Bilsemester i Danmark
Annons

Bilsemester i Danmark

I Danmark har man ungefär samma trafikregler som i Sverige. Skyltarna är också ungefär likadana men med andra färger (vit och röd).

Färjeöverfarter till Danmark
Många barnfamiljer väljer bilen när de ska på semester i Danmark.

Bila med barn
I Danmark är vägskyltarna vita och röda.

Vad kostar det att bila till Danmark?

Förutom bensinkostnaden, tillkommer färjeavgifter och/eller broavgifter. Priserna är från 2018.

Danmark - Sverige
För att komma över till Danmark från Sverige kan ni välja mellan att åka färja Helsingborg - Helsingör (fr 630 kr för en bil med 5 personer/enkel resa lågprisbiljetter fr 279 kr. AutoBizz 339 kr.), Göteborg - Fredrikshamn (Från 704 kr enkel resa, bil och förare. /enkel resaOBS! Högsäsong och populära tider är (mycket) dyrare.) eller Varberg - Grenå (från 725 kr för en bil med 5 personer. /enkel resa) eller så väljer ni att ta Öresundsbron från Malmö i Skåne till Köpenhamn i Danmark (720 kr/enkel resa alternativt 250 kr om du har ØresundGO.).

Inne i Danmark
Från Skåne till Jylland kör ni över Storabältsbron (270 DKK/enkel resa alternativt 250 kr om du har ØresundGO.) eller tar färjan från Själlands Odde - Ebeltoft Vig (749 DKK/enkel resaalternativt 249 DKK för lågprisbiljett.).

Parkering

I Danmark behöver man en parkeringsskiva när man ska stå på tidsbegränsad parkering. Den får man på turistbyråer, bensinstationer, postkontor eller polisstationer.

Motorvägar i Danmark

I Danmark varierar högsta tillåtna hastighet på motorvägarna. Utanför större städer är det ofta 130km/h och på övriga sträckor 110km/h.

Längs motorvägarna finns rastplatser var femte mil. Där finns trafikinformation, telefon, toalett och ofta en kiosk eller kafeteria.

 

OBS!

  • Blir du tagen för fortkörning av den danska trafikpolisen ska böterna betalas på plats!
  • Det är broavgift över Stora Bält bron som förbinder Själland med Fyn.


Artikeltips


Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-05
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se