Nu har vi kommit till den fjärde stationen på dagens utflykt, barnen ska få lära sig vad man kan göra av kokosnötter.
Barnen fick provsmaka både nyriven, saftig kokos och rostad kokos som smakade choklad.
Station 4 – Vad har man kokos till?
"Hur öppnar man en kokosnöt?", frågar guiden och barnen kommer med det ena kreativa förslaget efter det andra. Till slut får vi se det mest effektiva sättet - att slå kokosnöten mot ett vasst spett som är förankrat i marken.
Allt på en kokosnöt används
Den thailändska kvinnan visar hur man river kokos och barnen får smaka. Saftigt och gott! Det riviga skalet, det kan man skura med.
Det är inte mjölken som kluckar
Vi får också lära oss att det som kluckar inne i kokosnötterna inte är kokosmjölk, utan kokosvatten. Det var det inte många av oss vuxna som visste! Kokosmjölken pressar man istället fram ur det rivna kokosköttet.
Låtsaschoklad
"Vill ni smaka låtsaschoklad?", ropar guiden och barnen reser sig upp och vill se vad som finns i skålen. I Thailand är det populärt att rosta kokosflingor. De blir chokladbruna, smakar sött, som kola...eller ja, nästan som choklad!