Barnsemester testar: Experimentarium
Annons
Barnsemester testar:

Experimentarium i Köpenhamn

Experimentarium är Danmarks enda science center. Här är det inte bara tillåtet, utan i allra högsta grad meningen att du ska använda utställningarna och göra experiment.

Experimentarium
I entrén möttes vi av en stor Tyrannosaurus Rex som plirar på oss med sina små ögon, morrar och rör sig...

Experimentarium
Trycker man på späckhuggarens tänder sprutar den vatten ur sitt blåshål!

Efter en halv dag med familjern på det nyöppnade Den Blå Planet svängde vi inom Experimentarium på vägen hem.

Vi hade hört att det var toppen och ville såklart prova. Våra barn är bara 3 och 5 år och har aldrig varit på sciencecenter tidigare så vi var alla fyllda med förväntan.

Dinosaurier

I entrén möttes vi av en stor dinosaurie som både lät och rörde på sig. Till och med ögonen rörde sig och det kändes som om han stirrade rakt på oss.

Vi började med att kika på dinosaurie-avdelningen och det var jätteroligt men lite läskigt för Felix som bara är 3 år. Han var inte riktigt övertygad om att dom inte levde och skulle äta upp oss. Efter ett tag slappnade dock även Felix av och ville gå ett varv till och titta medan Leo kravlade runt band dinusaurieäggen i nästet.


Experimentarium
Barnen tyckte det var jätteroligt att skapa egna vågor.

-"Mamma, varför växer det ludd på hamburgaren?"

Vidare så fick vi experimentera med bland annat ljud och ljus, och se snabbfilm på mat som möglar. Örrk (!!), men fascinerande!

Avdelningen med vattenexperiment var vår stora favorit. Här fick man både köra träbåtar, göra vågor och skjuta med vattenkanoner!

Vi fick hjälp av en trevlig tjej från personalen som visade att om man la en boll på späckhuggarens blåshål och sedan tryckte på dess tänder för att stoppa vattenflödet där, så sköts bollen iväg i en kaskad av vatten. Häftigt!

Vi blåste luft på bollar och försökte hålla dom i luften, flyttade ett stort skepp vi stod på genom att snurra på en ratt, snurrade cykelhjul och vred på rattar, skrattade, blåste stora såpbubblor, provade vem som kunde skrika högst och vem som hade starkast händer!

Experimentarium
Titta, det är jag!

Experimentarium
Stora såpbubblor = en stor succé!

Massor att göra för stora och små

Även om våra barn var i minsta laget för att förstå många av experimenten och stationerna så fanns det gott om saker för dom (och oss vuxna) att roa sig med här.

Den roligast avdelningen för oss med små barn var den som handlade av vatten eftersom det var ganska "enkla" experiment att förstå. Den sista avdelningen var mer för lite större barn i skolåldern och handlade bland annat om väder och människokroppen.

Det såg jättekul ut men vid det laget var våra barn både trötta och hungriga så vi gav upp och åkte hem. Men vi bestämde oss för att komma tillbaka när barnen är ett par år äldre!

Läs mer


Av: · · Senast uppdaterad 2019-07-05
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se