Knäckig äppelpaj
Annons

Knäckig äppelpaj

8 portioner

Ingredienser
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3 msk vatten

Fyllning:
4 äpplen
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk potatismjöl
1 msk socker

Toscasmet:
1 dl hasselnötskärnor
1 dl socker
50 g smör
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform. Nagga med gaffel. Låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet 10 min.

Skala och skär äpplena i tunna skivor. Lägg dessa och citronskalet i pajskalet. Blanda potatismjöl och socker och strö över äpplena. Grovhacka nötterna och lägg dem tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp. Bred smeten över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Servera med grädde eller vaniljsås.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-09-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se