Annons

Inför resan till Australien - Boka själv

Det finns flera resebolag som erbjuder paketresor till Australien. Många väljer dock att boka resan själv och då finns det ett par saker man ska tänka på. Resan till och från Australien, övernattningar och transport.

 

1) Hitta billiga flygstolar

Det som i de flesta fall är det billigaste sättet att resa till Australien med familjen är att boka reguljärflyg själv. Här fungerar det inte som charter där man kan hitta billiga sista-minuten resor utan istället är det oftast tvärt om - ju tidigare du är ute desto billigare är flygstolarna.

2) Boka boendet själv

Det finns en uppsjö av övrenattningsmöjligheter i Australien och gott om allt från femstjärniga hotell till hostels/vandrarhem, motell vid de stora huvudvägarna och möjlighet att bo på en australiensisk bondgård. Allmänt är det lätt att hitta övernattningsmöjligheter i landet.

 

Ett tips är att boka boende redan hemifrån. Priset på de olika hotellbokningssajterna jämfört med att boka direkt över disk kan ibland skilja sig ganska rejält.

Hotell
Föredrar ett litet lokalt hotell eller ett från något av de stora intarnationella hotellkedjorna? Det finns ett stort utbud av hotell i de flesta städer och alla betygsätts efter ett femstjärnsystem där fem stjärnor markerar det bästa.

Hotellen har ofta en hög standard och kostar därför lite mer än vandrarhemmen, det är dock fortfarande billigare än hemma i Sverige. Man betalar per rum och inte per person och/eller sängplats.

Precis som vid flygbokning finns det massor av sajter att söka hotellnätter på. Och även här samarbetar vi på Barnsemestser.se med Reseguiden. Sök billiga hotell »

Vandrarhem
Vandrarhem eller hostels som dom kallas finns över hela landet. I Australien har man dock vandarhem inte som i Sverige utan här är det mer ett budgetalternativ framförallt för backpackers. Det brukar vara mellan 2-10 sängar per rum, ofta våningssängar, och man delar kök och toalett med andra.

Det kan vara stor skollnad på kvaliten mellan vandarhemmen. Ett bra tips är att leta efter vandrarhem med märket YHA, vilka oftas har en viss standard.

Camping
Campingplatser finns i stort sett alla städer även de riktigt små. De flesta har en hyfsat standard även om kvaliten kan vara skiftande. Information om campingplatser kan man få på alla större turistkontor.

Bed & Breakfast
Bed & Breakfast och möjlighet att övernatta i privathem är vanligt i Australien och ofta även ganska billigt. Det är ett bra sätt att lära sig mer om det australienska folket och deras livsstil.

 

3. Transport

Australien har ett välutbyggt transportnät med både bussar och tåg och det finns självklart massor av biluthyrningsfirmor. Det kan du läsa mer om här: Resa runt i Australien »

 

 
 

Av: · · Senast uppdaterad 2021-03-31
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se