Gå på kurs tillsammans med ditt barn i höst!

Varken vi vill det eller ej så tar sommaren slut. Men hösten är ju härlig den med, på sitt sätt. Tänk på alla kurser som sätter i gång! Visst får man lust att lära sig något nytt?

Gå på kurs med ditt barn i höst!

Kanske är det dags att ta tag i den där idén att börja med keramik, eller försöka dig på jonglering? Och varför inte göra det tillsammans med barnen? Barnsemester har kollat runt lite och det finns faktiskt en hel del kurser som vänder sig till både vuxna och barn.

Gå på kurs med ditt barn i höst!Det är kul att skapa något som går att använda, tänk att dricka kaffet eller den varma chokladen ur en mugg som man gjort själv!

Färg och form:


Keramikkurs för barn och vuxna tillsammans
Passa på att spendera lite kreativ kvalitetstid tillsammans med ditt barn! På keramikkurs får ni arbeta i lera med olika tekniker som tumning, ringling, kavling och drejning och lära er forma egna skålar, ljuslyktor, krukor eller muggar. Jättekul!

Marzipankurs för små och stora gottegrisar!
Hos Madame Marzipan på Söderslätt kan man gå endagskurser tillsammans med sitt barn. På kursen får ni göra olika marzipanfigurer beroende på säsong eller tema! Som tex pumpa eller läskig häxa till Halloween, tomte och gris till jul, en eller flera grodor på grodkursen osv. Marzipan är ju dubbelt härligt – att jobba med och inte minst, att äta!

Bildvävning, för barn och vuxen
Harraniavävarna i Egypten har inspirerat vävare över hela världen. Nu kan du lära dig tekniken och tillsammans med ditt barn se bilden växa fram.


Gå på kurs med ditt barn i höst!Babydans är ett roligt sätt att få tillbaka formen efter en graviditet. Ta med babyn!

Dans, teater och cirkus:


Mamma och baby dans
På flera ställen runt om i landet finns Mamma & Babydans. Här tar man med sig sin bebis (som inte bör ha kommit i krypåldern). Dansen är mjuk och fin för nyblivna mammor som vill dansa sig i form. Ett underbart sätt att njuta av sin föräldraledighet!

Breakdance
Kurser för barn och vuxna från 13 år och uppåt.
Breakdance är förmodligen den mest kända dansstilen inom street. Här finns inga gränser eller hinder när det gäller tekniken. Det är mycket akrobatik och många olika danssteg som utövas stående, halvt sittande och liggandes på golvet. Har du vigheten och modet kvar så varför inte dansa tillsammans med din tonåring? Ni får garanterat många gemensamma skratt!

Gå på kurs med ditt barn i höst!
Den här lilla tjejen gillar verkligen pyttedansen, tänk att vara i centrum och få dansa!

Gå på kurs med ditt barn i höst!Mycket koncentration krävs det om man ska kunna jonglera. Men det går att lära sig med hjälp av duktiga lärare och träning.

Gå på kurs med ditt barn i höst!Både spännande och användbart är det att kunna teckenspråk. Gå tillsammans med ditt barn så kan ni träna tillsammans.

Pyttedans för småbarn med förälder
Här får barnet rörelse- och musikupplevelser som förstärks av den medföljande vuxne. Ni rör er tillsammans, sjunger ibland sånger och använder maraccas, klapp i händer och fotstampningar i rytmik- och koordinationsövningar.

Musikal för barn och vuxna
Det här är något för dig som vill ha lite av varje. Musikal är en underbar blandning av sång, dans och teater. Det blir låtar från musikalens underbara värld tillsammans med spännande koreografier.

Cirkuskurser
På ett par platser i landet erbjuds kurser för dig som är intresserad av det som pågår i cirkusens värld.
Det finns kurser i akrobatik och parakrobatik för vuxna och ungdomar och kurser i jonglering där nybörjare och erfarna jonglörer jonglerar tillsammans. Det finns även cirkusskola för föräldrar och barn där ni får prova på jonglering, akrobatik och trolleri. Det är roligt att ha roligt tillsammans!


Övrigt spännande:

Gå en nybörjarkurs i teckenspråk!
Tänk vad roligt att ha ett ”hemligt” språk tillsammans! En sån här kunskap kan ju dessutom komma till nytta!

För att hitta vilket utbud som finns i din kommun kan du gå in på följande sajter:
Studiefrämjandet.se »
Folkuniversitetet.se »
Kurser.se »

 » Relaterade artiklar
Testfamilj i Stockholm
Vill du också åka till Stockholm ett par dagar med barnen? Här får du några tips som gör Stockholmsdagarna intensiva, men välplanerade och roliga! På Gröna Lund kan man gå in och hälsa på hos Pettson och Findus. Man vill hinna se allt folk pratar om, man vill åka hit & man vill dit. Men spralliga barnaben orkar ibland
Sommartipset - Geocaching
Vad är det alla pratar om... Det här är roligt för alla som gillar att vara ute i naturen, är nyfikna på nya platser, gillar lite utmaningar, har barnasinnet kvar och äger en handburen GPS. Med en handburen GPS och koordinater från geocaching.com kan skattjakten börja. I geocaching letar man cache, vad är det? En ”cache” är Läs mer »
Safari Camp med barnbarnen
Eva och Anders från Göteborg är farmor och farfar, och de ger hellre roliga upplevelser till sina barnbarn än dyra leksaker och kläder. Varje sommar åker de på små äventyr tillsammans, och i år valde de Safari Camp på Kolmården. Konsten att att mata en struts: De har inga tänder att bita med, men de är rädda av si
Djurparker i Sverige
De flesta små barn är fascinerade av djur, och en del barn är alldeles tokförtjusta i djur. Har du ett djurkärt barn kanske en utflykt till en djurpark, akvarium eller tropikarium vore toppen. Här får du några utflyktstips (sorterade efter landskapens bokstavsordning). Nordens Ark har som mål att bevara hotade djurarter! Nallar i Björnp
Stoppa tjuven!
Inbrottstjuvar har sina knep. Som att de gärna tar sig in via altandörren på husets baksida. Där kan de jobba ostörda, och altandörrarna har oftast ett dåligt lås - om ens något lås alls. Via garaget är en annan självklar väg att prova för en rutinerad tjuv. Men det går att stoppa tjuvarna. Foto: Kristoffer Thessma
Höst i Sverige - vad ska vi hitta på?
På hösten är det kanske skönt att stanna hemma, speciellt om det blåser och regnar ute. Men något vill man ju göra, en dagsutflykt eller en övernattning på något roligt ställe. Och det dyker ju upp vädermässigt riktigt härliga dagar på hösten också! Här får du lite tips och inspiration. N&ar Läs mer »
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
SEA LIFE Helsinki » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré
Givskud Zoo » Med Barnsemesterkortet får du 15% rabatt när du bokar en eller flera nätter på...
Dressin på Smalspåret » Med Barnsemesterkortet får du 20 % rabatt!
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Weekend
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten! Weekend-tips »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se