Barnsemester testar: Bonbon-Land
Annons
Barnsemester testar:

Bonbon-Land

Nöjesparken Bonbon-Land ligger på Danska ön Själland åt den svenska sidan - bara en dryg timme från Öresundsbron eller 1h 30 min från färjeterminalen Helsingborg-Helsingør.

Bonbon-Land

Parkens tema bygger på de poulära danska karamellerna "BonBon" med namn som hundpruttar, måsbajs och ögonvax med tillhörande tecknade figurer. Här finns klassiska karuseller och bergockdalbanor för både stora och små.

Bonbon-LandPå vissa karuseller fick mamma eller pappa åka med små barn.

Bonbon-LandFritt fall fanns både för stora och små.

 

Roliga åkattraktioner för små och mellanstora

Vi provade många av barnkarusellerna och de var roliga allihopa. Trots att det var kristihimmelfärdshelgen och det var ganska mycket folk i parken så var det inte så mycket köer så vi hann med mycket.

Flera karuseller hade längdgränsen 120 cm för att få åka själv så familjens lillebror fick ha sällskap av en vuxen.

Favoriten var "Mågeklatterne" som var som trampebåtar fast uppe på räls över parken istället för i vatten. Jobbigt för benen för de vuxna (barnens ben nådde inte fram att hjälpa till och trampa) men det var roligt att se parken uppifrån i egen takt.

Åkattraktioner för större barn och vuxna

Den stora Cobratornet (fritt fall), Svend Svingarm och bergodalbanan Vildsvinet lämnade vi åt de våghalsiga tonåringarna och lite modigare vuxna. Längdgränsen här är 140 cm (snäppet kortare om man åker med en vuxen) så de vildaste attraktionerna är inte för de små.

Det finns däremot ett par mellanvilda åkattraktioner där det räcker att man är 120 cm lång vilket vår 7-åring precis klarar. I teorin i alla fall, i praktiken såg det lite för läskigt ut tyckte han. Men alla barn är ju olika och vi såg flera barn i hans ålder åka glatt.

Vattenlekplatsen Pelle Piratsprøjt

Den 9 meter höga Vattenlekplatsen Pelle Piratsprøjt hade inte öppnat för säsongen än, och det hade ändå varit för kallt för att dra på badkläderna under vårt besök.

Medhavd mat eller restaurang

Medhavd mat får man gärna ha och det finns gott om picklingplatser. Självklart kan man även köpa mat på restauranger inne i parken. Det finns både traditinell fastfood som hamburgare och pizza, asiatisk wook och buffé i jungelrestaurangen.

Vi valde hamburgare och var extra nöjda med att de placerat ett "under-jorden-tunnelsystem" (stora cementrör som korsades under en gräskulle) precis bredvid där vi åt så att barnen kunde springa av sig och leka undertiden vi väntade på maten. Det var en av dagens favoritaktiviteter för barnen!

 

Lekplatser och guldvaskning

Förutom alla åkattraktioner fanns här också vanliga trampebåtar (eller rättare sagt trampeankor), flera lekplatser och möjlighet att vaska "guld". Vilket gjorde vår 7-åring överlycklig, han älskar det! Det var dock lite klurigt att vaska fram guld, det fanns inte så mycket där i sanden. Men det kan ju bero på att vi var där sent på eftermiddagen och de inte hunnit fylla på. Rolig var det i vilket fall som.

Tips

Åk till Bonbon-Land precis när det svenska sommarlovet har börjat. Då är det fortfarande lugnt i parken eftersom Danskarnas sommarlov börjar först ett par veckor senare.


Bonbon-LandBergochdalbanor fanns både för stora och små!

Bonbon-LandBonbon-Land ligger i Holme-Olstrup på ön Själland i Danmark. Karta »

 

Familjen Forsberg tycker till

Leo (7 år) tyckte att "cykel-flyg-måsarna" var roligast. Hade han fått välja hade vi kört dom om och om igen, men ärligt talat, det var tröttande för benen att trampa själv tyckte mamman!

Felix (5 år) tyckte att "under-jorden-tunnlarna" var absolut roligast. Tätt följda av el-lastbilarna.

Mamma Jenny och Pappa Alexander gillade parken i sin helhet, det var rent och fräsht och trevlig atmosfär. Minus dock för fåglar som stal mat från ätande gäster, och bajsade på både vår barnvagn och på mamma Jennys byxor.

Barnsemesters besökare tycker till

Bonbon-Land har i skrivande stund betygsatts av 33 familjer här på Barnsemester.se. Deras snittbetyg är 8.5 av 10   .
Läs de senaste betygen och kommentarerna här »

Flera besökare har även laddat upp bilder från sitt besök på Bonbon-Land. Till bilderna »

Hitta hit

Bonbon-Land ligger i Holme-Olstrup på ön Själland - åt den svenska sidan - bara en dryg timme med bil från Öresundsbron eller 1h 30 min från färjeterminalen Helsingborg-Helsingør.

Läs mer:

Bonbon-Land


Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-23
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se