Ingredienser
2 pkt färdiga 3-delade tårtbottnar
200 g hallonsylt
5 dl vispgräddeKola
50 g smör
2 msk kakao
1 1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk glykos
Koka ihop ingredienserna till kolan och låt den koka tills du kan hälla en sked kolasmet i kallt vatten och forma den till en fast kula. Rör runt i kolasmeten då och då, så den inte blir bränd. Häll ut kolan på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna. Skär ut en femhörning, ca 12 cm i diameter, och fem bitar med trapetsform, ca 6 cm höga.
Skär tårtbottnarna i cirklar, som blir mindre och mindre. Lägg bottnarna ovanpå varandra med sylt emellan. Börja med den största och avsluta med den minsta. Täck hela "bollen" med vispad grädde. Använd gärna en varm kniv för att få grädden slät. Placera ut kolabitarna enligt bilden.