8 portioner
Ingredienser
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3 msk vatten
Fyllning:
4 äpplen
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk potatismjöl
1 msk socker
Toscasmet:
1 dl hasselnötskärnor
1 dl socker
50 g smör
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform. Nagga med gaffel. Låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet 10 min.
Skala och skär äpplena i tunna skivor. Lägg dessa och citronskalet i pajskalet. Blanda potatismjöl och socker och strö över äpplena. Grovhacka nötterna och lägg dem tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp. Bred smeten över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Servera med grädde eller vaniljsås.