Barnsemester testar: Lalandia Billund
Annons
Barnsemester testar:

Lalandia Billund

Tropisk värme och äventyrsbad är Lalandias varumärke, och numera finns dom på två ställen i Danmark. Lalandia Rødby är "originalet" men numera finns även ett Lalandia Billund precis vid Legoland.

Lalandia Billund
Lalandias badland är Skandinaviens största med massor att hitta på i tropisk värme!

Lalandia Billund
Det är bra tryck i vågorna i vågpoolen som uppskattas av hela familjen.

Lalandia Billund
Runt lekställningen flyter den floden där man kan flyta med både med och utan badring.

Vågpoolen var i full gång när vi kom in på Aquadome, och det var bra sprutt på vågorna! Barnen var inte sena på att kasta sig i. Till en början var de ganska försiktiga och höll sig vid kanten, men efter en stund ville de "hoppa i vågorna" långt ut.

Det tog ett tag för barnen att tröttna på våghoppandet och upptäcka att det var långt ifrån det enda som fanns att göra.

Vi spenderade lång tid i en stora röda lekställningen med mellanstora vattenrutschbanor, vatten som sprutar och möjlighet för andra vattenlekar. Sedan flöt vi ett par varv i deras "lazy river" där man kan flyta på gummiringar runt i en kanal, och sedan värmde vi oss en stund i den varma babypoolen.

De har även en mindre pool med ett par vattenrutschkanor för mellanstora barn, och en varm stooooor bubbelpool som dessutom är i anslutning till den varma bassängen utomhus.

Man får ducka (dyka) under ett plexiglas för att komma ut, och det var populärt bland barnen. Det var inte så varmt ute just den dagen vi besökte Lalandia så det blev en härlig kontrast med den kalla luften och det varma vattnet.

För de lite modigare barnen (och vuxna) finns det större vattenrutschbanor, bland annat Nordeuropas största som kallas Tornadoen där man susar ner för något som känns lite som fritt fall och sedan vidare runt i tornadons skål.


Lalandia Billund
Efter ett par timmars badande är man ganska mör, men vi orkade ändå med ett parti minigolf.

Lalandia Billund
Lalandia har massor av sportaktiviteter inomhus, exempelvis en pulkabacke!

Så mycket mer än bara badland

Lalandia är kanske mest känt för sitt badland (som är Skandinaviens största), men det finns massor av andra roliga saker att göra. Bland annat så finns det minigolf, bowling, inomhuslekland, badminton, golfsimularot, guldgrävning, high jump, klättervägg, legorum, skidbacke (inomhus) och sötat getter att klappa.

Och så finns det restauranger med god mat såklart.

Lalandias stugby

Lalandia har egna stugbyar med stugor i olika storlekar. Stugorna är smart planerade med gott om plats. Vi bodde 3 vuxna och 4 barn (varav ett barn under 3 år) i en stuga för 6 personer och det var både rymligt och smidigt.

Det fanns roliga kullar i gräset att springa på utanför och stora hoppkuddar att hoppa på. Incheckningen gör smidigt utan att man behöver besöka huvudbyggnaden. Man får helt enkelt en kod man knappar in på låset till stugan via mail ett par dagar innan ankomst. Supersmidigt!

Vi hade turen att bo i den rad stugor som ligger närmst själva Lalandia centret och hade bara ett par minuters gångväg. Men även om man hamnar längst ned på stugområdet så är det nära, och det går ett minitåg fram och tillbaka som man kan hoppa på utan extra kostnad.

Läs mer: Lalandia Billund »

Detta var vårt andra besök på Lalandia i Billund

Precis som så många andra svenska barnfamiljer fastnade vi för Billund och kombinationen av Legoland och Lalandia. Och vi kommer med all säkerhet att åka dit fler gånger. Läs om förra årets besök med fler tips »

 


Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-05
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se