Annons

Vi provade Arguineguin på Gran Canaria

Familjen Lindbro från Skåne har tre barn och åkte till Gran Canaria på semester. Hur trivdes de? Var det barnvänligt där? Läs mamma Susannes berättelse!

Gran Canaria
Familjen Lindbro har tre barn och provade Arguineguin på Gran Canaria. Läs deras berättelse!

Vi bodde i Arguineguin, på det hotell som tydligen är Sunwings "flaggskepp". En vän till mig har jobbat hos en annan researrangör. Hon berättade att det var till just det här hotellet de skickade sin personal på studieresa för att visa "hur det ska se ut". Det lät tryggt och bra, tyckte vi.

Hellre mars än januari
Vi var där en vecka i januari månad. Vi hade tur med vädret, men de som hade sin semester veckan innan oss, de stackarna hade haft regn hela veckan. Så januari är absolut ingen säker månad för en resa till Gran Canaria. Det kan lika gärna vara bra som dåligt väder. För min del hade det gärna fått vara varmare. Nu har jag förstått att framåt mars månad är vädret mer stabilt, så mars är alltså ett "säkrare kort" rent vädermässigt.

Gran Canaria
Jag har dragit Lollo i svansen, hi hi!

Solskydd för de små barnen
På hotellområdet fanns ett stort poolområde med bassänger för alla smaker och längder. Även för de yngsta, de hade en egen babypool med stort solskyddstak. I en av de stora bassängerna var det vattengympa varje dag. Deltar man där kan man äta desto mer från kvällsbuffén, tänkte jag, och hoppade i vattnet!

När man bara vill "ladda batterierna"
Egentligen behöver man aldrig lämna hotellet för här finns "allt". Det blir ingen äventyrsresa precis, men passar utmärkt för en barnfamilj som reser iväg för att "ladda batterierna".  

Minidisco och shower
Lollo och Bernie (giraff och björn) var barnens favoriter. De gick runt och hälsade på barnen, och underhöll med shower. Varje kväll var det disco för barnen med show och annat kul. Vi vuxna blev även vi bjudna på en hel del underhållning.


Gran Canaria
Vi har tre barn och uppskattade verkligen alla aktiviteter och trevliga saker för barnen.

 

Gran Canaria
Poolområdet var stort!

Hur funkar det för vegeterianer?
Jo, de två restaurangerna "La Tasca" och "Fino" var kanon. De kunde till och med fixa vegetariskt till mig. Barnen trivdes bäst på "La Tasca" som serverade pizza, tacos, spagetti, köttfärsås, ja allt som ungar brukar gilla. Medan "Fino" hade gourmetmeny samt buffé- och grillkvällar. Lite elegantare stil med en hovmästare som visade fram till bordet.

Ny TV mitt i natten
Personalen var verkligen serviceminded, vår TV strulade men trots att klockan var runt 23:00 så knackade en spansk kille på med en ny TV i famnen. Han kopplade in den och önskade oss en fortsatt trevlig kväll. Sånt gillar vi!

Utfärder med båt och taxi
Vi gjorde både båt- och taxiutfärder till Puerto Rico. Vi besökte marknaden i Arguineguin, det är en stor marknad. Vi var lite osäkra på var den låg men det var bara att följa folkströmmen, "alla" var på väg dit.

Lätt att bli "lurad"
Jag måste erkänna att jag höll på att bli lurad av dessa "charmiga" försäljare. "Good price for you because you are so pretty".  "For you only half price". Well.... tur att jag hade en man som stoppade mig. Minst risk att bli lurad löper man nog i köpcentrat inne i centrala Puerto Rico.
Jag vill utfärda en liten varning för de försäljare som haffar en och inte lyssnar på ett nej. De utger sig för att jobba åt kända resebyråer. De har lotter av olika slag och säger att just du har en helt otrolig tur. Du vinner men för att erhålla vinsten måste du vidare... gå inte på den!

Sand från Karibien!
Ett tips är att besöka Amfi Beach som ligger på promenadavstånd från Arguineguin. Denna strand har 11.000 ton vit sand, ditfraktad på lastbåt från Karibien. Riktigt häftigt! 

Våra dagar på Gran Canaria bestod av att upptäcka, uppleva men framför allt slappna av med bad, sol och genom att bara umgås.

Hit åker vi gärna fler gånger!


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-23
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Bra semestertips med boende för stora...
Har du 3, 4, 5 eller kanske ännu fler barn? Vill man bo tillsammans kan det vara lite knepigt att hitta boenden som räcker till. Vi efterlyste tips från våra medlemmar och fick många bra svar! Annika Wullf tipsar om [...]
Ensam med barn till Gran Canaria
Ensam med barn till Gran Canaria
Hur barnvänligt är det på Gran Canaria? Vi har pratat resor med Ulrika, ensamstående mamma till Ida 4 år och Emma 1 år och 10 månader. Hon berättar här om en resa hon gjorde till Gran Canaria [...]
Gran Canaria - Reseberättelse 1
Medlem berättar: Hösten 08 åkte jag och min äldste son till Bahia Feliz på Gran Canaria. Sonen gick på dykkurs i poolen. Ohhh vilka typiska charterturister vi var, må ni tro! Vattengympa på [...]
Gran Canaria - Reseberättelse 2
Familjen Lindbro från Skåne har tre barn och åkte till Gran Canaria på semester. Hur trivdes de? Var det barnvänligt där? Läs mamma Susannes berättelse! Familjen Lindbro har tre barn och provade [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
20% rabatt på boende i Sommarland Själlands familjestugor
Gratis mjukglass eller Fun Slush!
75 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Bakken – världens äldsta ...
Danmark
Knuthenborg Safaripark
Danmark
Lalandia Billund
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies