Alpin sommar i Österrike (SalzburgerLand)
Annons

Alpin sommar i Österrikiska SalzburgerLand

Bergen i Österrike är minst lika magiska på sommaren som på vintern, och istället för skidlifter så trafikeras bergen av sommar-lifterna, eller gondolerna som de också kallas. De öppna landskapen och storslagna naturen erbjuder härliga vandringar, cykelturer och äventyr.

SalzburgerLand Wagrain

SalzburgerLand Wagrain
SalsburgerLand är toppen för barnfamiljer som gärna är aktiva på semestern.

SalzburgerLand - poppis bland barnfamiljer

Regionen Wagrain-Kleinarl i Österrikiska SalzburgerLand är med alla sina aktiviteter en riktig barnfamiljsmagnet under hela sommaren och hösten.

Här finns det omfattande familjeprogram med både vandring, äventyrsbad, roliga festivaler för barn och chans att prova på nya sporter tillsammans.

Läs mer: SalzburgerLand »


Sommar-liftar i Alperna

Upp i SalzburgerLands bergsvärld tar ni er snabbt och enkelt med de smidiga gondolerna.

Hoppa på i dalen och linbanan tar er hela vägen upp till toppen. Det finns dessutom flera olika turer att välja mellan. Perfekt för barnfamiljer som vill upptäcka bergsvärlden i Österrike!

Läs mer: Bergbahnen Wagrain »

SalzburgerLand Wagrain
De smidiga gondolerna tar er enkelt högt upp i bergen.

Fäbodar och fjällstugor

Typiskt för SalzburgerLand är de små fäbodarna och fjällstugorna som är spridda över bergen. Det finns totalt över 1800 stycken och många av dom har använts av bönderna sedan urminnes tider.

Några av dom (drygt 160 st) kallas för "Almen" och tar emot besökare. De bjuder på autentiska upplevelser med aptitretande, hemlagade och hemodlade produkter. Här strövar även bondgårdens djur fritt i närheten.

Värdarna får sina gäster att känna sig som hemma och erbjuder läckra bondgårdsspecialiteter såsom färsk mjölk, ost och bacon eller kanske en hemdestillerad snaps.

Dessa fäbodar går endast att nå via vandringsleder eller sommar-liftarna.

Läs mer: Almsommer.com »


Almenveg och culinariska vägar

Längs vandringsleden "Almenveg" som stäcker sig 350 km genom bergsvärlden och passerar både idylliska tjärnar, doftande alpina skogar och ängar fulla med blommor ligger 120 av de mysiga fjällstugorna "Almen".

SalzburgerLand Wagrain
I de många fjällstugorna kan man träffa djuren och prova god mat.

SalzburgerLand Wagrain
Det finns gott om både vandringsleder och cykelspår.

SalzburgerLand Wagrain
De många sjöarna erbjuder både sol, bad och vattensporter.

SalzburgerLand Wagrain
Äventyrsbadet i Wagrain har både en inomhusdel och en utomhusdel och är uppet året runt.

SalzburgerLand Wagrain
Bo på lantgård
Drygt 300 bondgårdar i området välkomnar övernattande gäster.
Urlaubambauernhof.at »

En vandringsguide med en detaljerad beskrivning av Almenwegs 21 steg kan beställas konstnadsfritt på Salzburger-almenweg.at »

Via kulinariska är sju kulinariska vägar som slingrar sig till över 200 utvalda kulinariska adresser. Längs vägen kan man prova mat direkt hos producenten eller på gården, sitta ner i rustik miljö och prova traditionella specialiteter eller i en internationellt uppmärksammad restaurang för att njuta av gourmémat.

Läs mer: Via-culinaria.com »

Natur och bergsäventyr

WAGRAINi's Grafenberg är perfekt för familjevandringar med barn. Här finns över 30 äventyrsstationer längs vandringslingan som för övrigt även är tillgänglig för barnvagnar.

Läs mer: WAGRAINi's Grafenberg »


Cykla längs cykelleder och mountainbike-spår

I SalzbugerLand finns vandringsleder och cykelleder för alla, för familjer, för cyklister som föredrar att ta det lugnt och för de som vill höra hjulen vina.

Omkring 2.000 kilometer vandringsled är anpassad för cyklister och de går förbi sevärdheter och naturliga monument till vackra städer och byar, liksom andra utflyktsmål. Totalt finns ett 20-tal olika cykelleder.

Det finns också 5 cykelparker och 5.000 km mountainbike-spår. Välj mellan allt från relativt lätta till otroligt utmanande leder som tar er upp och ner för bergen - ibland över sten och rötter eller längs skogsvägar men alltid genom magiska bergslandskap.


Sol, bad och vattensporter

180 naturliga sjöar, 22 konstgjorda sjöar och över 60 utomhuspooler ger ett underbart sätt att svalka sig på varma soliga dagar.

Det finns självklart också chans att prova på alla möjliga typer av vattensporter som exempelvis segling, paddling, forsränning, vindsurfing och fiske.

Vill man ta det lite lugnare kan man prova någon av de flera spa som finns i området. Leta efter kvalitetsstämlen "Alpine Wellness", den ges till hotell som har designats för att vara ultimata må-bra-oaser.

 

Äventyrsbadet i Wagrain

Helårsöppet äventyrsbad med pooler och vattenrutchkanor både inomhus och utomhus, totalt hela 1000 kvm!

Det finns också en härlig strömkanal där man kan flyta med och flera andra roliga attraktioner för både stora och små barn.

Läs mer: Wasserwelt »

Hur långt är det till SalzburgerLand?


Om man bilar från Malmö till Wagrain är det ca 1200 km till Wagrain.

Du kan enkelt räkna ut hur långt det är hemifrån dig via Viamichelin.com »


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-17
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se