Barnsemester testar Ree Park Safari
Annons

Barnsemester testar: Ree Park Safari

Det första vi möts av i parken är två färgglada papegojor som svischar förbi fritt i luften. De bor i parken men är fria att flyga var de vill och ibland hälsar de på inne i staden. Men de kommer alltid hem till djurparken igen.

Ree Park Safai är en stor djurpark med ca 80 djurarter från hela världen och 25 av dessa ingår i särskilda internationella avelsprogram. Det finns både vanliga gängvägar och långa gångbroar uppe i luften som går genom och bredvid de olika hägnen för att man enklare ska få en chans att se djuren. Miljöerna är härliga och det kändes lite som att gå på safari i regnskogen över broar och in i grottor.

Ree Park Safari
Från utsiktspunkten vid den afrikanska savannen ser man bland annat noshörning, giraff och gnu.

Parken är indelad i Afrika, Sydamerika, Nordamerika, Asien och Apöarna. Varje djur bor på ”sin” kontinent i sin naturliga miljö och det finns även möjlighet att åka på tågsafari och landroversafari in i ett par av inhägnaderna.

Safaritåget och Safaritur med bil ingår inte i entrébiljetten och det går att se djuren där från utsiktsplatser runt om i parken. Men en safaritur tar er rakt in i mitten av deras inhägnader och ger er chansen att se djuren på riktigt nära håll.

Ree Park SafariEn björn utanför fönstret!

Safaritur med tåget genom America

Tågturen med Amerikaexpressen över den nordamerikanska prärien gav oss en möjlighet att se björnar, bison och älgar riktigt nära.

Vargarna ville dock inte visa sig just idag. Eftersom djuren har en chans att gå undan och gömma sig om de vill kunde vi inte se dom under tågfärden. Dock dök de upp senare när vi besökte deras inhägnad till fots.

Safaritur med bil på den Afrikanska savannen

Fyra safarijeepar är ihopkopplade med varandra i en rad och här sitter man utan rutor precis som på en riktig safaritur i Afrika. Turen gick in på den Afrikanska savannen och även här kom djuren riktigt nära flera gånger.

Visste du att noshörningar gärna har speciella stenar som ”toaletter” och kissar på dom? Det visste inte vi, men när vi närmade oss stenen fick bilen stanna en stund. För noshörningar kissar upp mot fyra (!) meter och strålen flög över hela vägen framför bilarna. Hade vi kört förbi så, ja, det hade inte varit så kul för oss utan rutor.

Förutom noshörningen så såg vi även flera gnuer, strutsar och giraffer under vår safaritur.

Ree Park Safari
Landroversafarin var hela familjens höjdpunkt!

Klappdjur, grillområde och lekplats

Mitt i parken finns en naturlekplats med ”inte nudda marken”-bana och gungor precis bredvid grillområdet där man kan grilla medhavd mat. Perfekt för en paus efter en stunds vandring i parken.

Ree Park SafariLekplats med fritt gående påfågel

Ree Park SafariGetterna får man lov att klappa

På ena sidan av lekplatsen bor getterna som man gärna får gå in till och klappa. Killingarna var supersöta tyckte vi och det var mysigt att få klappa dom.

På ett annat ställe i parken finns det ”svenska minigrisar” som man också kan klappa. Och på ett tredje ställe kan man prova på att rida på en av parkens Asiatiska kameler.

Vandring bland aporna i apskogen

I apskogen bor ett gäng olika arters apor och vi kom riktigt nära Herr Nilsson. Inte den riktiga från Pippi Långstrump såklart men ett gäng härliga döskalleapor kikade fram precis när vi gick förbi och både de vuxna aporna och deras barn lekte glatt i lianerna precis bredvid oss.

Även lemurerna hade fått ungar som hängde sött på sina föräldrar som hoppade runt i apskogen längst stigarna där besökarna gick.

För att ingen apa ska hamna på fel ställe i parken finns grindar in till apskogen, men sedan strövar man fritt bland aporna.

Ree Park Safari
Några av lemurerna hade små söta ungar som hängde på deras ryggar.

De stora kattdjuren

Tigrarna bor precis vid lekplatsen. De kan ligga på sin utkiksplats och spana på de lekande barnen. Och de lekande barnen kan titta tillbaka. Det finns dock både staket och en extra avspärrning för att ingen ska komma för nära buren av misstag.

I parken bor förutom tigrar även en flock lejon samt leoparder och geparder. Ree safaripark har specialiserat sig på avel av geparder och är idag ett av Europas viktigaste avelscenter för bevarande av geparden. Med hjälp av särskild teknik har parken sedan 2002 avlat mer än 30 geparder.

Ree Park Safari
Här finns massor av spännande rovdjur från hela världen som exempelvis de vita vargarna, lejon, tigrar, geoparder och leoparder.

Dagliga utfodringar

Varje dag finns chans att se när djurskötarna matar några av djuren. Geparden och Savannens djur vill ha mat varje dag men många av de andra djuren mår bäst av att äta mer sällan, därför är det olika utfodringar på schemat varje dag.

Parken är stor och vi lyckades inte vara på rätt plats vid rätt tillfälle för utfodring en enda gång under dagen, men vi var nöjda med antal djur vi sett på nära håll ändå.

Var ligger Ree park safari?

Ree park safari ligger på Jylland. Kommer du med färja från Sverige är det ca 30 minuter från Grenå, alternativt 2 timmar från Fredrikshamn. Från Malmö via Öresundsbron och Stora Bältbron är det lite drygt 4 timmar. Resa till Danmark (tider, olika vägar och priser) »

Barnsemester tycker till

Safariturerna var en given succé både hos oss vuxna och hos barnen och där var många djur så det var stora chanser att få se dom nära. Speciellt landroversafarin på savannen där man kom så nära djuren var spännande, och selfie-kameran gick varm för att försöka pricka in ett av djuren i bakgrunden.

Barnen tyckte även om naturlekplatsen och den var en välbehövlig paus i skuggan efter ett par timmars vandring bland hägnen. Och att klappa getterna var både spännande och lite mysigt.

Vi vuxna uppskattade de lummiga miljöerna med massor av växtlighet, de trevliga gångbroarna satte också en fin stämning på besöket och ökade chanserna att se djuren i hägnen. Även hamburgarna i restaurangen var en succé.

Läs mer

Ree Park Safari


Av: · · Senast uppdaterad 2019-04-29
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se