Annons

Kul i Göteborg!

Det är kul i Göteborg, här finns roliga saker för hela familjen. Det är gångavstånd till nästan allt man vill se, och om inte så är spårvagnarna också ganska roliga!

 

Saker att hitta på i Göteborg:   Göteborg
I Feskekörka kan man frossa i färska räkor och annat gott.

Shopping - köpcentrum och affärsstråk

Så hittar du shoppingstråken: Bredvid Nordstan, på andra sidan Brunnsparken, finns ett tre kilometer långt shoppingstråk med Kungsgatan, Korsgatan och flera shoppinggallerior. Här, innanför Vallgraven, är koncentrationen av butiker allra störst i Göteborg. Magasinsgatan, som korsar Kungsgatan lite längre upp, är en udda uppstickare med designaffärer och krogar med sin egen stil. Och på Kungstorget ligger Saluhallen med skaldjur, frukt, grönsaker, ost m m. Gott!


  Nordstans Affärscentrum
Mitt i Göteborg, nära Centralstationen. Stor galleria med 150 butiker och varuhus under ett tak! Många spårvagns- och busslinjer stannar här, och det finns p-platser i P-hus Nordstan.
www.nordstan.se »

  Avenyn
På välkända Avenyn och på smågatorna omkring ligger gott om butiker. Många spårvagns- och busslinjer stannar här. P-platser finns inom gångavstånd.
www.avenyn.se »

  Freeeport, Sveriges enda Designer Outlet
Freeport ligger i Kungsbacka, 20 min från Göteborg. Kör på motorvägen E6 och sväng av vid avfarten Kungsbacka/Varla. Fri parkering.
www.freeport.se »

  Backaplan, Hisingen
Backaplan ligger på Hisingen i Göteborg. Det tar bara några minuter från Göteborgs innerstad med buss eller spårvagn. Fri parkering.
www.backaplan.se »

  Frölunda Torg
Frölunda Torg ligger ca 9 km från Göteborgs centrum. Det är enkelt att ta sig hit med bil, buss eller spårvagn. Fri parkering.
www.frolundatorg.se »

Boendetips i Göteborg

Göteborg kryllar av hotell och vandrarhem i alla prisklasser, här är fyra tips:

Göteborgs vandrarhem
Göteborgs vandrarhem ligger centralt i Göteborg, bredvid Liseberg med gångavstånd till centrum.
Toalett och dusch finns i anslutning till rummen, bastu, frukost, gästkök, sällskapsrum med TV, ett mindre bibliotek och terass. Priser: En natt kostar ca 200-500 kr/bädd.
www.goteborgsvandrarhem.se »

Slottsskogens vandrarhem
Slottsskogens Vandrarhem ligger i Linnéstaden och i närområdet finns mysiga Haga, Slottskogsparken (med stor lekplats) och Botaniska Trädgården.

Frukostbuffé, gästkök, sällskapsrum med TV, biljardbord och ett mindre bibliotek samt bastu och solarium. Pris: En natt kostar ca 215-360 kr/bädd.
www.slottsskogenvh.se »

Nääs Slott
Det finns ett trevligt Bed & Breakfast i slottsmiljö nära Göteborg, perfekt om man vill bo lugn och vackert. Ligger vid vattnet och har egen badbrygga. Kör från Göteborgs city ut på Stockholmsvägen. Efter bara 20 minuter tar ni av där det skyltas "Nääs Slott". Självhushåll i hemtrevligt kök. Man kan även få frukost på sängen, trevligt! Finns dubbelrum med resesäng till ett barn och större familjerum för mellanstora och stora familjer.
Näss Slott »

Göteborgs Mini-hotel
Ett lugnt och centralt läge utan störande trafik. Gångavstånd till Göteborgs shopping och sevärdheter såväl som till Slottskogen.

Frukostbuffé, tvättmöjligheter och TV-rum. Innergård med liten lekplats förr barnen. Mini-Hotel är även handikappanpassat. Priser: En natt kostar ca 150-200 kr/bädd.
www.minihotel.se »

5 ställen du inte ska missa

 

Linnégatan
Kantas av caféer, mysiga restauranger och butiker. Ät spanskt på La Sombrita eller prova grekisk mat på Mykonos.

Slottsskogen – med en stooor lekplats!
Här ligger ”Plikta”, stans största lekplats. Tjohoo! Perfekt när barnen behöver rastas och springa av sig en timme eller två.

Haga
Göteborgs äldsta förstad. Här hukar trähusen vid kullerstensgatorna, och här finns second hand-butiker, antikvitetsaffärer och modebutiker i en skön blandning. Pittoreskt och charmigt. På Kafé Husaren hittar du Sveriges största kanelbullar!

Feskekörka
Byggnaden som byggdes 1874 liknar en kyrka och har därför döpts till Feskekörka. Köp med dig färska räkor eller något annat gott.

 

 
Slottsparken

 


Haga


På sommaren: Rosenkaféet
Mitt i Trädgårdsföreningen ligger Rosenkaféet. Kaféet har en gammaldags, mysig stämning som gör att man gärna hittar dit när solen värmer.

För en snabb överblick av Göteborg finns turistbussen (och kanske får du några bra tips från chaffören. Under september - maj avgår den varje lördag 11.00 och 12.30.

Mysiga kaféer och bra shopping finns det gott om i Göteborg. Prova ett fik längs Avenyn, Haga eller Linnégatan. Den mesta shoppingen finns i Nordstans köpcentrum, runt Avenyn, Kungsgatan, Fredsgatan och Östra Hamngatan.

GöteborgsPasset ger er fri entré till många sevärdheter och ni får rabatter på shopping, restauranger och kaféer.

Inomhus lekcenter kan vara en bra idé om du har barn mellan 1-10 år. Här finns ett par olika lekcenter med café, se hela listan här.

Det finns massor av roliga saker att göra i Göteborg, så det kan vara kul att stanna över helgen eller ´kanske hela veckan. Det finns gott om hotell i Göteborg, men vill man bo centralt så kostar det. Ett bra alternativ är stora hotellkedjor som ligger utanför centrum. De har ofta familjerum och kanske även höstlovspaket. Det finns även pensionat, men ibland får man dela toalett och dusch med de andra gästerna. Det finns också ett gäng trevliga vandrarhem i Göteborg, så det går att komma undan ganska billigt med lite fantasi och envishet.

Se ännu mer kul ställen i Göteborg! »

Ha det så roligt i Göteborg!

 


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-02
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se