Annons

London är en underbar stad, men det går knappt att ta sig fram med en barnvagn i tunnelbanan

Malin reste ensam till London med sin 1-åring. Detta är hennes berättelse.

Jag blev sugen på London, så jag tog med min lille 1-åring och åkte dit. Det var tuffare än jag trodde att ensam kånka sig fram med barnvagn i Londontrafiken.

Big Ben
London är en rolig stad, framför allt när barnen kommit upp i skolåldern. Men det är ärligt talat inte den ultimata semesterstaden när man reser med småbarn i vagn.


Hamleys
Vi älskade Hamleys stora leksaksaffär på Regent Street. Där kunde Elliot skutta runt och prova leksaker på ett helt våningspla!

Rainforest Cafe
På Rainforest Cafe mörknar det och blir regnoväder med jämn a mellanrum. I alla fall som ljudeffekter, så alla kan i lugn och ro fortsätta äta sin middag.

 

Jag och lille Elliot flög SAS och blev flyttade till tre lediga flygstolar. Barn under två år måste ju vanligtvis sitta i knäet, så tre stolar för oss själva kändes helt fantastiskt lyxigt!

Roligast för Elliot var att springa i gången, vilket inte uppskattades lika mycket av personalen och vissa medpassagerare. Men det gick bra att flyga ensam med ett litet barn, det enda som tog skada var vår vagn.

Lämna finvagnen hemma
Man ska inte flyga med en dyr och fin vagn, det har jag lärt mig nu. Vagnar misshandlas i flygtransporten, hur väl man än packar in dem.

Alltså, ta med en bra och billig vagn som kan få gå sönder utan att du får nervsammanbrott. Och välj en vagn som är lätt. Ofta får man nämligen lyfta barn, packning och vagn upp på bussar och i trappor.

Då går det helt enkelt inte med en stor Emmaljunga eller Brio. Jag hade en hopfällbar sulky, som även den blev ganska tung med 11 kilo kille och lite shopping i lasten.


Våra favoritställen
Vi älskade Hamleys stora leksaksaffär på Regent Street. Där kunde Elliot skutta runt och prova leksaker på ett helt våningsplan. Ett fantastiskt ställe för alla med barnasinnet kvar.

Ett annat roligt ställe, dock med lång besvärlig trappa, var restaurangen Rainforest Cafe i närheten av Piccadilly Circus. Där mörknar det och blir regnoväder med jämna mellanrum. Det åskar, mullrar och regnet öser ner. I alla fall som ljudeffekter, så alla kan i lugn och ro fortsätta äta sin middag. Stora låtsasapor och låtsaselefanter rörde på sig och lät, de var lite otäcka tyckte Elliot, som hellre tittade på fiskarna i det stora akvariet.


"Titta mamma, ett glass på gatan!"
Det är inte så rent i London. Det gäller att se upp, i alla fall om man som jag har ett barn som tycker om att smaka på allting. Papperskorgar och tunnelbanans inredning till exempel.


Roligast från cirka 7 år
London är en rolig stad, framför allt när barnen kommit upp i skolåldern. Men det är ärligt talat inte den ultimata semesterstaden när man reser med småbarn i vagn.

Det är trånga trappor, framförallt i tunnelbanan men även till butiker. Baby GAP hade trappa in i butiken, märkligt. För att komma upp på Oxford Street från Oxford Circus tunnelbanestation fick jag bära vagnen upp för fyra trappor, varje trappa hade cirka 15 steg. Puh!

Rulltrappor finns ibland men inte överallt. Så allra roligast i London får nog familjer med självgående barn från cirka 7 år. Då öppnar sig dörrar till spännande muséer, Madame Tussaud och mycket annat roligt.

 

Tips när du har småbarn med i London

Princess Diana
När ditt barn behöver springa av sig kan ni gå till prinsessan Dianas lekplats i Kensington Gardens. Där finns sjörövarskepp och mycket annat roligt.

The Princess Diana playground
En lekplats som ligger vackert i Kensington Gardens och är populär bland barnfamiljer. Det finns ett sjörövarskepp som barnen kan klättra i och på, gungor och många roliga lekstationer.

Läs mer: The Princess Diana playground »

London Zoo (ligger i Regents Park)
En av de mest berömda zooparkerna i världen med över 600 olika djurarter. "Möt-djuren-shower" hålls dagligen. Månvärlden, akvariet, elefanthuset, pingvindamm, Snowdon fågelhus, björnberg med mera. Barnens zoo med kaniner, hamstrar och andra smådjur.

Läs mer: London Zoo »

London Aquarium kan besökarna se och uppleva 100-tals varianter av fiskar och havsväxter från hela världen, från skräckinjagande hajar till maneter, bläckfiskar och rockor.

Läs mer: London Aquarium »

 

Länkar


Av: · · Senast uppdaterad 2016-06-01
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se