Alpin sommar i Österrikiska SalzburgerLand

Bergen i Österrike är minst lika magiska på sommaren som på vintern, och istället för skidlifter så trafikeras bergen av sommar-lifterna, eller gondolerna som de också kallas. De öppna landskapen och storslagna naturen erbjuder härliga vandringar, cykelturer och äventyr.

SalzburgerLand Wagrain

SalzburgerLand Wagrain
SalsburgerLand är toppen för barnfamiljer som gärna är aktiva på semestern.

SalzburgerLand - poppis bland barnfamiljer

Regionen Wagrain-Kleinarl i Österrikiska SalzburgerLand är med alla sina aktiviteter en riktig barnfamiljsmagnet under hela sommaren och hösten.

Här finns det omfattande familjeprogram med både vandring, äventyrsbad, roliga festivaler för barn och chans att prova på nya sporter tillsammans.

Läs mer: SalzburgerLand »


Sommar-liftar i Alperna

Upp i SalzburgerLands bergsvärld tar ni er snabbt och enkelt med de smidiga gondolerna.

Hoppa på i dalen och linbanan tar er hela vägen upp till toppen. Det finns dessutom flera olika turer att välja mellan. Perfekt för barnfamiljer som vill upptäcka bergsvärlden i Österrike!

Läs mer: Bergbahnen Wagrain »

SalzburgerLand Wagrain
De smidiga gondolerna tar er enkelt högt upp i bergen.

Fäbodar och fjällstugor

Typiskt för SalzburgerLand är de små fäbodarna och fjällstugorna som är spridda över bergen. Det finns totalt över 1800 stycken och många av dom har använts av bönderna sedan urminnes tider.

Några av dom (drygt 160 st) kallas för "Almen" och tar emot besökare. De bjuder på autentiska upplevelser med aptitretande, hemlagade och hemodlade produkter. Här strövar även bondgårdens djur fritt i närheten.

Värdarna får sina gäster att känna sig som hemma och erbjuder läckra bondgårdsspecialiteter såsom färsk mjölk, ost och bacon eller kanske en hemdestillerad snaps.

Dessa fäbodar går endast att nå via vandringsleder eller sommar-liftarna.

Läs mer: Almsommer.com »


Almenveg och culinariska vägar

Längs vandringsleden "Almenveg" som stäcker sig 350 km genom bergsvärlden och passerar både idylliska tjärnar, doftande alpina skogar och ängar fulla med blommor ligger 120 av de mysiga fjällstugorna "Almen".

SalzburgerLand Wagrain
I de många fjällstugorna kan man träffa djuren och prova god mat.

SalzburgerLand Wagrain
Det finns gott om både vandringsleder och cykelspår.

SalzburgerLand Wagrain
De många sjöarna erbjuder både sol, bad och vattensporter.

SalzburgerLand Wagrain
Äventyrsbadet i Wagrain har både en inomhusdel och en utomhusdel och är uppet året runt.

SalzburgerLand Wagrain
Bo på lantgård
Drygt 300 bondgårdar i området välkomnar övernattande gäster.
Urlaubambauernhof.at »

En vandringsguide med en detaljerad beskrivning av Almenwegs 21 steg kan beställas konstnadsfritt på Salzburger-almenweg.at »

Via kulinariska är sju kulinariska vägar som slingrar sig till över 200 utvalda kulinariska adresser. Längs vägen kan man prova mat direkt hos producenten eller på gården, sitta ner i rustik miljö och prova traditionella specialiteter eller i en internationellt uppmärksammad restaurang för att njuta av gourmémat.

Läs mer: Via-culinaria.com »

Natur och bergsäventyr

WAGRAINi's Grafenberg är perfekt för familjevandringar med barn. Här finns över 30 äventyrsstationer längs vandringslingan som för övrigt även är tillgänglig för barnvagnar.

Läs mer: WAGRAINi's Grafenberg »


Cykla längs cykelleder och mountainbike-spår

I SalzbugerLand finns vandringsleder och cykelleder för alla, för familjer, för cyklister som föredrar att ta det lugnt och för de som vill höra hjulen vina.

Omkring 2.000 kilometer vandringsled är anpassad för cyklister och de går förbi sevärdheter och naturliga monument till vackra städer och byar, liksom andra utflyktsmål. Totalt finns ett 20-tal olika cykelleder.

Det finns också 5 cykelparker och 5.000 km mountainbike-spår. Välj mellan allt från relativt lätta till otroligt utmanande leder som tar er upp och ner för bergen - ibland över sten och rötter eller längs skogsvägar men alltid genom magiska bergslandskap.


Sol, bad och vattensporter

180 naturliga sjöar, 22 konstgjorda sjöar och över 60 utomhuspooler ger ett underbart sätt att svalka sig på varma soliga dagar.

Det finns självklart också chans att prova på alla möjliga typer av vattensporter som exempelvis segling, paddling, forsränning, vindsurfing och fiske.

Vill man ta det lite lugnare kan man prova någon av de flera spa som finns i området. Leta efter kvalitetsstämlen "Alpine Wellness", den ges till hotell som har designats för att vara ultimata må-bra-oaser.

 

Äventyrsbadet i Wagrain

Helårsöppet äventyrsbad med pooler och vattenrutchkanor både inomhus och utomhus, totalt hela 1000 kvm!

Det finns också en härlig strömkanal där man kan flyta med och flera andra roliga attraktioner för både stora och små barn.

Läs mer: Wasserwelt »

Hur långt är det till SalzburgerLand?


Om man bilar från Malmö till Wagrain är det ca 1200 km till Wagrain.

Du kan enkelt räkna ut hur långt det är hemifrån dig via Viamichelin.com »

 » Barnklubbar
För både små och stora barn. Charterbolagens barnklubbar »
 » Relaterade artiklar
Så ger man dricks på semestern
Ska man ge dricks och i så fall hur mycket bör man egentligen ge till olika personer inom servicenäringen på utlandsresan? Det är en av de vanligare frågorna reseguider får ute på resmålen. I många fall räcker det med ett vänligt tack medan det i andra förväntas att du ger en slant som uppskattning och tack för hj&au
Både vi vuxna och barnen älskar Grekland!
Fam Westberg: Mathias 35 år, Jessica 32 år, Gustav 6år och Albin 4 år Fam Tellgren: Peter 36 år, Kerstin 32 år, Alexander 11 år, Sebastian 7 år och Filippa 4 år. Budget 1 100 kr/dag/familj (exkl flygbiljetterna). Utanför Monastiraki metro. Hela ligan samlad, Gustav, Sebastian, Alexander, Filippa och Albin. 1:a stopp Aten Det
Bilsemester i Polen
I Polen är standarden på vägnätet ganska blandad. Många av de mindre vägarna har fortfarande ganska låg standard, men det finns ett par motorvägar. Många barnfamiljer väljer bilen när de ska på semester i Europa. Bilbarnstolar Det är obligatoriskt att använda bilbarnstolar för barn under 12 eller 150 cm. De må
Campa utan tält och husvagn
Är du sugen på att campa, men har ingen husvagn och är inte sugen på att tälta? Massor av campingplatser erbjuder idag både stora villavagnar med plats för hela familjen, och vanliga husvagnar och lyxtält att hyra på plats för de som inte har egen med sig. Som föräldrar så önskar vi alltid det bästa åt vå
Campa i Europa - Vad kostar det?
Bilsemester har sin charm, men att flyga är smidigt. Så tycker många. Vi har gjort en prisjämförelse på kostnaderna för en familj med 2 vuxna och 2 barn som bor i Malmö, och vill campa en vecka i södra Frankrike i sommar. Neråt södra Europa finns gigantiska campingplatser där man kan bo i villavagnar, så kallad lyxcamping . H Läs mer »
Helsingfors för barnfamiljer
Finlands huvudstad Helsingfors är en av Europas populäraste städer med massor att se och göra för både stora och små på promenadavstånd från hamnen. Färjor från Stockholm avgår varje dag och det är populärt med 40-timmarkryssningar som ger en hel dag i Finland. Barnsemesters Testfamiljer testar Helsingfors! I
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Barnkalaset.se » Med Barnsemesterkortet får du 15% rabatt på hela sortimentet!
Alfons Åbergs kulturhus » Med Barnsemesterkortet får alla barn per familj en portion gratis pannkaka! Gäl...
First Hotel Jönköping och Rosen... » Med Barnsemesterkortet får du First Hotel Jönköpings familjepaket med övernatt...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Bläddra bland artiklarna i någon av våra artikelkategorier »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se