Annons

Brudgummens stiliga kläder

Förr var det vanligt att brudgummen bar frack på bröllopet, men idag har man en större valmöjlighet. Det är inte lika viktigt att följa traditioner till punkt och pricka, utan man gör som man själv känner blir bäst.a

Det finns många olika klädstilar att välja på, här är de vanligaste:

Bröllopsfoto med kostym
Det här brudparet hade ett bröllop i gult och vitt. Gul brudbukett, gula skor på bruden och gul slips på brudgummen. Tjusigt!

Kostym

Den vanligaste klädseln vid bröllop i Sverige idag är kostymen. Till den bär brudgummen valfri skjorta och slips. Snyggt om han väljer en slips som matchar brudbuketten, och kanske sätter han en blomma på kostymslaget.

Vill man göra det lite festligare har brudgummen tredelad kostym, det vill säga kavaj, väst och byxa. Då är det snyggt med en väst i ton medbröllopets färger.

En kostym köper man oftast. Det finns ett stort utbud och de kostar från 1000 kronor och uppåt.

Frack

Många som gifter sig i kyrkan väljer att använda frack. Förr bar man den endast vid eftermiddagsbröllop, men idag följer vi inte traditionerna så hårt.

En frack består av svarta byxor med revärer och en svart elegant jacka med pingvinflikar. Till detta en vit frackskjorta, vit rosett, vit väst och en vit näsduk. Svarta tunna lackskor och svarta strumpor gör klädseln komplett.

Att hyra en frack kostar ca 1000 – 1500 kronor, om man vill köpa så blir det lite dyrare, från 3500 kronor får man betala.Smoking på en tropisk strand är ingen hit, då passar kanske ett par snygga byxor och en skjorta bättre.

Jaquette

En jaquette liknar en frack, men den är helskuren från framsidan till baksidan (inga pingvinflikar som på frackjackan) och byxorna är grå.

Enligt traditionen ska jaquette bäras på förmiddagsbröllop, men många använder det även på eftermiddagsbröllop.

Till skillnad från fracken har man en scarf som kallas kravatt eller plastron, som ska matcha västen. Stiligt!

Att hyra Jauqette kostar från 1600 kronor, och att köpa kostar från 4000 kronor.


Smoking

Smokingen bärs enligt tradition på kvällen, efter kl 18.00. Till smoking har man fluga samt gördel eller väst. Skjortan har oftast ståkrage och plisséveck.

Hyr man smoking kostar det från 700 kronor och köper man en kostar det från 2000 kronor.Senast uppdaterad 2014-09-23
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se