Annons

Jul i New York

Maten är en stor del av upplevelsen i New York. Här får du några tips på julmarknader och på annorlunda, kul matställen att besöka när du är i New York i juletid.

Rolfs Bar & Restaurant
Rolfs Bar & Restaurant tycker om julpynt, som att äta i en julgran!

Gott att äta

Rolf's Bar & Restaurant i Grammercy-området är en robust tysk sylta, mycket osvensk. Under december hänger pyntet så tätt att det känns som att sitta inuti en julgran. Boka i förväg! Tel: 212-477 4750 (22:a gatan/3:e avenyn).

Julborschten på Veselka är en östeuropeisk delikatess som smakar himmelskt hos denna genuina, bekväma East Village-krog (från december till januari). Priserna är också "gammaldags". Åk dit! (9:e gatan/2:a avenyn).


New York
Katz´s Delicatessen är väldigt mycket New York. Just därför är det kul att sitta där en stund, titta på folk och äta enkel men god mat.

Katz`s Delicatessen är restaurangen där den kända scenen i filmen "När Harry mötte Sally" spelades in (scenen där Sally fejkar vid bordet, inför alla gästerna). Det sägs att New Yorks bästa cheese cake finns här, kul att prova. 

Maten har tyska influenser, salami, korvar av alla slag och pickles. Gllar du pastrami? Prova deras gigantiska pastramimackor! Ett mycket udda ställe, kul att uppleva. (205 East Houston Street) www.katzdeli.com


New York
Little Italy är trevligt att strosa runt i, särskilt kring jul och nyår när det är jul i kvadrat här.


Taxi
New Yorks tunnelbana är effektiv och ni kommer fram snabbt precis dit ni vill. På dagtid åker alla tunnelbana, barn, vuxna, gamla damer och herrar - alla. En biljett kostar ca 2 dollar. 

Bra att veta: är ni 3-4 personer i familjen och bara ska åka en kort sträcka blir det inte dyrare med taxi. Ska ni däremot långa sträckor är tunnelbana bättre.

Julmarknader

Under julen förvandlas Little Italy, "lilla Italien", vid Mulberry Street till ett färgsprakande jullandskap där körer sjunger längs de trånga gränderna. Parader, religiösa processioner, mat i kvadrat, gratisunderhållning fre-sön kl12-19, fram till 18 december.

Fête de Noël i Bryant Park (42:e gatan, 6:e avenyn) är inspirerad av franska julmarknader. En folkfest med mat, dryck, shopping, gratis skridskoåkning och underhållning. 80 av stadens hantverkare och konstnärer visar och säljer sina alster. www.fetesdenoel.com »

Ett par andra bra marknader finns vid Union Square (14:e gatan/Broadway) och i Grand Central Station (43nd Street).

Läs mer om New York:


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-12
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Barnlediga i New York
Barnlediga i New York
Reportrar: Anna & Camilla (medlemmar på Barnsemester.se) Efter en föräldraledighet med blöjbyten, smutstvätt och spring på BVC behövde vi en spark i ändan. Manhattan i New York är kanske inte det första semestermål man tänker sig för två [...]
Julbak
Blir det de gamla vanliga kakorna i jul, eller vågar du bjuda något nytt? Här hittar du nya roliga varianter - och vi har provbakat dem allihop. Vaniljbullarna med saffran blev Barnsemesterredaktionens favoriter. [...]
Jul i New York - Julstämning
En fantastisk sak med New York är att det alltid finns shower och konserter med stora artister, varje vecka. Surfa runt och se vad som bjuds! Vilken julshow! Den är spektakulär, och därför heter den Christmas [...]
New York - Konsertbiljetter till...
Reser du med en tonårig gitarrhjälte som lever för hårdrock, eller en spirande sångerska med drömmar om att bli sin generations Beyoncé? Perfekt, för i New York kan de se sina superstjärnor. [...]
Lovdagar i Danmark, Norge och Finland
Lovdagar i Danmark, Norge och Finland
Sommarlov, höstlov, påsklov och sportlov. Våra grannländer har lovdagar ungefär samtidigt som vi har, men det skiljer sig lite. Det norska och danska sommarlovet börjar exempelvis ett par veckor senare än [...]
Cityresor till några av världens bästa...
Cityresor till några av världens bästa...
Det är högt tryck på cityresor till hösten och gillar man julpynt, julmarknader och att göra sin julshopping utomlands är bästa tiden att besöka någon av de stora metropolerna i december [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
15% rabatt på barnkalas med Laserdome
Alla barn får en bit ormömsskin på Tropicarium Kolmården
20% rabatt på entré och guidad visning i Tykarpsgrottan
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Skara Sommarland
Västergötland
Givskud Zoo
Danmark
Lalandia Billund
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies