Annons

Långresa i USA med en 1,5 åring

Anders och Anette har rest i USA med sin lille Simon. De har många bra tips till dig som vill iväg. Här kan du läsa deras egen berättelse.  Familjens 10 bästa tips till dig som ska resa i USA med små barn »


Mamma diggar Kalle Anka!

Att resa med barn för första gången var en prövning, men fantastiskt roligt. Vi var ute i fyra veckor och hann med både storstad, landsbygd, släktbesök, Disney, bröllop samt sol & bad. Totalt nio flygresor, en hyrbilsvecka, tåg och båt.

Teletubbies räddade oss

Vi mellanlandade i Paris, på La Guardia. Trycket i öronen var jag mest orolig för, men det gick bra och lille Simon var lugn. Planet till NY blev inställt, så vi fick sitta och vänta i tio timmar i Paris. Trist, men sådant får man räkna med. Vår bärbara DVD kom väl tillpass, och Simon tittade på Teletubbies om och om igen.

Handbagagetips: lite leksaker, en bok, DVD, kex, russin, frukt, dricka, blöjor, våtservetter, plastpåsar (att lägga använd blöja i), haklapp, extra kläder för ombyte, välling och flaska, alcogel att tvätta händerna med, ett tomt örngott (som vi la något klädesplagg i) och napp. Pläd fanns på flyget.

Flygturen till New York

När man flyger med barn får man förtur i köerna. Så fort vi ställde oss i en kö hjälpte personalen oss fram direkt. Vi hade ringt flygbolaget och bokat bra utrymme för benen, det underlättade resan.

Tyvärr är 1,5 år för stort för att få en kabinett (flygplanens sängar för små barn). 10 kg eller ett år är max, så Simon sov hos oss. Han var bältad med barnbälte i vårt bälte, så att han inte skulle åka ner på golvet.

Resan tog 7,5 timme och när vi kom fram stannade vi i New York för att komma in i dygnsrytmen och göra utflykter. Trettio grader varmt i slutet av maj var en överraskning!


Tåg är bekvämt för barnfamiljer tycker pappa Anders. Barnen kan röra sig, fika eller ligga och sova.


Våra släktingar i Minnesota var stolta över sina svenska rötter.

Tåg till Niagrafallen

Det tog nio timmar med tåg att åka till Niagara fallen. En härlig tågtur med bra komfort utmed Hudson River.

Vi tycker att det är helt perfekt att resa med med tåg, speciellt när vi har Simon med oss. Man kan röra sig, fika lite då och då, gosa och koppla av. Det hände saker för Simon att titta på och det kom nya resenärer med jämna mellanrum som vinkade till honom. När han blev trött kunde han ligga raklång och ta sig en lur. Förresten, vi bodde på den Kanadensiska sidan och vi stannade två nätter.

Sveriges nationaldag i Minnesota

Vi har avlägsna släktingar i Minneapolis, Minnesota. De bor i St Paul och hade planerat in vårt veckolånga besök i minsta detalj.

Vi började weekenden med att åka till stugan vid sjön, i Wisconsin. Där åkte vi båt, vattenskidor och badade. Härligt! Tillbaka i St Paul blev vi bjudna på luncher och middagar på alla håll och det blev en härlig vecka som vi aldrig glömmer.

Att få komma in i folks liv i ett annat land och få ta del av deras vardag var fantastiskt. Gästvänligheten var enorm och de var så stolta över sina svenska rötter. Det var en upplevelse att hälsa på sina avlägsna släktingar, och vi tajmade besöket bra - vi kunde fira Sveriges nationaldag tillsammans!

Jag simmade med delfiner!

Flög sedan ner till Florida, Fort Lauderdale, där vi hyrde bil i en vecka. Med egen bil kände vi oss fria! Vi åkte runt och gjorde vad vi ville, och shoppade lite.

Vi åkte först till västkusten och sedan upp till Orlando. Var på Magic Kingdom en dag och på Seaworld en dag. Härligt för barn, det fanns aktiviteter för alla åldrar. Späckhuggaren Shamu på Seaworld var den som lämnade mest minnen hos vår Simon 1,5 år.

Det blev stormvarning på TV och vi bilade söderut för att inte vara nära orosområdet. Nere vid Key Largo simmade jag med delfiner och Simon tittade på. Otroligt härliga djur, jag skulle göra om det när som helst!

Biluthyrningstips: I USA åker barn framåt. Biluthyrningsstället vi kontaktade i Florida hade bilbarnstolar som kunde vändas åt båda hållen, så vi spände den bakåt. Boka bil från Sverige innan ni reser, det blir billigare (märkte vi…)När Simon tröttnade på att sitta i vagnen fick han spralla i lekparken i underbara gröna Central Park.

New York, New York!

Tillbaka till soliga, varma New York. Nu fick vi lite mer tid att utforska staden.

Vi åkte med turistbussarna i tre dagar och tog även en båttripp ut till Frihetsgudinnan. Man kan gå på bussarna och stiga av när man vill, helt perfekt när man ska titta runt eller vill äta.

Sprall i Central Park

Vi hittade flera bra parker där Simon kunde springa (trist att sitta i sulkyn hela dagen.). I stora Central Park finns till exempel en riktigt bra lekplats och ett karusellområde (Victorian Gardens) som är anpassat för små barn.

Om inrikesflyget: När vi flög inrikes i USA fick vi inte bälta fast Simon, de vill att barnen sitter hos föräldern. Tvärtemot vad vi i Sverige är vana vid.

Vi gifte oss!

För att göra resan än mer oförglömlig så passade vi på att gifta oss i Svenska kyrkan i New York, precis innan vi åkte hem.

En överraskning som vi delade med familjen när vi hade barbeque träff hemma i Sverige och delade ut våra amerikanska presenter.

För visst hade vi shoppat i USA - dollarn stod ju i 7,2! Vi hade fler resväskor med oss hem än när vi åkte dit (he he). Vi fick ha handbagage + 2 resväskor á 24 kg per vuxen, och Simon fick ha ett bagage på 10 kilo.

Våra bästa tips till dig som ska resa i USA med små barn


  • Ta med så få kollin som möjligt, det blir lättare för er. När vi reste från Sverige hade vi en resväska, en stor ryggsäck, två handbagage och en sulky med oss totalt.
  • Vi tog med två paket blöjor, 18 matburkar med fisk och kyckling (varje burk inrullad i en plastpåse, sedan i en blöja – inte kött, det får inte tas in i landet), välling, gröt, solskyddsdräkt, bärbar DVD och kläder.
  • Packa om ryggsäcken inför varje dag. Vi hade alltid med oss en ryggsäck med mat till Simon, kex, russin, frukt, hakklapp, våtservetter, blöjor, vatten, snuttefilt, napp, plastpåsar, Alcogel handdesinfektion, extra kläder för ombyte, gå-sele samt en förbandskudde.
  • Ta med en bra sulky! Vår sulky heter Quicksmart stroller och kan bli liten som en ryggsäck. Den går som handbagage så vi kunde använda den på flygplatsen. Den är också lätt att ta med i taxin, på tåget eller bussen. Nackdelen är att den inte har ett liggläge, men vi fäste ett brett resårband i ryggstödet som vi satte över pannan så att det höll fast Simons huvud när han sov.
 
Här ser ni hur vi placerade den lilla bärbara DVDn. Simon tittade på sina älskade Teletubbies både när vi körde bil och när vi hade lång tråkig väntan på flygplatsen.

  • Det är smart att välja samma hotellkedja och få poäng till fria nätter. Vi bokade mycket på nätet innan vi åkte. Det var skönt och bara kunna visa en adress och komma fram.
  • Simon sover i spjälsäng hemma. Vi bokade hotellrum med två sängar. Simon låg i den ena med kuddar runt omkring sig, då behövde vi ingen resesäng.
  • Boka inte in för mycket. Väderombyten påverkar både vuxna och barn och ibland behöver man en vilodag helt utan planer.
  • Boka hyrbil från Sverige, det blir billigare. Kolla så att de kan lova dig en bakåtvänd bilbarnstol.
  • Det kan vara bra att veta att när ni åker hem får ni ha 1 handbagage/person + 2 resväskor á 24 kg per vuxen, och 1 resväska på 10 kilo/barn. Dubbelkolla med flygbolaget, det kanske kan vara olika regler på olika flygbolag.

Hoppas vår berättelse inspirerar och ger reslust!

Hälsningar Anders, Anette & lille Simon


Av: · · Senast uppdaterad 2019-07-16
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se