Inför resan till Australien - visum och försäkringar
Annons

Inför resan till Australien - visum och försäkringar

Inför en resa till Australien måste hela familjen ha pass och visum i ordning. Bokar ni en paketresa genom ett reseföretag hjälper de er ofta med det, men det är i slutändan alltid resenärens egna ansvar att alla papper är i ordning inför resan.

Visum krävs för inresa till Australien

Pass

Australien har inga speciella regler gällande passets giltighet. Det går dock inga direktflyg till Australien från Sverige och de flesta länderna där flygen brukar mellanlanda kräver att alla i familjen måste ha pass som är giltiga minst 6 månader.

Reser ni via USA måste passen dessutom vara maskinläsbara oavsett om ni bara mellanlandar eller stannar ett par dagar. Kolla noga innan avresa om det är någon mellanlandning i USA, ibland kan det vara svårt att utläsa i reseplanen.

Alla som reser till (eller via) USA måste även ha registrerat sig hos ETSA senast tre dagar innan avresa. Det kostar $14 per person (2014) och mförmuläret måste fyllas i senast tre dagar innan avresa. Registreringen är sedan giltig i två år, och man kan då resa fram och tillbaka hur många gånger man vill.

Visum

och returbiljett

Alla som ska resa till Australien behöver ha visum. Det är enkelt att söka visum på online och besked kommer oftast redan inom ett dygn- Ibland kan det dock ta lite längre så ansök för säkerhets skull minst 14 dagar innan avresa.

Ska ni inte jobba, studera eller stanna en längre period räcker det med ett turistvisum för mindre än 3 månader. Vid inresa till Australien och Nya Zeeland krävs dessutom att ni har giltiga returbiljetter.

Visum går att skaffa online på Auvisa.org, där finns även mer info om villkor för ansäkan, giltighetstid med mera. Det går även att ansöka om ETA direkt via The Australian Government.

Nya Zeeland och Söderhavsöarna kräver inget visum för svenska medborgare, ett 3 månaders turistvisum ges vid gränsen.

Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att kontrollera vilka regler som gäller för din nationalitet.

Vaccination

Det krävs inga speciella vaccinationer för en semester i Australien. Däremot om man nyligen varit i ett land där risk för sjukdomen gula febern finns, kräver de australienska myndigheterna att man har ett intyg som visar att man är vaccinerad mot den.

Reseförsäkring

I de vanligaste hemförsökringarna brukar 45 dagars utomlandsvistelse ingå men det är inte alltid de täcker allt som krävs vid en längre resa. RIng ditt försäkringsbolag och kolla upp vad som gäller för just dig och din familj i god tid före avresa.

Viktiga adresser

Skriv ut och ta med en lista med fullständiga adresser och telefonnummer till Sveriges Ambassad i Canberra och svenska konsulat runt om i Australien.


Av: ·
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se