Frankrike - Franska Rivieran
Annons

 

Franska Rivieran

Franska Rivieran är Europas mest kända kustremsa. Côte d'Azur är det franska namnet och betyder "Den azurblå kusten". Havet är nämligen skimrande azurblått i den här delen av Medelhavet. Klimatet är varmt och inbjuder till sol och bad. Kring St Tropez, den västra delen av Rivieran, är landskapet mer böljande än övriga Rivieran. Här ligger många vinodlingar, liksom den eleganta badorten Ste Maxime och hamnstaden Port Grimaud, Frankrikes Venedig.

Franska rivieran

Franska Rivieran sträcker sig inte längre än hundra kilometer, från Menton i öster till St Tropez i väster. Regionens största städer är Nice och Cannes och mellan dessa ligger Antibes, hamnstaden som älskas av Skandinavier.

Hur kommer vi hit?
Bila genom Frankrike »

Hur kan en barnfamilj hålla matkostnaderna nere?
Gå till en stormarknad (supermarché heter det på franska) och handla mat till en picknick. Eller ät på restaurang men sitt inomhus, ofta är det nämligen dyrare att sitta på deras uteservering. Det är som alltid dyrast att äta på gågatorna och shoppinggatorna där alla turisterna flanerar fram och tillbaka. Gå in i en gränd och titta på krogarna som ligger "lite off". De brukar ha menyer utanför dörren, så att man kan se vad som bjuds och prisläget.

Kommer barn in billigare på muséer?
Det finns många muséer i området och en del är mer berömda och turisttäta än andra. Men generellt har vi sett att barn brukar få gå in gratis på muséer, åtminstone upp till ca 10-12 års ålder.

Vilken valuta har de i Frankrike?
Euro.

Brukar det regna på Franska Rivieran?
Inte under sommarhalvåret, då brukar det vara fint väder. Regn får de oftast i mars-april, ibland lite i början av maj också. På höstarna kring oktober-november kan det också vara regnigt och ibland ganska blåsigt.

Hur varmt är det?
Under högsommarmånaderna, juli - augusti blir det riktigt varmt, runt 27 grader. Det är värt att tänka på om man åker med små barn. Bättre då att åka tidigare under vår och försommar maj - juni, då temperaturen ligger runt 20 – 24 grader.

Hur fungerar kommunikationerna?
Tågförbindelserna är mycket bra mellan de största orterna, man kan även färdas med båt vilket kanske är skönast när det är varmt. Bussara är bra, smidiga och billiga, men taxi ska man undvika då priserna ligger väldigt högt.


Franska rivieran
Mycket sten är det på Franska Rivieran.

 

Bra att veta när man ska till Franska Rivieran


När är det dyrast att vara på Franska Rivieran?
Det är dyrast när alla sydeuropeerna har sin semester, dvs i juli och augusti. Då kan man få leta länge efter ett boende i acceptabel prisklass.

 

 

 

Sola och bada!

Franska rivieran är känd för att ha några av världens mest glamorösa stränder, men i verkligheten så är en stor del av kusten kantad av berg och sten med smala stränder precis vid gatorna. Endast St Tropez, Cannes och ett par andra ställen har sandstränder, därav deras enorma popularitet. Många stränder drivs privat och man får hyra solstol och parasoll om man vill ligga där.

Turistorter med populära stränder »

 


Tivoli med karuseller!

Att få skrika sig hes av förtjusning och spänning i en härlig karusell blir man aldrig för gammal för! Här får ni förslag på ställen som erbjuder kill i magen för hela familjen.

 

 

 

Azur Park »
Här finns sådant som brukar finnas på nöjesfält; pariserhjul, snälla karuseller, läskiga karuseller, lotterier och liknande.
St Tropez

 

 

 

Antibesland »
I Antibes finns tivolit Antibes Land, alldeles nära Marineland. Antibesland är en nöjespark med karuseller som passar alla i familjen.
Antibes

 

 

 

Koaland »
I Menton, på den östra delen av Franska Rivieran, ligger ett tivoli som passar familjer med små och mellanstora barn.
Menton

 

Luna

 

 

Luna Park »
Här finns sådant som brukar finnas på nöjesfält; pariserhjul, snälla karuseller, läskiga karuseller, lotterier och liknande.
Nice

 

 

 

Magicland »
Magicland är en nöjespark med karuseller för hela familjen. Här finns också några av bondgårdens djur, en saloon, affärer och restauranger.
Ensuès-la-Redonne


Äventyrsbana


Parallella rutschkanor är vanliga I Frankrike. Här kan ni åka och hålla varandra i hand, eller se vem som kommer först! 

 

 

 

Tarzanäventyr, golf och gokart

Det är lätt att ha en aktiv semester på Franska Rivieran. På flera ställen har man anlagt hinderbanor i pinjeskogarnas träd. En golfbana är aldrig långt borta och vi har hittat ett par gokart banor för den som gillar fart och motorer.

Sport och äventyr »

 

 

 

 

Roliga äventyrsbad på Franska Rivieran

Rutschkanor, virvlar, vågmaskiner både för fartdårar och de lite försiktigare, äventyrsbaden på Franska Rivieran har allt!
Äventyrsbad »

 

 

 

 

För familjer som gillar djur och natur

På Franska Rivieran finns det roliga arrangemang för barnfamiljer som gillar djur och natur.
Här hittar du delfinshower, tropiska fåglar, Botaniska trädgårdar och en djurpark med sköldpaddor från världens alla hörn.
Utflyktstips »

 


Av: · · Senast uppdaterad 2021-03-31
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se