Barnsemester testar Djurs Sommerland
Annons

Barnsemester testar: Djurs Sommerland

Djurs sommarland är Nordens största sommarland med både nöjespark och vattenland i ett. Här finns massor av både karuseller, bergochdalbanor och vattenrutschkanor.

Redan när vi parkerade bilen kunde vi höra tjoandet och skriken från bergochdalbaneåkarna och vi satte igång att testa så mycket vi bara hann med direkt!

Djurs Sommerland
Søulken var en av vår 8-årings favoriter och här virvlar man runt runt! Storebror står redo vid vattenkanonen utanför och gör sitt bästa för att träffa karusellåkarna.

Vi hade redan innan vårt besök laddat hem Djurs Sommerlands app för att kika på ungefär vad som fanns och vad vi ville göra. Parken är indelad i åtta olika temaområden med totalt 60 olika attraktioner för både stora och små så det finns mycket att välja mellan.

Felix 8 år spanade in sig på begochdalbanan DrageKongen direkt när vi kom in och vi konstaterade att med sin längdgräns på 120cm så var det ok. Vi började dock lite smått med årets nyhet – Jungle Rally – som är en bergochdalbana för de yngsta. Den var väldigt mild men en kul start. Sedan fortsatte vi till Den Vilde Hönsejakt som är den näst minsta bergochdalbanan (från 90 cm). Hönsjakten blev en stor favorit och vi åkte den säkert 10 gånger på raken.

Djurs SommerlandWild West Karusellen

Perfekt och ”folktomt” i mitten av juni

Vi besökte parken i mitten av juni och eftersom danskarna inte gått på sommarlov än så var det gott om plats i parken. Det var vi, ett gäng familjer med mindre barn, ett par andra svenska familjer och ett par skolklasser.

Det var nästan inga köer alls så vi behövde ofta inte gå av utan kunde sitta kvar och åka igen och igen på massor av karuseller. Det fanns plats för långa köer och under högsäsong är det säkert inte lika lyxigt.

Djurs Sommerland
Helt ensamma på en av de många turerna i Drageskibet. Här gungar man 20 meter upp i luften.

Parken är indelad i Vattenland, Vikingeland, Afrikaland, Sommerland, Westernland, Mexicoland, Bondegårdsland och Piratland. Vattenland har vattenrutschkanor och Bondegårdsland inriktar sig till mindre barn, övriga områden har en salig blandning av karuseller för små barn, familjekaruseller och åkattraktioner för fartglada.

Djurs SommerlandTjurkarusellen i Bondgårdsland var rolig även för mellanstora barn

Djurs SommerlandMassor av studsmattor fanns det!

Djurs SommerlandFritt fall på lagom höjd

 

För de små

Mitt i Djurs Sommerland ligger Bondegårdsland och här finns roliga åkattraktoiner för familjens yngsta medlemmar. Här går karusellerna inte så fort och snurrar bara lagom mycket.

Våra barn är 8 och 10 så de var inte jättesugna på att prova alla småbarnskarusellerna, men de hade passat toppen om barnen var lite yngre. På översiktskartan vi fick vid entrén var alla attraktioner ”för de mindste” markerade med blått. Det fanns även ett par lekplatser, hoppkuddar och studsmattor runt om i parken.

Alla karuseller för de små »

För hela familjen

Många av karusellerna är ok för även barn under 90 cm att åka tillsammans med en vuxen och det finns massor av roligt för alla som gillar när det snurra runt fort fort fort, som absolut inte gillar när det snurrar, som älskar fart, som vill ha det lite lugnare och allt därimellan.

Vår favoriter i denna kategorin var Rio Grande Rafting, Drageskibet (vikingaskeppet), Sablen (fritt fall) och Buffalo Bumber Cars (radiobilar). Barnen gillade även alla karuseller som snurrade runt runt fort.

Alla karuseller i familjekategorin »

Danmarks största bergochdalbanor

Gillar ni fart, spänning och adrenalin? Djurs Sommarland är känt för sina bergochdalbanor och här finns förutom de små barn-bergochdalbanorna också fem stycken med lite mer fart.

Thors Hammer (min 100 cm) är en klassisk bergochdalbana.

Skatteøen (min 110 cm) som slutar med ett fall på 22 meter och ett plask är med sina 455 meter Nordeuropas längsta vatten-bergochdalbana. 70km/h
DrageKongen (min 120cm) är en bergodalbana där man åker under spåret med benen dinglande och den är med sina 825 meter och med en maxfart på 85km/h Europas snabbaste och längsta Family Suspended Coaster.

Juvelen (min 120 cm) är en bergodalbana där vagnarna ser ut som om man åker fyrhjuling. Det är Danmarks enda double lanuch coaster vilket betyder att den skjuts iväg två gånger. Den är med sin längd på 1 km också Danmarks längsta bergochdalbana. Toppfart 85km/h.

Piraten (min 140 cm) är Danmarks största och snabbaste bergochdalband. Den är 32 meter hög och har en toppfart på 90km/h.

Alla bergochdalbanor »

Djurs Sommerland
Djurs Sommerland har flera riktigt häftiga bergochdalbanor!

Vattenlandet

Vattenlandet var öppet under vårt besök, men det var tyvärr för kallt för att bada. Två tappra badare såg vi på hela dagen.

Vågpool, mer än 1 km vattenrutschkanor, vattenlekplats som sprutade vatten åt alla håll och kanter såg läckert inbjudande ut trots avsaknad av sol och vi fick lova barnen att besöka Djurs Sommaland igen för att kunna slita dom därifrån utan att hoppa i vattnet.

Vattenlandet »

Djurs SommerlandÅrets nyhet 2019 är en av Europas högsta Gyro Swing!

Nyheter varje år

Djurs Sommerland växer med nya roliga åkattraktioner varje år. Årets nyheter var det något för den yngre publiken (Safaribussen och den lilla bergochdalbanan Jungle Rally), och året innan dess var det något för våghalsarna (Europas snabbaste och längsta family suspended Coaster DrageKongen).

Är ni sugna på ett besök 2019 kommer ni att mötas av Tigeren, som kommer att vara en av Europas högsta Gyro Swings och den hittills högsta och snabbaste åkattraktionern på Djurs Sommerland. Den roterande gondolen svingar 45 meter upp i luften med en toppfart på 100km/h och en g-kraftspåverkning på över 4-5 g!

Var ligger Djurs Sommarland?

Djurs Sommarland ligger på Jylland. Kommer du med färja från Sverige är det ca 25 minuter från Grenå, alternativt 2h från Fredrikshamn. Från Malmö via Öresundsbron och Stora Bältbron är det ca 4 h. Resa till Danmark (tider, olika vägar och priser) »

Barnsemester tycker till

Alla i familjen

Läs mer

Djurs Sommerland
När entrén är betald är alla aktiviteter gratis och man behöver inga speciella åkband.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-04-26
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se