Barnsemester testar: Beredskapsmuseet i Viken
Annons
Barnsemester testar:

Beredskapsmuseet i Viken

Beredskapsmuseet Sveriges enda museum i en underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget. Här visas det kanoner i olika storlekar, motorfordon och vapenhistoria i flera olika utställningslokaler, bland annat en riktig underjordisk bunker!

Beredskapsmuseet
Titta mamma, en riktig stridsvagn!

Beredskapsmuseet
Det fanns gott om stora kanoner och kanondelar.

Barnen i familjen har länge tjatat om att de vill se riktiga militärgrejer. De är för små för att förstå vad krig och militärer egentligen är men eftersom de är intresserade ville vi passa på att ge dom en liten lektion i Svensk historia.

Så sagt och gjort så åkte hela familjen till Beredskapsmuseet. Det ligger i Viken en bit utanför Helsingborg i Skåne. Familjens pappa hade precis varit här på kickoff med jobbet och fick agera guide. Annars hade vi nog tajmat in en av de guidade barnvisningarna som finns.

Utställningarna

På gräsmattan framför entrén står det kanoner av olika slag och en riktig stridsvagn. Detta tyckte barnen var fascinerande och de ville posera med allihopa.

Beredskapsmuseet
Leo ville fotograferas med ALLT så han kan titta på det hemma igen.

Bredvid var och en finns det små plakat med mer info för den som vill läsa mer.

Vid entrén finns fiket och en liten shop med leksaker. Här börjar också utställningarna som jag personligen tyckte var mest intressanta om "Krigets kvinnor" och "Livet hemma".


Beredeskapsmuseet har flera spännande utställningar i autentisk miljö. Leo 5 år och Felix 3 år tyckte att de "gamla sakerna" var konstiga och att skyltdockorna i tidsenliga kläder var lite läskiga (de ville mest vidare ut igen och kolla på fler kanoner).

På baksidan fanns ännu mer kanoner och maskiner, samt en liten rolig plastbunker man kunde "leka koja" i bredvid en sandlåda fylld med leksaker och en stor rutschkana. Toppen för mindre barn som behöver ta en liten paus i all militärhistoria.

Här finns också en större lokal med mer militärutrustning och saker att upptäcka.

Beredskapsmuseet
Med barn med tusen frågor kan det vara all idé att ta en av de guidade turerna...

Den underjordiska bunkern

Det var spännande gå ner under jord i bunkerns korridorer tyckte barnen, även om det var lite läskigt.

Här finns den STOOOOORA kanonen "Maja" som kan skjuta hela vägen till Danmark. Den står i ett slags "uterum" till bunkern och tydligen skjuter den så högljutt att de stackarna som hade hand om den blev döva även om de stoppade gräs i öronen.

Läs mer


Av: · · Senast uppdaterad 2019-07-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se