Annons

Lanzarote

Det är en ganska liten ö som gärna bjuder på kanonväder. Vattnet är klart och fint, sanden spännande mörk och förutsättningarna för en solnjutarvecka är riktigt goda. Men vill man uppleva något genuint och charmigt får man minsann leta, tyckte våra testfamiljer från Göteborg, Lund och Örebro.

Som på månen
De första Star Wars-filmerna spelades in här och det är inte alls förvånande. Det ser ut som på månen, lite grann.

Lanzarote har så gott som ingen grönska alls, mer än palmer i badorterna, en del olivträd, vinodlingar och blommande buskar intill husen.

I övrigt ger den mörkt grå stelnade lavan bruna, grå och svarta nyanser så långt ögat kan nå.

Chokladfärgad sand
På Lanzarote finns mestadels mörka stränder. En del kallar sanden svart, men om man tittar närmare är den mörkt brun, som choklad.

Vattnet är klart och jättefint. Det är underbart att bada här och vågorna är lagom och roliga att leka i.

De flesta stränder är välordnade, med solstolar och parasoller (kostar cirka 80 kr/dag att hyra).

En del stränder har även vattensporter, aktiviteter och strandbarer.

Hyr en bil
Stannar ni en vecka är det trevligt att hyra bil ett par, tre dagar och köra omkring på måfå och se vart ni hamnar. Vägarna är bra och det är svårt att köra vilse. Biluthyrare finns på många ställen och när Barnsemesters testfamiljer provade att pruta gick det bra, förmodligen för att biluthyrarna ligger på rad och turisterna går emellan och jämför både bilar och priser. Det finns bilar med 6-10 säten. Det kan vara bra att veta för familjer med många barn.Vita låga hus
En välkänd konstnär har sett till att ön har fått behålla den enkla och rena arkitekturen, och mycket på ön har påverkats av hans konstnärliga idéer. De allra flesta hus är låga och vitkalkade, ofta med gröna fönsterluckor och dörrar. Vackert!

Mest krims krams i badorterna
Gillar du att shoppa? Det finns några moderna och ganska stora shoppinggallerior som är trevliga att titta runt i, och de har öppet på kvällarna. Längs gatorna i badorterna finns mest krimskrams.

Souvenirbutiker trängs med restauranger, barer, spelhallar, internetcaféer, parfymbutiker och ännu fler souvenirbutiker. Här och där erbjuds minigolf, bollhav, studsmattor, airhockey och annat skojigt för barnen. Men någon upplevelse av genuin kultur finns inte här. Då måste ni hyra en bil och köra upp i de små byarna.

I sydost är badvädret bäst
Lanzarote är den torraste ön av alla Kanarieöar, om man jämför mängden nederbörd.

Det kan bli riktigt varmt, på sommaren är det mellan 30 och 35 grader dag efter dag. Sämst väder är det i december och januari. Våra testfamiljer var här på novemberlovet och fick 3 dagar med ösregn under sin vecka.

De flesta turister (många engelsmän) finns längs öns sydöstra kust. Hotellen samlas i och kring badorterna Puerto del Carmen, Matagorda och Arrecife. Helt enkelt därför att här är vindarna behagliga och sanden skön. På andra delar av ön kan det vara mycket blåsigt.

En golfbana
Våra testfamiljer provade öns hittills enda golfbana. Den första känslan är förstås beundran inför den greenkeeper som lyckats anlägga gräs i denna karga natur.

Det blev en trevlig rond tyckte de i testfamiljerna som spelade. Tre av de golfande barnen strålade av lycka - för första gången i livet hade de fått köra golfbil! En golfbil ger skön skugga och rekommenderas varma dagar. Ytterligare en golfbana anläggs just nu, så inom kort har Lanzarote två golfbanor.

Utflyktsmål
Det finns några ställen som lyfts fram i turistbroschyrer och i researrangörernas utflyktsprogram, men testfamiljerna blev besvikna.Visst, det finns dromedarer att rida på och kaktusar att titta på men… nää. Turister i långa rader och allt kostar mer än det smakar. Till och med att titta på utsikten kostade pengar, berättar familjerna. Nej, det blir snudd på varningsflagga för turistfälla.

Familjerna rekommenderar att ni istället hyr en bil, packar en god matsäck, tar med en strandboll och badgrejer och åker på upptäcktsfärd i egen takt.

Ha det så trevligt på Lanzarote!


Av: · · Senast uppdaterad 2019-12-19
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se