Brooklyn, Queens...

New York är mer än Manhattan

Det är förstås Manhattan som drar, det är hit de flesta av oss åker. Inte så konstigt, för det är Manhattan vi har sett i alla filmer och TV-serier, och det är här shoppingen, broadwayshowerna och Central Park finns. Men det finns mer. New Yorks fyra andra stadsdelar blir allt mer heta!

Manhattan
Uptown ligger Central Park, och när man ligger på gräset i parken och tittar uppåt ser man skyskraporna inbäddade i grönska.

Manhattan

Det är hit till Manhattan man åker. Det är här allt man bara måste se finns.

Manhattan är en ö, lång och smal, och det finns massor av sevärdheter, shopping, teatrar, fantastiska museer, restauranger i världsklass, 12 000 gula taxibilar och ett myller av spännande människor. Och så förstås den gröna enorma Central Park – med lekplatser, isbanor, djurpark m m.


Uptown på Manhattan
(från 59th street och norrut)

New Yorks lunga, den underbara Central park ligger här, lika stor som Monaco. Många av stans rika och berömda människor bor på Upper East Side (som i TV-serien "Gossip Girl").


Manhattan
På Midtown Manhattan finns både Broadwaymusikaler och Times Square, två riktiga turistmagneter.

Flera fina museer finns också här. På West Side ligger till exempel barnens favorit The American Museum of Natural History (79th Street och Central Park West) med utställningar om dinosaurier, djur, indianer m m.

På östsidan ligger enorma Metropolitan Museum (82nd Street och 5th Avenue), ett av världens mest berömda muséer med konstskatter, en uppsjö av permanenta och tillfälliga utställningar - och massor av kul för barn. Utanför museet är det alltid liv och show! Långt Uptown, runt 125th street ligger Harlem, som länge betraktades som kvarter att undvika. Idag upplever Harlem en otrolig renässans!

Midtown på Manhattan
(från 14th street upp till 59th street)

Midtown är ett shoppingområde som heter duga. Här ligger den berömda shoppinggatan Fifth Avenue, den får du inte missa. Där ligger flera berömda varuhus, bl a flotta Saks. Times Square, i området runt 42nd Street och Broadway, är en turistmagnet.

Extra häftig upplevelse får du om du kommer till Times Square på kvällen när alla enorma neonskyltar brister ut i ett inferno av ljus. Broadway med alla musicals och teaterföreställningar ligger också här, liksom Emire State Buildning och Rockefeller Center. Här finns den vackra skridskobanan som setts i många romantiska filmer, och missa inte världens mest berömda julgran om du är här i juletid.
Karta (pdf) »

Little Italy
Little Italy ligger i Downtown och är trevliga kvarter att strosa i, särskilt kring jul när det är jul i kvadrat här.


Chinatown
Chinatown ligger också i Downtown. Här finns mängder av små butiker med kopior av märkesklockor och kläder. Chinamaten är jättegod!


Yankee Stadium
Den gamla legendariska Yankee Stadium i Bronx. Just nu byggs en ny ultramodern arena mittemot.


katzs delicatessen
Kända Katz`s Delicatessen ligger i Queens. Ett mycket annorlunda matställe, känt från filmen "När Harry mötte Sally". Det var här Sally förde oväsen inför alla gäster i en mycket omtalad scen...
Prova förresten deras enorma pastramimackor!Staten Island
Vill ni se Frihetsgudinnan?
Tips!
Ta gratisbåten till Staten Island. Ni ser Frihetsgudinnan finfint, det är helt gratis - och ni slipper de enorma turistköerna.

Downtown på Manhattan
(från 14th street och söderut)

Här på finansgatorna kryllar det av eleganta kvinnor och män i mörka kostymer, Wall street är den mest berömda affärsgatan. Finansområdet ligger nära Battery Park vid Manhattans södra spets, där man tar färjan till Frihetsgudinnan och Staten Island.

Downtown finns även många mysiga och spännande områden som är trevliga att promenera igenom: East Village, Greenwich Village, Chinatown, Little Italy, Soho och Tribeca. Det är som att vandra mellan olika världar. Soho har shopping och gallerier i världsklass, i Chinatown hittar du prylar du inte visste existerade (och kinamat bättre än i Kina), i Greenwich Village finns roliga kläder och många härliga fik. 
Karta (pdf) »

Bronx

Åk upp till Bronx, norr om Manhattan. Här ligger Bronx Zoo, New York Botanic Gardens, den prunkande trädgården Wave Hill och sportmeckat Yankee Stadium. Just nu byggs en ny ultramodern arena mittemot den gamla legendariska. 

Många latinamerikaner bor i Bronx , med andra ord är det lätt att hitta riktigt god mat på trevliga små restauranger.

Mer om Bronx: www.ilovethebronx.com »

Queens

Öster om Manhattan och Bronx ligger Queens. Olika nationaliteter söker sig till varandra och bosätter sig i egna områden. Irländare bor i Woodside Greker bor i Astoria, polacker i Maspeth, och colombianer i Jackson Heights. Det är trevligt att promenera och se hur kulturerna påverkar utbudet av butiker, restauranger och marknader. Många filmer och TV-serier har spelats in i Queens, till exempel Sex in the City, Sopranos och När Harry mötte Sally. Queens är just nu den stadsdel i New York som är allra mest "up-and-coming". Alltså väldigt hett! I New York säger man att Queens är det nya Brooklyn.

Mer om Queens:  www.discoverqueens.info »

Brooklyn

För att komma till Brooklyn ska man ta sig sydöst om Manhattan, över East River och vackra Brooklyn Bridge.

Bara här i Brooklyn kan man behöva flera dagar för att hinna se det mest välkända. The Brooklyn Museum of Art till exempel och Brooklyn Botanical Gardens.

Det finns mycket roligt här för oss barnfamiljer! Till exempel Astroland Amusement Park på Coney Island där den stora bergochdalbanan The Cyclone finns, Prospect Park Zoo och New York Aquarium.

Det är väldigt inne att bo i Brooklyn. Här finns många trendiga butiker och fina krogar. Åk dit och titta!

Mer om Brooklyn: www.brooklyntourism.org »

Staten Island

Längst i söder ligger ön Staten Island. För att komma dit tar man gratisfärjan Staten Island Ferry. Man kan även ta sig dit via Brooklyn Bridge. Staten Island är populärt bland New Yorks barnfamiljer, här finns trevliga villaområden och parker på kort pendlingsavstånd från Manhattan. Vill du skona dina barn från de långa köerna till Frihetsgudinnan? Ta en tur med Staten Island Ferry istället. Man kommer tillräckligt nära monumentet, och turen är alldeles gratis!

Karta (pdf) »
Mer om Staten Island: www.statenislandusa.com »

 » Relaterade artiklar
Jul i New York - Kul för barnen
New York på julen är precis som i filmerna. Som när Meryl Streep och Robert De Niro möts under julruschen i Falling in Love, som i När Harry möte Sally, Woody Allens Hannah och hennes systrar och barnsuccén Ensam Hemma 2. Precis så. Fast ännu mer. Leksaksaffären FAO Schwarz är en lyxaffär, men det är kul att titta på all
Gudfastsson-dagbok-del 6
Del 6: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 6. Svenskön Koh Lanta bjuder på vackra solnedgångar. Det var helt klart lite tidigt att ropa hej redan förra fredagen. Två läkarbesök och en vecka senare kan vi äntligen säga att vi &au
Gudfastsson-dagbok-del 5
Del 5, Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 5. Svante gillar också fruktdrinkarna. Elefantridning genom gummiplantage Veckan började med att Clara äntligen fick sina flätor med pärlor. De flesta turistbarn här nere får sådana, det &
Las Vegas - Bra att veta
Vad ska en barnfamilj ta med till Las Vegas? Svala kläder, solskydd, solhattar/kepsar men även en långärmad tröja eftersom det ofta är kallt inomhus. Gillar ni att fynda varumärkeskläder (äkta) kan ni åka till en outletmall och shoppa loss som aldrig förr. Planerar ni för det är vårt tips: ta med en tom extra resväska!
Kina
Visste du att man kan resa till tropiska sol- och badorter i Kina? Kina är verkligen ett kontrasternas land, med ett otroligt myller av människor överallt. Beijing är känt för mycket, bland annat sina vackra tempel. Vad kostar det? Du kan resa på egen hand eller välja charter. Resorna som arrangeras av charterbolagen är ofta kombinationsresor som
Vad har man kokos till?
Barnfamiljer testar utflykter i Thailand Nu har vi kommit till den fjärde stationen på dagens utflykt, barnen ska få lära sig vad man kan göra av kokosnötter. Barnen fick provsmaka både nyriven, saftig kokos och rostad kokos som smakade choklad. Station 4 – Vad har man kokos till? Hur öppnar man en kokosnöt? , frågar guiden och barn
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Laserdome Stockholm - Farsta » Med Barnsemesterkortet får du 5% på alla kalasbokningar samt 10% på alla laser-sp...
Halmstad Äventyrsland » Med Barnsemesterkortet får du gå 2 dagar men betalar bara för 1!
Bruket i Varberg » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn i leklandet på en isglass!
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Bläddra bland artiklarna i någon av våra artikelkategorier »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se