Testfamilj Lalandia Billund
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Lalandia Billund

(Danmark, Billund, Lalandia)

Vi hade turen att få åka som testfamilj till Lalandia i Billund och vi åkte i mitten av augusti 2019. Vi som reste var jag och mina barn (9 och 11 år gamla) och barnens mormor. Vi kom fram till Billund strax innan kl. 10:00 med siktet inställt på att tillbringa dagen i Aquadome innan vi skulle få tillträde till vår stuga kl. 15:00. Redan när vi kom fram möttes vi av en positiv överraskning då vi fick tillgång till vår stuga direkt och kunde köra dit och packa upp och fika innan vi gick till badlandet. Vår stuga var stor och välplanerad (Design Plus 6) och eftersom vi bara är 4 personer hade vi gott om plats. Stugan var ljus och fin och det mesta vi behövde fanns (vi hittade inga grytlappar och stekpannans handtag satt löst och ramlade av men vi fick snabbt en ny stekpanna i servicecentret). Vi var på det stora hela mycket nöjda med boendet. Det enda negativa vi kan säga om boendet var att det var ganska smutsigt i stugan (jobbigt för sonen som är allergisk mot kvalster) och den smutsiga soffan och fönster med kladdiga fingeravtryck drog ner den lyxiga känslan lite. Första natten var det lugnt och tyst men sedan fick vi tyvärr grannar i samma hus (stugorna är byggda som parhus) som väsnades väldigt mycket även sent på kvällarna. Positivt med stugan var att vi kunde parkera vid stugan (utan extra kostnad) och promenera till Lalandia. Mellan stugbyn och Lalandia finns ett hägn med getter där man fick gå in och klappa djuren och båda barnen var där inne många gånger under de dagar vi tillbringade i Billund. I stugbyn fanns även hoppkuddar där barnen tillbringade mycket tid och för de mindre barnen fanns lekplatser.

Lalandia har ett stort utbud av aktiviteter som t ex bowling, minigolf, vinterland (med skridskobana och en liten skidbacke) men priserna var höga och det enda vi testade var Aquadome (där vi tillbringade flera timmar varje dag) och leklandet Monky Tonky Land samt spelarkaden. Aquadome levde upp till våra förväntningar även om det var mindre än förväntat (jämfört med vattenlandet på t ex Skara Sommarland). Omklädningsrummen var ganska trånga och blev ganska smutsiga på eftermiddagarna medan själva vattenlandet kändes fräscht. Det fanns många rutschkanor att välja på och flera olika pooler och lugnare områden med bastu, bubbelpooler och en Lazy river där man flöt fram i lugnt tempo på ringar. Inne i vattenlandet fanns möjlighet att köpa mat och glass och det var lätt att stanna där inne många timmar i sträck utan att tröttna på utbudet av aktiviteter. Vi testade allt utom poolområdet för de allra minsta och bland favoriterna kan nämnas vågbassängen, aktivitetsbassängen (med liten hinderbana) och de stora rutschkanorna med bland annat vilda forsen och Tornadon. Mormor uppskattade mest bubbelpoolerna och Lazy river. Det som drog ner betyget i Aquadome var dels att det var väldigt tungt att bära ringen till Tornadon (ring för fyra personer) uppför alla trapporna. Likande rutschkana finns på Skara Sommarland och där behöver man inte bära ringen själv. Det var även svårt att åka vilda forsen utan att skada sig (gäller både barn och vuxna) och vi kom hem med många blåmärken och några skrapsår. Tyvärr var vilda forsen så rolig att åka att det var svårt att låta bli trots skadorna och vi är ganska ledbrutna efter semestern (förutom mormor som höll sig till de lugnare aktiviteterna). Förutom de större vattenrutschkanorna och ett litet område för små barn fanns även ett område som kallas Aqua Splash lekplatsen. Där fanns förutom flera mindre rutschkanor, vattenkanoner och annat roligt för lite yngre barn. Även om lekplatsen var tänkt till yngre barn hade både mina barn och andra i samma ålder roligt där. Det fanns även en grottbassäng där man kunde dyka ner och titta på fiskar i akvarium. Det var trevligt att vara där men det var svårt att se fiskarna om man inte hade simglasögon och vi nöjde oss med ett kort besök i bassängen. Totalt sett är vi mycket nöjda med Aquadome och kan absolut rekommendera ett besök där.

Förutom Aquadome tillbringade vi även lite tid i leklandet Monky Tonky Land och där blev vi tyvärr riktigt besvikna. Mina barn är som sagt 9 och 11 år och på gränsen till för stora för lekland men de gillar båda två att vara aktiva och brukar uppskatta besök på t ex Busfabriken och Leos Lekland. När vi kom in i Monky Tonky Land var det flera saker som drog ner betyget. För det första var leklandet väldig litet (barnen hann testa allt på mindre än 10 minuter). Sedan var det väldigt mörkt vilket gjorde det svårt att hålla koll på barnen. Det var smutsigt med stora dammråttor som rullade över golven och det luktade illa i lokalen och det fanns ingen synlig personal förutom i kiosken. Enligt reglerna fick man inte gå in med skor men de flesta vuxna gick omkring med skor och många hade med sig mat och dryck in i leklandet trots förbud mot detta. Det var även många barn som klättrade upp för rutschkanorna (vilket man inte får) vilket gjorde det svårt för mina barn att åka ner för rutschkanorna.

På Lalandia fanns även flera butiker och en spelarkad. Barnen tyckte att det var roligt att prova på att spela även om det var svårt att vinna och de tyckte att miljön inne i Lalandia var väldigt fin. Det finns ett stort utbud av mat och dryck och de olika restaurangerna såg trevliga ut men prisnivån var väldigt hög. Inne i Lalandia finns även en mataffär och den överträffade våra förväntningar. Både utbud och prisnivå var bättre än förväntat och vi handlade mat där ett par gånger.

Sammantaget hade vi några riktigt lyckade dagar i Billund och kan varmt rekommendera både Aquadome och semesterhusen. Det är även gångavstånd från Lalandias stugby till Legoland och det är säkert perfekt att kombinera ett besök på Lalandia med ett besök på Legoland (där vi varit tidigare och kan rekommendera!).

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se