Barnsemester testar: Givskud Zoo
Annons
Barnsemester testar:

Givskud Zoo

Har du någonsin kliat en noshörning bakom öronen? På Givskud Zoo kan du komma riktigt nära djuren, på morgnarna under högsäsong har de något som kallas "Go' Morgen Zoo". Här erbjuds besökarna med bus på en guidad tur innan parken öppnar, med stop hos bland annat noshörningarna.

Givskud Zoo
Noshörningarna gillar att bli kliade bakom öronen och matade med äpple till frukost. Gustav 5 år var jättemodig och vågade helt själv!

Givskud Zoo
Girafferna var lite blygare än noshörningarna, men kom fram när det vankades bananer.

Noshörningarna gillar äpple till frukost

Spända av förväntan klev vi på bussen. Vi var inte så många i vår grupp så istället för den stora bussen så fick vi åka i en minibuss tillsammans med guiden som berättade om djurparken och dess djur.

Första stoppet var hos noshörningarna. På natten bor dom i sitt stall och gallerna in till dom är så breda att dom ska kunna sticka ut sitt huvud. Vi fick order om att inte gå in till djuren och hålla ett extra ögon på barnen så att de inte heller smet in.

Noshörningarna gillar att bli kliade bakom öronen, och man får ta i rejält för att det ska kännas på dom. Det kändes lite som att klappa på torkad lera. Vi fick även mata dom med äpple, hur spännande som helst!

Givskud Zoo
Lejonen får man inte mata, men det såg ut som om de var sugna på att äta upp oss...

Sedan var det dags för lejonen. De hade till skillnad galler med små hål i, men vi fick ändå order att hålla oss bakom de vita linjerna för att inte komma för nära.

Lejonhonorna var läskigt vaksamma på våra små barn. De strök fram och tillbaka längs burarna, tittade på barnen med stora pupiller och följde deras varje rörelse.


Eftersom vi inte var så många i vår grupp hann vi även med ett stop hos girafferna. De var nästan längre än vi föreställt oss sådär på nära håll. De var även lite skygga men vi fick mata dom med banan och då sträckte de glatt fram huvudena.

Sista stoppet var vid gorillorna. De fick vi se genom en stor glasruta och ett par av dom kom fram och hälsade på vår guide. Den stora hannen Samsung satte sig majestätiskt i mitten av rumme och sneglade på oss med jämna mellanrum. Det är tydligen gorillornas sätt att flirta, han ville locka över oss till sin flock. Charmtroll!

Givskud Zoo
Två av gorillahonorna hade fått små söta bebisar.

Givskud Zoo
Efter morgonturen gav vi oss in i parken på egen hand. Leo var kartläsare.

Givskud Zoo
Lejonen var som tur är inte lika intresserade av att äta upp oss när vi satt i bilen.

Givskud Zoo
Det märktes tydligt att alla djuren hade det bra i parken och att djurskötarna verkligen bryr sig om deras välmående.

Stor härlig park med både safarimöjligheter med bil

Lagom till parken öppnade var den guidade turen över och vi fick köra in med vår egen bil istället. Vi fick tipset att köra direkt till lejonen först, för de får sin mat direkt där på morgonen. Och mycket riktigt så låg dom och tuggade i sig frukosten precis bredvid vägen där bilarna körde, och ett par av dom passerade på vägen precis framför vår bil. Hur spännande som helst!

Efter det körde vi genom savannen med bland annat våra nyfunna vänner noshörningarna och girafferna som nu hade gått ut. Vissa av djurens hägn kör man igenom, andra kör man vid sidan om. Så ibland blir det lite bilkö när något djur bestämmer sig för att stanna och ta en paus mitt i bilspåret. Hur spännande som helst!

Det finns ett par större parkeringsplatser i parken i anslutning till djur som man bäst besöker till fots. Exempelvis de små aporna, och gorillorna som även har ett stort hägn utomhus. Här finns också fikamöjligheter och restaurang. De har även en stor härlig lekplats där barnen kan leka.

Har man ingen egen bil kan man åka en tur med parkens egen safaribuss eller safaritåget istället. Turen med safaribussen tar ca 1½ timme inklusive en bensträckare vid aporna. Safaritågets tur är kortare, ca 20 minuter och väldigt populärt hos de små barnen.

Tips

Kika på köbarometern på Givskud Zoos hemsida och försök pricka in en dag där det inte förväntas vara så mycket besökare i parken om ni har möjlighet till det.

Många av djuren får mat på bestämda tider framför djurparkens besökare, då passar guiden även på att berätta om de olika djuren. Tiderna finns på Givskud Zoos hemsida.

Det finns det ett  övernattingspaket "sov på savannen" för 3999 DKK (2013) för fem personer (barn under 3 år har fri entré). Där ingår övernattning i safaritält, entré till djurparken, familjebuffé, kvällsmat och frukost samt Go' morgen zoo turen.

Läs mer: Givskud Zoo »

Vill du se fler bilder från vårt (och andra barnfamiljers) besök på Givskud Zoo? Se alla blder »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-01
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se