Harry Potters magiska värld

1997 släpptes den första boken om Harry Potter. Boken följdes av fler böcker som en efter en har filmats. Under nästan ett decenium har vi fått följa Harry och hans vänner på fasansfulla äventyr med skräckinjagande varelser, levande växter, jättar, trollkarlar och massor av magi.

Harry Potter
Den stora modellen av Hogwarts är fullproppad av små häftiga detaljer.
Den sista boken har skrivits och den sista filmen har visats men Harry Potter och hans värld hålls levande för oss Mugglare genom bloggar, rollspel, event, konvent, tävlingar och inte minst utställningar runt om i världen.

The Making Of Harry Potter, London

Världen över har människor förtrollas av Harry Potter filmerna. De underbara specialeffekterna och de fantastiska varelserna har gjort serien älskad av både unga och gamla. Nu öppnas dörrarna för första gången till Warner Bros Studios Leavesden - studion där det hela började.

Som besökare kan du själv gå igenom bland annat Great Hall, Dumbledores kontor, Gryffindors allrum och Hagrids stuga. Kostymer och rekvisita finns också på plats. Studion ligger i Watford utanför London. Observera att inga biljetter säljs på plats, de måste förköpas!

Läs mer: The Making of Harry Potter »

Harry Potter – The Exhibition, Singapore

Mellan den 2 juni och 30 September 2012, kan du kika in i Harry Potters magiska värld på Art Science Museum i Singapore. Här visas hundratals autentiska kostymer och rekvisita från alla åtta filmerna som till exempel Harrys trollstav och glasögon, Hermiones Balklänning, Gyllene kvicken och mycket mer.

Harry PotterWarner Bros Studios Leavesden - det var här allt började.

På rundturen får du se och uppleva bland annat Hogwarts Express, Stora salen, Gryffindors samlingsrum och Hagrids stuga. Längs vägen kan du spela Quidditch och möta magiska varelser i den förbjudna skogen.

Läs mer: Harry Potter-The Exhibition »

Quidditch SM, Huddinge

Quidditch, den tuffa bollsporten eleverna ägnade sig åt på Hogwarts. Där spelarna flyger på kvastskaft och försöker göra mål, kan även spelas av Mugglare! Mugglarversion är en lättare version där varken kvastar eller flygningar behövs. Quidditch-SM är en turnering där lag från hela Sverige tävlar mot varandra. Årets mästare vinner evig ära! Quidditch-SM hålls i samarbete med Huddinge kommun och spelas i en sportanläggning som heter Visättra Sportcenter den 3 - 5 augusti 2012.

Läs mer: Quidditch SM »


Harry Potter-fans

Naturligtvis har Harry Potter sin egen svenska hemsida, och förutom den, samlas ”Harry Potter-nördar” på olika ställen runt om i landet. De bloggar, anordnar rollspel, event och tävlingar. Är du intresserad så kommer här länkar till några av dem:


Harry PotterDu får veta hur man egentligen gjorde för att filma alla fantastiska effekter...

Harry Potter... och besöka bland annat Hagrids stuga.


- Följ hennes karriär via en timeline

- Allt du vill veta om Harry Potter


- Allt som händer med Harry Potter tema

- Community om allt som har med Harry Potter att göra

- Ett rollspel i Harry Potters Värld
 » Glöm inte att ta med...
Bra-att ha, nödvändigt och/eller obligatoriskt. Ta med »
 » Relaterade artiklar
Frankrike - Höghöjdsbanor och...
I Frankrike finns många äventyrslekparker, ofta i pinjeskog. Perfekt en het och solig dag när ni söker skugga. Barn över en meter kan prova de enklaste höghöjdsbanorna. Men ärligt talat är det de lite större barnen som har roligast här, de som är stora nog för att klättra, balansera, krypa och ta i med hela kroppen! En de
Bilsemester i Frankrike
I Frankrike är de flesta motorvägarna samt många broar och tunnlar avgiftsbelagda, i gengäld är framkomligheten på betalmotorvägarna högre här än i Tyskland. De vanliga gratisvägarna kan vara överbelastade, bl a med tung trafik. Vägavgifter betalas automatiskt med kort eller mynt (jämna pengar), eller manuellt i filen med en g
Gran Canaria - Reseberättelse 2
Familjen Lindbro från Skåne har tre barn och åkte till Gran Canaria på semester. Hur trivdes de? Var det barnvänligt där? Läs mamma Susannes berättelse! Familjen Lindbro har tre barn och provade Arguineguin på Gran Canaria. Läs deras berättelse! Vi bodde i Arguineguin, på det hotell som tydligen är Sunwings flaggskepp . En
Frankrikes - regioner
Vi har fått massor av e-mail från barnfamiljer som är nyfikna på att bila till Frankrike. Men vilket distrikt ska man sikta in sig på? Hur långt söderut vill ni köra? Här får du lite fakta om Frankrikes olika regioner och vad som är särskilt med dem. Trevlig resa! Sol, bad och exklusiva badorter I södra Frankrike ligger med
Bilsemester i Europa
Bilsemester är en bra ide om ni vill röra er fritt på semestern, då finns det tid och utrymme för spontana stopp och ni behöver inte stressa utan kan njuta riktigt ordentligt av semestern. Här är snabbguiden till vad ni bör tänka på innan ni åker. Avstånd och tid är uträknade via ViaMichelin och beräknade p&ar Läs mer »
Skidåkning i de franska Alperna
Det som kännetecknar de franska Alperna är bra mat, kultur, uteställen, after ski och den stora variationen av skidområden. Skidsäsongen startar vanligtvis strax före julhelgen och avslutas i slutet av april, men på vissa skidorter kan man åka skidor året runt! De franska Alperna lockar varje år mängder av turister till sina drygt 100
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
BOUNCE i Stockholm » Med Barnsemesterkortet du 10% rabatt på inträdet! Erbjudandet gäller vid f...
Busfabriken i Helsingborg » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på mjukglass eller Fun Slush!
Busfabriken i Malmö » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på mjukglass eller Fun Slush!
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Bläddra bland artiklarna i någon av våra artikelkategorier »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se