Testfamiljsuppdrag: Fyrishov
Annons
Reseberättelse:

Testfamiljsuppdrag: Fyrishov

(Sverige, Uppsala, Fyrishov)

Äventyrsbadet

Majas pannkakor

Hopptornet

En lördag i början av augusti packade vi badkläderna och åkte till Fyrishov i Uppsala för att utföra vårat testfamiljsuppdrag. Alla i familjen tyckte det var spännande att komma iväg då ingen av oss varit på Fyrishov tidigare. Familjen består av två vuxna samt tre barn i åldrarna 2år, 7år och 9år. Vi kom fram på förmiddagen och planerade att stanna hela dagen. Vi möttes av trevlig personal i receptionen och ett fräscht omklädningsrum, med gott om utrymme och många duschar. I äventyrsbadet var det behagligt varmt, sonen som kan vara väldigt frusen frös inte en gång och orkade bada hela dagen. Vi började med att testa så mycket vi kunde i äventyrsbadet, det var lagom mycket folk inte på badhuset vid den tiden och inga köer till vattenrutchkanorna så vi passade på att åka dem många gånger vilket var 9 åringens favorit på badet. De var lagom stora och snabba och kul ide´att man kunde tävla mot varandra. 7 åringen gillade vattenströmmen bäst, där man kunde åka runt , runt en grotta. Det fanns många flytleksaker att låna, ringar, båtar , korvar, simringar mm, 2 åringen gillade speciellt en flytring med sittdel. Några av flytleksakerna var väldigt slitna. Vattendjupet i äventyrsbadet var lagom för en 7 åring som bottnade i hela bassängen. I ett rum bredvid äventyrsbadet fanns en bassäng som simskolorna använder, det var öppet för alla som ville simträna med sina barn där när vi var där under lördagen. För de allra minsta barnen fanns små pooler med ruchkana, två inne och en ute. Bubbelpoolerna var populära och de blev snabbt fulla. Det fanns små säkerhetsboxar där man kunde låsa in sina värdesaker, det var positivt då man hade nära till dem i simhallen. Litet minus för att det var trångt vid handukshyllorna.
Vi åt lunch i serveringen inne på äventyrsbadet, vi tyckte maten var bra och till rimligt pris och trevlig personal. Man kunde även äta sin egna medhavda matsäck vid borden. Litet minus att det var väldigt halt på golvet på vissa ställen i serveringen.
I den stora simhallen fanns många längder lediga för den som ville simträna, det fanns ett stort hopptorn och trampoliner och en uppblåsbar hinderbana. Hinderbanan var mycket rolig tycktevi vuxna och 9åringen. Det stod hela tiden en badvakt vid hopptornet, badhusregler fanns uppsatta på skyltar runt om på badet och det var gott om badvakter.
Utomhusbadet var fint , det fanns en större pool och en för de mindre barnen. Solstolar fanns att låna och man kunde även ligga på gräsmattan. Just den dagen blåste det kallt så vi stannade inte ute någon längre stund. Det fanns en mindre lekpark och hopptorn som barnen uppskattade.   Vi avrundade dagen vid kl 16 då kände vi oss nöjda och trötta. Badhuset var lika bra som vi hade förväntat oss och vi kommer absolut åka dit igen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se