Annons

Barnsemesters lilla "Halloween-skola"

Halloween är en ganska läskig, men busig högtid, och den firas allt mer här i Sverige. Ordet Halloween kommer av engelskans All Hallows Eve, vilket betyder alla helgons afton, och den infaller den 31 oktober.

Halloween - Max

Max är 4 år, och han ääälskar att fira halloween. Speciellt roligt är det med alla monster och spindlar! Och visst är det mysigt med en lysande pumpa vid ytterdörren, som börjar bli vanligt i Sverige?

Sederna runt halloween

Sederna runt halloween är importerade från USA, men har sitt ursprung i det forntida Irland. Man firade sommarens slut och det nya årets början under hösten.

Man tog hem kreaturen från betesmarkerna och trodde då att onda andar och spöken var i farten under natten. Därför tände man eldar ute i det fria för att skrämma bort alla onda väsen.

Många av traditionerna levde vidare även sedan kristendomen kommit till Irland och utvecklades så småningom till barnupptåg med tiggerier.

Nu för tiden går barn som bekant runt utklädda till spöken, monster mm och frågar "Trick or Treat?" = Bus eller godis? De flesta väljer att ge barnen lite godis... för då slipper man råka ut för deras rackartyg.

Halloween är en gammal hednisk tradition, äldre än allhelgonadagen. Hedniska traditioner var ju inget som de krista kunde acceptera vid tiden för Europas kristnande, så då skapades allhelgonadagen i syfte att konkurrera ut halloween.


Halloween - Chokladbollar

 

Fixa festen med läskig mat

Det här är riktigt förfärliga, hemska monster-chokladbollar. En självklar succé!
Fler tips  »

Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-18
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Halloween och höstlovsfirande på...
Halloween och höstlovsfirande på...
På höstlovet håller flera familjeparker extraöppet och lyxar till det med roligt Halloweentema! Kika och se om du hittar något som passar dig och din familj [...]
Halloweenpyssel och dekorationer
Halloweenpyssel och dekorationer
Här får du lite tips på hur du kan göra ditt hem halloween-läskigt, buuuu huuuuuuuuu! Halloween är inspiration för massor av sidor med utskrivbart halloweenpyssel - googla på Halloween Printables. Skriv ut. Klipp ut. Klistra eventuellt lite [...]
Halloweenfest
Halloweenfest
Funderar du på att fixa ett skrämmande roligt halloweenparty? Här finns tips om hur du gör riktigt läskig mat. Så här fixar du ett läskigt festbord med läskig festmat! [...]
Barnsemesters lilla "Halloween-skola"
Halloween är en ganska läskig, men busig högtid, och den firas allt mer här i Sverige. Ordet Halloween kommer av engelskans All Hallows Eve, vilket betyder alla helgons afton, och den infaller den 31 oktober. Max är [...]
Halloween
Halloween
I USA firas Halloween alltid den 31 oktober. I Sverige firas halloween nästan samtidigt, på Alla helgons dag. Även om vi traditionerna skiljer sig åt är det ett toppentillfälle att passa på att pynta hemmet lite tillsammans med barnen och/eller [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
Fri saft hela dagen + en gratis sandmålning till familjens barn
75 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
15% rabatt på barnkalas med Laserdome
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Kneippbyn Resort Visby
Gotland
Lalandia Rødby
Danmark
Sunne Sommarland
Värmland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies