya och favoriten bland barnen, hitta Nemo och Doris. Mäktigast var ändå haj akvariumet med stora hajar och andra fiskar. Det välda glaset i korallgrottan gav en bra insikt i akvariumet för alla barnen och det är något som faktiskt såhär i efterhand slog oss, det var bra insikt i alla miljöer på hela tropicarium för alla barnen. Avslutningsvis på turen så möts man av det lågbyggda akvariet med rockor och blåsfisk. Får man verkligen känna på dem fråga barnen? Ja det får man och barnen var snabbt framme för att få klappa och känna på dem. Djuren drogs verkligen till barnen och nästan vinkade åt dem med sina "rockor." Efter en god stund ca 1,5h inne på tropicarium så kände sig barnen nöjda och vi begav oss mot utgången. Sist men inte minst möts man av en lagom presentshop både för barn och vuxna som resultera i fynd för alla. Kort och gott enligt vår familj så var besöket värt det.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se