Barnsemester testar: Knuthenborg Safaripark
Annons
Barnsemester testar:

Knuthenborg Safaripark

Knutheborg Safaripark är Nordeuropas största safaripark med massor av djur från hela världen. Här kör man sin egen bil in genom de stora portarna och möts av en härlig slottsmiljö som förvandlats till djurpark där djuren går fritt på stora områden uppdelade efter kontinenter där arten härstammar från.

Knuthenborg Safaripark Eftersom vi bor i Skåne och har så nära kör vi ofta över bron eller tar färjan och minisemestrar en natt eller två i Danmark och uner åren har det blivit ett par besök på Knuthenborg Safaripark.

Knuthenborg SafariparkFelix (5 år) och Leo (7 år) älskar djur och djurparker.

Knuthenborg SafariparkDagens sötaste upplevelse var baby-giraffen som sprang så lustigt.

 

Safaripark med egen bil

I Knuthenborg Safaripark kommer man riktigt nära både vilda och lite tamare djur. Skyltarna vid de olika områdena informerar om det är tillåtet att gå ut och klappa djuren eller om man måste sitta kvar inne i bilen. Det finns också roliga skyltar som visar vad som är ok och inte. Exempelvis får man inte rida på kamelerna. Getterna och åsnorna får man dock gärna klappa.

I parken finns det tigrar, apor, giraffer, sebror och en lång radda andra djur från Afrika och Asien med ett och annat inglag från Amerika, Australien och Europa.

Girafferna var en solklar favorit hos hela familjen. De spatserade precis som många andra av djuren i godan ro över vägen och vi och de andra bilarna fick snällt stanna och vänta.

Vi besökte parken under Kristihimmelfärdshelgen och såhär på försommaren hade många av djuren fått ungar. Giraffungen var supersöt när den sprätte fram på sina långa ben.

Vid Apskogen stannar man och parkerar bilen. Här kan man gå in till de busiga lemurerna eller ta aptåget in till babianerna som även dom hade fullt av ungar.

Knuthenborg SafariparkSkräckblandad förtjusning i bilen när tigrarna gick förbi så nära!

Knuthenborg SafariparkKlar favorit idag var naturlekplatsen med drag-själv-flottarna!

Knuthenborg SafariparkTips: Passa på att besök parken under lågsäsong - Danskarna sommarlov börjar först ett par veckor efter vårt.

Tigrar och vargar

Det som vi tyckte var mest spännande under besöket var turen in till Tigrarna. Tigrarna och vargarna har till skillnad från de andra djuren en liten säkrare inhägnad där bilarna slussas in och här är det strikt förbjudet att öppna dörrar eller rutor. Skyltarna informerar om att antingen sitter en vuxen bak i bilen med barnen, eller om man har barnlås på dörrarna kan man slå på dom istället.

Vi hade otrolig tur här också, tigrarna bestämde sig för att promenera fram och tillbaka precis bredvid bilarna flera gånger så vi fick se dom på riktigt nära håll.

Limpopoland

Har du åkt flumride någongång? Det är ungefär som en stor vattenrutschkana där man sitter i en stock, åker runt på en flod och sedan upp och ner för en lång kana. En sådan finns på det nybyggda Limpopoland och den kallas här för Congo Splash. Den är 16 meter hög och högst upp har man en fin utsikt över savannen och alla djuren innan man swishar ner för kanan i full fart. För att åka måste man dock vara minst 6 år eller 120 cm lång.

I Limpopoland finns också Danmarks största naturlekplats med stora klätterställningar med torn, hängbroar och rutschkanor. Här hade våra barn kunnat spendera en hel dag, de hade superroligt med både klättrande, linbaneåkande och labyrintspringande. Det roligaste var nog dock träflottarna som man körde genom att dra i det långa repet som var spänt över dammen där de låg.

Vattenlekplatsen provade vi aldrig (det var kallt och ruggigt ute) men det såg riktigt roligt ut och är säkerligen perfekt en varm sommardag. Det är ingen pool utan här kommer allt vatten från ovan och man kan bli rejält blöt.

Man skulle kunna tro att lekplatsen passar bäst för små och mellanstora barn men vi såg ett gäng tonårspojkar med barnasinnet i behåll som underhöll sig själva på träflottarna och klätterställningen en lång stund skrattandes och tjoandes.

Det finns gott om pickningområde med uppställda bänkar i parken i områdena mellan djurhagarna och man kan också välja att köpa färdig mat i parkens restaurang.

Knuthenborg SafariparkKnuthenborg Safaripark ligger i Maribo på ön Lolland i Danmark. Karta »

Knuthenborgs historia

På 1700-talet var Knuthenborg ett av de största och mest välbärgade godsen i Danmark. Att den stora parken idag är en djurpark är lite av en tillfällighet. En djurhandlare var i behov av en plats för sina djur och fick kontakt med Adam Knuth som var länsgreve 1969. Djuren trivdes så bra att de provade att själva importera exotiska djur och på den vägen är det.

Familjen Forsberg tycker till

Trots tigrar och exotiska djur så gillade Felix (5 år) och Leo (7 år) gillade den stora lekplatsen allra mest. Men självklart var det spännande när djuren kom så nära bilrutan. Mamma Jenny och Pappa Alexander uppskattade de härliga miljöerna i den stora slottsparken. Och hela familjen är överens om att besöket hos tigrarna var riktigt coolt!

Barnsemesters besökare tycker till

Knuthenborg Safaripark har i skrivande stund betygsatts av 33 familjer här på Barnsemester.se. Deras snittbetyg är 8.5 av 10   .
Läs de senaste betygen och kommentarerna här »

Flera besökare har även laddat upp bilder från sitt besök på Knuthenborg Safaripark. Till bilderna »

Hitta hit

Knuthenborg Safaripark ligger i Maribo på ön Lolland i Danmark, ca 1.5 timme från Öresundsbron. Om man bor på feriecentret Lalandia i Rödby ligger djurparken på dit (eller hem) vägen från Sverige. Körtid från Lalandia är ca 20-30 minuter.

Läs mer:

Knuthenborg Safaripark


Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-21
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se