Knuthenborg Safaripark- en heldag för hela familjen
Annons
Reseberättelse:

Knuthenborg Safaripark- en heldag för hela familjen

(Danmark, Maribo, Knuthenborg Safaripark )

I dinosaurieskogen

En zebra på savannen

En del av lekplatsen

Vi rullar in med bilen på Knuthenborg Safaripark en måndag i mitten av augusti. Barnen är fulla av förväntan. Våra barn är 8, 4 och 1,5 år gamla. Det första vi möts av är en stor savann med noshörningar, giraffer, zebror och en massa andra exotiska djur. Här finns möjlighet att stanna bilen och komma väldigt nära djuren. Men man får av säkerhetsskäl inte gå av bilen. Vi stannar till en stund och betraktar dom majestätiska djuren för att sedan rulla vidare. Vi kör vidare in i varghängnet, med höga staket och en sluss kommer vi in och är stundtals riktigt nära vargarna, häftigt tycker alla i bilen. Nu behöver vi en liten paus och kör bort till Limpopoland, där finns en gigantisk lekplats, åkattraktioner och ett mindre vattenland. Här finns verkligen något för alla åldrar. Här äter vi en god pizza och barnen får leka av sig en lång stund. För den som föredrar att ha med sig mat så finns det gott om picnic bord och möjligheter till detta. Efter att ha lekt och åkt flera varv i både bergochdalbanan och flumride så rullar vi vidare. Vi kör in i tigerhängnet och får bevittna dessa fantastiska djur på ett kort avstånd. Vi kör vidare och stannar vid bufflar, älgar och många andra häftiga djur. Till sist beger vi oss mot dinosaurieskogen, vilket var barnens absoluta favorit. Här kan man vandra bland alla möjliga dinosaurier, besöka tält med utgrävningsföremål och själv testa att gräva ut skelett. Dinosaurierna är i reell storlek och det känns mäktigt att vandra bland dessa utdöda djur. Efter besöket i dinosaurieskogen äter vi en glass och  beger oss hemåt, alla är väldigt nöjda och glada. Men vi är överens om att man hade velat ha mer tid här, en dag räckte knappt. Och känner man så, så finns det möjlighet till övernattning i safaritält på savannen. Det ska vi definitivt testa nästa gång vi åker dit.

Det mesta var väldigt bra, ett litet minus för att det enbart fanns två åkattraktioner, barnen hade gärna haft fler. Och matställen finns det lite ont om så jag skulle nästan rekommendera att man tar med sig en härlig picknick.

Miljön är väldigt fin och den här utflykten passar barn i olika åldrar. På Knuthenborg Safaripark får man lite av allt! En utflykt som definitivt rekommenderas.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se