Vasamuseet juli 2019
Annons
Reseberättelse:

Vasamuseet juli 2019

(Sverige, Stockholm, Vasamuseet)

Var på besök på Vasamuseet i juli 2019. Vi som var där var två vuxna och ett barn (flicka 9 år).

Kön var mycket lång, men då vi fått biljetter via "Barnsemester" gick vi förbi kön.

Det var väldigt mörkt inne på museet men efter en stund vande man sig vid det. När man har barn med sig, så bör nog barnen vara minst åtta år. Vår dotter tyckte att detta var hyfsat intressant, men det hon gillade bäst, var filmen som visades i ett annat rum. Filmen handlade om hur man hittade Vasaskeppet och hur man bärgade, rustade upp och fick in skeppet på museet etc.

Även om man inte fullt ut fick "gå ombord" på Vasa, kom man ändå väldigt nära skeppet och såg hela tiden många nya och fina detaljer på skeppet. 

Om man vill utforska detta museet riktigt ordentligt, är det nog bra att lämna barnen hemma samt åka hit när det inte är sommarsemester... Väldigt mycket folk på museet i Julimånad.

Ett stort minus är restaurangen inne på museet! Visst, menyn var uppmärk med olika symboler för olika intolleranser. Men i vårt fall har vår dotter Celiaki (Glutenintollerans) och det mesta i menyn innehöll just detta.

Kan absolut rekomendera ett besök på Vasamuseet! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se