Härlig badstund med familjen
Annons
Reseberättelse:

Härlig badstund med familjen

(Sverige, Borlänge, Maserhallen Aqua Nova)

Aquanova

Entrén till Maserhallen/Aquanova

Förväntansfulla och glada tar vi oss mot Maserhallen och Aquanova i Borlänge. Vi möts av en sliten entré till lokalen och en lång kö till kassan, fick vänta 15 min tills det blev vår tur. Förströdde lite tid med att kolla i deras butik intill kassan med bland annat badkläder, simglasögon, små förpackningar med schampo, badblöjor och hänglås. Lördag är en populär dag såklart. Men personalen i kassan var trevlig och trots mycket folk fanns det gott om plats i omklädningsrummet och lediga duschar. I kassan fick vi varsitt aktiverat gummiarmband som gör att vi kan ta sig in och runt i badhusets olika delar.

Väl vid poolerna så märktes det dock igen att många var badsugna denna dag. Poolen för de mindre barnen (ca. 0-4 år) var full och lika så bubbelpoolen. Vi begav oss därför till den större bassängen med vågmaskin. Barnen klättrade upp på en lite större madrass som de flöt runt på och lekte surfare och sen pirater.

Mannen min fick ta sig runt i ”strömmen” med ett barn i taget, jag har dålig erfarenhet av strömmar så undviker dem helst. Tycker därför att det är bra att det är en separat del som man tar sig till just för denna aktivitet.

Vi gjorde ett nytt besök vid bassängen för de minsta och denna gången var det lite lugnare där. Fin bassäng med piratskepp, minirutschkanor och en liten grotta. Vatten sprutar från både djur och palmer, uppskattat område med lite varmare vatten.

Vi tar oss förbi motionsbassäng med hopptorn och trampolin, till en annan bassäng där vattnet var ännu varmare än i småbarnspoolen. En klassisk mellanstor bassäng där jag kan tänka mig att de har simskola. Finns en liten rutschkana där men inget annat. Här når våra grabbar botten båda två. De tar sig runt på egen hand, vi övar simtag och att hoppa från kanten.

Det absolut roligaste, som vi alla tyckte, är vattenrutechkanan Magic Eye. En bred, lång och rymlig rutschkana som helt klart är värd alla trappor som man tar sig upp för. Denna åkte vi minst 20 gånger. Och turades om att åka två och två före och efter varandra, jagade varann/såg om vi hann i fatt varann. Det finns stora gummiringar som man kan åka på, men det tror jag passar bättre till de lite äldre barnen (våra barn är 4 och 6 år).

Det finns två rutschkanor till, varav jag provade 3G Turbon. Den gick så otroligt snabbt, fick massor med vatten i ansiktet och plötsligt var jag framme vid mål. Jag var i chock! Inget för mig, men ungdomar kanske gillar den. Pga chocken hoppade jag över Black Hole, men den finns där den med för den som är modigare än mig.

Saker som är bra att veta är att parkeringarna närmast badhuset har en maxtid på 3h och du behöver P-skiva för att få stå där. På parkeringen som ligger bortom dessa får man parkera hur länge man vill, där ställde vi oss och den ligger nära badhuset den med.

Kom ihåg bankkortet för badhuset är kontantfritt och kom även ihåg att ta med dig lås till skåpen i omklädningsrummet.

Ombytta och klara och på väg ut känner vi att det doftar gott från restaurangen. De erbjuder dagens rätt (lasagne) för 85kr. Vi har ätit där tidigare. Vid två tillfällen av tre så var det riktigt gott, men vid ett tillfälle katastrof. Men jag kan ändå tänka mig att äta där igen, för gångerna de lyckades var vi nöjda allihop. Det finns även enklare fika där och glass. Och vi valde det sistnämnda, varsin god glass fick bli avslutet på detta besök!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se