Tips till dig som ska resa till Kanarieöarna med barn

Barnsemesters testfamiljer har varit på Kanarieöarna och provat hur det är att äta på restaurang med barn, åka taxi med barn med mera. Vi har samlat in de bästa tipsen inför resan till Kanarieöarna!

Äta på restaurang

De flesta restauranger på Kanarieöarna välkomnar barnfamiljer. En del har barnstolar och barnmeny, men tyvärr är barnrätterna på vanliga restauranger ofta få, trista och näringsfattiga (friterat kött, chicken nuggets, pommes frites, pizza och liknande - med läsk...).

Tips: har ni fler än ett barn kan ni beställa en god rätt från vuxenmenyn och låta barnen dela portionen. Ingen av våra testfamiljer behövde betala extra för att få två tallrikar.

Bor ni på researrangörens hotell äter barn under 12 år ibland gratis i vuxnas sällskap. Fråga när du bokar.

Äta i er lägenhet

Har ni ett pentry i lägenheten kan ni spara mycket pengar. På turistorter är det mesta (utom bröd) dyrt i mataffärerna. Dyrare än i Sverige.

En av våra testfamiljer frös in mat innan resan och packade ner den i en mjuk kylväska som checkades in med resväskorna (det är kallt i flygets bagageutrymme). Det var bl a smörgåspålägg i billiga storpack som räckte till både frukost, mellis och nattmacka hela semesterveckan! (skinka, ost, prickig korv, leverpastej).

Tips: Pentryn är dåligt utrustade. Ta med salt, peppar, favoritkryddor, disktrasa, diskborste. Och glöm inte osthyveln.

Mat och blöjor till de små

Spaniens Pampers heter Dodots och de kostar cirka 140 kr för 30 st. Det finns barnmat på burk precis som hemma, men naturligtvis är det inte samma typ av rätter. En liten burk kostar drygt 1€.

Tips: ta med några egna barnmatsburkar, om ditt barn inte skulle gilla de spanska. Älskar ditt barn välling är det bra att ta med lite mer vällingpulver än du tror behövs. Det kan bli flygförseningar, eller kanske krånglar barnet med maten och då är det bra att ha välling till hands. Näring och vätska i ett – toppen i värmen!

Djur

Våra testfamiljer var förvånade över hur få myggor det fanns på Kanarieöarna (höstlovet i oktober). De sov med öppet fönster och fick 2-5 myggbett per familj under semestern. Helt ok!

Det sägs att det inte finns några farliga insekter eller ormar på Kanarieöarna, så man kan låta barnen leka fritt under utflykter och promenader.

Det är mycket sällan man ser herrelösa hundar springa på Kanarieöarnas turistorter, det är förstås också en lättnad för oss som reser med barn.

Lekplatser


På Gran Canaria och Teneriffa finns störst utbud av lekplatser för barn. Gran Canaria har till exempel en park i Maspalomas med stora gräsmattor, vattenlek, gungor, en stor sandlåda m m. Vid lekplatsen finns ett café så att du kan sitta och ta en kaffe och ha uppsikt över barnen när de leker. Parken heter Parque Urbano de Sur. Vi har även fått ett tips från en medlem om en fin lekplats i Las Palmas. Den ligger i en park mellan busstationen och Triana (den långa gågatan). Lekparken har ett stort piratskepp och är mycket populär. Bra tips, tack för det!

Vanliga, offentliga och gratis lekplatser som vi är vana vid i Sverige finns alltså (känner du till fler bra gratis lekplatser på Kanarieöarna så maila och berätta! Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Vanligare är dock de kommersiella lekplatserna, och de är ofta välskötta och jätteroliga för barnen. Det är inhägnade lekplatser med studsmattor, rutschkanor, bollhav och annat skojigt. Priset ligger kring 30-50 kronor/timme och barn.

För större barn finns små spelarkader lite varstans med airhockey, biljard, fotbollsspelmaskiner, bilracingmaskiner och liknande. Priset ligger kring 1-2 €/spel och ofta finns ett Internetcafé i samma lokal. Praktiskt även för oss föräldrar, när vi behöver kolla mail, svenska nyheter eller gå in på Barnsemester.se ;)


Sol och värme

Kanarieöarnas stränder är långa och vattnet är klart. På en del stränder kan man hyra 2 solstolar och 1 gemensamt parasoll för ca 80-100 kr/dag. Det är en rejäl slant, men är man på en strand med skållhet sand och stark sol är det skönt att ha en egen skuggig plats att samlas vid.

Tips! Gå till stranden på eftermiddagen. Det är ingen bra idé att göra som hemma i Sverige: att packa badväskorna på morgonen och stanna på stranden med barnen hela dagen. Inte ens spanjorerna med sin solvana hud skulle komma på en sådan tokig idé! Hur du än försöker skydda ditt barn kommer det att fara illa av sol och värme under så många timmar.

Sätt alltid på barnen en solhatt och en tröja eller solskyddsdräkt när de leker i sanden. Kom ihåg solskyddskräm i ansiktet (även öronen).

Tips: våra testfamiljer berättar att de brukar ta det lugnt på förmiddagen, äta lunch i skuggan och gå till stranden på eftermiddagen.

Åka taxi med barn

På Kanarieöarna är taxibilarna i stort sett som våra taxibilar hemma i Sverige: ganska nya och moderna. De flesta kör med taxametern på och man behöver inte känna sig särskilt orolig för att bli lurad. De kör ganska snabbt, men be dem bara dämpa farten om du tycker att det känns obehagligt.

Tips: ta med en bilkudde till ditt barn, för det finns inte att låna i taxibilarna. Du kan lägga bilkudden inuti barnvagnen när du plastar in vagnen på flygplatsen, vid incheckningen.

Barnvagn

Bli inte förvånad om det är kullersten på en bit av trottoaren, vanlig asfalt en bit, gropar här och där, parkerade bilar uppe på trottoaren och höga kanter. Jättesmidigt är det inte att ta sig fram, men det går.

Researrangörerna skriver gärna i sina infotexter att det är praktiskt med en hopfällbar paraplyvagn – NEJ, säger våra testfamiljer! En paraplyvagn har små hjul och det krånglar till det ännu mer. Testfamiljerna säger: ta med en ordentlig sittvagn, gärna med avlastningskorg undertill och nätkasse fram. Då sitter barnet bra, det kan till och med ligga skönt och få skugga från en rejäl sufflett, och ni slipper bära eftersom vagnen kan lastas med vatten, blöjor och andra prylar.

Tips: På flygplatserna finns plastpåsar man får köpa och lägga vagnen i (det kostar ca 40 kr). Plastpåsarna stängs igen och plomberas på plats, de går annars lätt upp och vagnen kan bli smutsig och skadad.

Relaterade artiklar
Charterhotell med vattenland Charterhotell med vattenland
Det finns massor av charterhotell som har antingen vattenrutschbanor eller hela vattenland på eller i anslutning till hotellområdet. Många turistorter har också fristående vattenparker. Och vi har såklart samlat dom under kateogorin vattenparker... Läs mer »
Än finns chans till solsemester på... Än finns chans till solsemester på...
Letar du resa? Höstlovet är en eftertraktad vecka eftersom nästan alla barn i Sverige har lov samtidigt och många har bokat i mycket god tid. Billiga restor till höstlovet tar snabbt slut men än finns det resor kvar och vi listar höstens bästa... Läs mer »
När är bästa tiden att åka till... När är bästa tiden att åka till...
Högsäsong för thailandsresor är januari-mars och absolut dyrast är det att resa över jul/nyår, och under sportlovsveckorna i februari. Vinterresorna släpps ofta i februari ett helt år innan avresa. Thailand är det mest populära långresmålet för... Läs mer »
Tipsen för en billigare semester utomlands Tipsen för en billigare semester utomlands
Budgetsemester: Ingen vill slänga ut pengar i onödan, eller hur? Känner du för en budgetsemester men vill ändå komma utomlands finns det en del du kan göra för att planera semestern bättre, billigare och smartare. Det finns lågprisflyg till... Läs mer »
Värmeguiden Värmeguiden
Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om. Var i världen är det härligt varmt i september? Var är det flest soltimmar i februari? Väl månad här nedan och hitta det resmål som passar din familj bäst! Läs mer »
Frossa i all inclusive! Frossa i all inclusive!
Allt inkluderat och inga bekymmer vid poolkanten? Charterformen all-inclusive lockar allt fler och många provar en bekväm vecka i solen. Här kommer lite sköna tips för dig som vill haka på semestertrenden. Sätter du bekvämlighet först och vill... Läs mer »
Det finns massor av hotell som har vattenrutschbanor eller hela vattenland.
Släng inte ut pengar i onödan. Planera semestern billigare och smartare.
För dig som vill se nya ställen varje dag men ta med dig lyxhotellet dit du kommer.
Olika pris under olika veckor, men ibland är det billigt pga vädret.
Spännande äventyr bland stora bufflar, ståtliga giraffer och närgångna elefanter.
Vet du när ska resa och hur länge du kan tänka dig att flyga, men inte vart du vill resa?
Allt inkluderat och inga bekymmer vid poolkanten? Onödigt dyrt eller jättebra?
Mer än 2 vuxna + 2 barn? Det finns hotell som har plats för upp till 8 personer.
Många arrangörer har familjekoncept, men vad skiljer de olika koncepten åt?
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Chartersemester
Weekendresor
Annons
Populära erbjudanden
Tosselilla  Sommarland » Med Barnsemesterkortet får du 30 kr rabatt per entrébiljett vid onlinebokning!
Dockyard Hotel, Liseberg och Un... » Med Barnsemesterkortet får du två hotellövernattningar med frukost och entré till Liseberg och Univers...
Busfabriken i Uppsala » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på mjukglass eller Fun Slush!
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Onödigt dyrt eller jättebra?
Kryssning passar dig som vill se nya ställen varje dag.
Annons

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder cookies för att förbättra din upplevelse
Jag accepterar cookies