Testfamilj Kattegattcentret
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Kattegattcentret

(Danmark, Grenå, Kattegatcentret)

Hajarna matas.

Stenfisken är världens giftigaste fisk.

Dykare.

Kattegattcentret, döpt efter havsområdet som det ligger precis intill, öppnade 1993 och har som sin vision att inspirera människor att njuta av, förstå och ta hand om havet. Vår familj (två vuxna samt två barn på 9 och 5 år) var testfamilj på Kattegattcentret i Grenå den 4 juli 2019. Det var en regnig dag vilket bidrog till att många hade valt att besöka centret. Den stora bassängen tillsammans med den höga takhöjden och allt sorl från besökarna ger en akustik som påminner om ett äventyrsbad. Det var svårt att få en överblick eller en röd tråd att följa. Vi började med att spana in olika akvarier, till exempel en avdelning med farliga fiskar. Häftigast var stenfisken som är en mästare i att kamouflera sig. Stenfisken anses även vara världens giftigaste fisk och det ökade vårt intresse. Efter någon timmes vandrande bland de olika akvarierna åt vi vår medhavda matsäck inne på centret, och vi hittade bord som var avsedda för detta. Vi siktade sedan in oss på matningen av hajarna. Det var trångt runt bassängen och vår förväntan steg gradvis medan vi väntade, men tyvärr blev hajmatningen något av en besvikelse. En guide berättade på danska och det var inte helt lätt att hänga med och själva utfordringen bestod i att hajarna fick en och annan fiskdel kastad till sig. En delfinshow är i jämförelse betydligt mer minnesvärd och spektakulär. Barnen uppskattade mest att spana in olika fiskarter och att åka på ett rullband under hajbassängen där det gick att se hajarna genom ett glasfönster ovanför. Avslutningsvis känns det som att Kattegattcentret kan utvecklas. Vi önskar enklare skyltar och fler saker att testa. Som det är nu krävs ett specialintresse för att uppskatta vad Kattegattcentret har att erbjuda.        

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se