Heldag på Givskud zoo
Annons
Reseberättelse:

Heldag på Givskud zoo

(Danmark, Givskud, Givskud zoo)

Spanar på djur

Spännande experiment om istiden

Stora klätterställningen

Vi besökte Givskud zoo en dag i mitten av juli då många är lediga. Men trots att det var mycket folk kändes det inte trångt i parken. Parken är upplagd så att du åker med din egen bil (du kan också välja att gå och åka buss vissa delar) och sedan kan parkera och gå runt. Vi var tå vuxna och två barn på 4 och 7. Barnen var i en passande ålder för parken. Det fanns många lekplatser som passade olika åldrar. Det fanns även gunga för rullstolsbundna vilket jag blev glad föver att se. 

Barnen lekte i alla lekparken men favoriten blev klätterställningen (passar nog bäst för större barn egentligen) och studsmattorna. 

Det fanns många ställen att sitta och äta picknick. Vi satt i skuggan av träden vid indiantälten. Jätte mysigt. Där fanns också möjlighet att vaska guld. 

Utsällningen om istiden var en hit för både oss vuxna och barnen. Det blev en möjlighet att delge barnen kunskap om den tiden och hur jorden har utvecklats. Det fanns djur från istiden i verklig storlek som rörde sig och såg väldigt verklighetstrogna ut. Väldigt häftigt. 

Vi åkte sedan med bil genom området där djuren gick lösa. Det var en lång karavan av bilar och samtidigt som det är häftigt att se djuren blir man fundersam på hur det påverkar djuren. Barnen hade lite svårt att se djuren och det var svårt att stanna när det var så mycket bilar. 

Vi hade turen att se lejonen i den separata inhängnaden. Men det kändes lite läskigt att åka in där. 

Det som vi alla nog tyckte var häftigast fanns i slutet av parken och det var dinosarierna. Där fick man gå och det fanns massor av dinosarier och vissa rörde sig. Det stod också fakta om de olika dinosarierna. Intressant för oss alla. I slutet av dinosariedelen kunde man även bla. leta efter fossiler. 

Det var en stor park men tyvärr var omgivningarna lite dåligt skötta då det var mycket höga brännässlor som var lite läskigt när barnen sprang runt. Vi åt inte någon mat där så kan inte uttala oss om den men det fanns flera olika restauranger. 

Vi har varit på en del zoo och kanske är lite "mätta" på det men den delen som vi alla tyckte bäst om var just istiden och dinosarierna. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se