Badlek på Fyrishov äventyrsbad
Annons
Reseberättelse:

Badlek på Fyrishov äventyrsbad

(Sverige, Uppsala, Fyrishov)

Lek med cyklop

Vattenlek när den är som bäst!

Hoppborgarna

Så äntligen var det dagen för familjens bad på Fyrishov. Flickorna på 9 och 12 år har sett framemot denna dag sen vi blev utvalda som testfamilj. 

Fyrishov är uppbyggt kring tre delar av olika slags simbad, en äventyrsdel, en träningshall/simhall och en utebassäng. 

Vi började ute då sommarbadet fortfarande är öppet, det blåste kallt och solen värmde inte mycket alls men i poolen var det varmt och härligt! Efter ett tag värmde solen upp och min man och jag kunde sitta i de närliggande solstolarna och dricka kaffe medan vi badvaktade barnen. 

Utomhus finns stora gräsytor, picknick-bord, solstolar och lekplats. Det finns en stor pool med olika sektioner och olika djup och sen finns det även en separat barnpool med knädjupt vatten. Ute finns även en servering med enklare mat och fika. Denna dag fanns det även två hoppborgar som tjejerna lekte i. 

Vi köpte lunch och satt i solen och käkade toast, varma chips, banan, vegetarisk sallad och en kycklingwrap. Väldigt gott och smidigt! 

Efter lunchen tog vi oss in till simhallen för att ta lite märken. Silverfisken och guldfisken gick lekande lätt och pryder nu tjejernas väggar. I träningsbassängen finns simbanor, hopptorn med 3-, 5- och 10 -meters höjd, trampolin och utgång till vedeldad bastu. 

Nu var vi redo för äventyrsbadet. Vi åkte i strömmen, klättrade upp till piratön, lekte med olika flytfarkoster och åkte vattenrutschkana. Tjejerna fastnade för strömmen(som är strömmande vatten runt en grotta) och åkte flera varv med och utan olika flytfarkoster. En annan favorit var vattenrutschkanorna. En gul som går fort och en grön som man kan välja tema i, dvs läskig musik, disco med discolampor och även ett spel där du ska trycka på lampor under färden och samla poäng. Mycket kul tyckte vi!

I äventyrsdelen finns två barnsektioner, två bubbelpooler, vattenfall, broar, grottor, strömmen och allt inramas av ett djungeltema/tropiskt tema med palmer och värme. Det finns en restaurang med olika slags måltider, både enkla och mer matiga. Det finns en stor avgränsad matdel med mycket sittplatser. I anslutning till äventyrsdelen finns även en träningsbassäng med varmare vatten där man kan öva simning för de som behöver det.

Efter många timmar med lek var det dags att åka hemåt men först bastu och dusch! Omklädningsrummen är riktigt fräscha och lyxiga. Det känns riktigt bra att få värma upp lektrötta muskler i bastun och få möjlighet att reflektera tillsammans. 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se