Amanda åkte med mamma och farmor

"Jag gillar Bulgarien för de har så goda glassar"

Många barnfamiljer är nyfikna på billiga Bulgarien. Vi har pratat med Anna från Skåne som åkte dit på semester tillsammans med sin sexåriga dotter Amanda och hennes farmor. Vad tyckte de om Bulgarien?

Svalkande drink

 

Fler barnfamiljers reseberättelser från Bulgarien, titta här »

Svarta havet
Stränderna i Bulgarien kan vara bra, men en del är skräpiga. Många barnfamiljer väljer därför att bo på hotell med fina pooler.

Resan gick till Tsrevo, en timme söder om Burgas. Anna valde att åka med TUI, till deras Blue Villagehotell Serenity Bay.

Hur gick flygresan?
Jag trodde att Amanda skulle få svårt att sitta still. Men flygresan tog bara 2 ½ timme från Malmö. Vi hade förbeställt mat och Amanda tyckte det var roligt att hon fick egen barnmeny med dricka och muffins. När vi kom till Bulgarien åkte vi buss till hotellet, det tog cirka en timme.

Första intrycket av anläggningen?
Första intrycket av själva området var en besvikelse, om jag ska vara helt ärlig. Hotellet var nybyggt och fint, men omgivningarna…  det kändes som om vi bodde på en leråker!. Vägarna hade inte hunnit asfalteras, och det mesta runtomkring var bara halvfärdigt. Men jag kan tänka mig att det här stället är helt fantastiskt vackert nästa sommar när gräsmattorna är på plats.

Disco
Amanda är inte ett dugg blyg och leker gärna uppe på scenen med sina nyfunna kompisar.

Var ni inte förvarnade?
Jo, vi visste att allt inte var klart, men vi hade ändå föreställt oss att det i låg i någon slags miljö. Vi bokade resan 5 dagar innan vi reste, så det gick lite hastigt. Själva hotellet var kanon, det måste jag säga! 

Hur var ert rum?
Vi bodde i en fin 2-rumslägenhet. Sängarna var uppbäddade när vi kom och de hade vikt ner överkasten så att man kände sig riktigt välkommen. Sådant tycker jag är trevligt. Allt var fräscht och modernt eftersom hotellet var nytt. Balkong hade vi, och det fanns spishäll, köksutrustning med micro så att vi kunde laga egen mat om vi ville.


Superkids
Två timmar på förmiddagen var Amanda med i barnklubben. Övrig tid badade hon i poolen med mamma och farmor.

Maten
Frukosten var härlig tyckte alla tre, och Amanda gillade barnens mat. Amandas mamma och farmor däremot, de gillade dessertbuffén!

Snäcksök
Amanda brydde sig inte om att det fanns betongblock  och grejer på stranden. Hon letade efter fina stenar och snäckor.

Underhållning
Clownen underhöll på kvällarna.

Poolbad
"Poolen var det absolut bästa av allt. Det är roligt att bada. Och glassarna i Bulgarien är riktigt goda. Det är också jätteviktigt," berättar Amanda.

På flygplatsen
"Jag har ett eget pass med foto när jag reser, precis som alla vuxna".

 

 

 

Vad tyckte ni om maten?
Vi hade bokat halvpension. Då får man frukostbuffé och middagsbuffé. Frukosten var bra, det fanns bröd, kaffe, te, juicer, yoghurt, frukt, kakor, ägg, bacon och mycket mer. Middagsbuffén för oss vuxna var inte lika rolig, tyckte vi. Jo dessertbuffén, den var underbar! Barnens buffé däremot var riktigt bra, Amanda åt och var nöjd hela veckan. På kvällarna var det uppträdanden på en utescen. Ibland med clownen Coco, ibland med Bamse och en dag fick barnen mima och dansa till sin favoritlåt. En dag uppträdde Bulgariska barn och de drog upp barnen att dansa, det var trevligt! I poolbaren fanns en trubadur som spelade då och då.

Vilka barnaktiviteter provade ni?
Amanda var med i Bamseklubben. Det var första gången hon provade en barnklubb och hon gillade det. Hon tyckte att det var roligt med kompisar, och att få träffa Bamse och Skalman. Det var ungefär som ett dagis fast  utomlands, ett par timmar om dagen. 

Vad gjorde ni annars?
Övrig tid badade vi. Det fanns två pooler, en barnpool och en vuxenpool, plus en bebispool med soltak. Det var verkligen jättefina pooler men förvånansvärt kallt vatten då vi var där, bara cirka 22 grader. Men Amanda lärde sig simma! Dessutom fanns det under hela dagen aktiviteter för båda barn och vuxna. Tävlingar, vattengymnastik, vattenpolo för vuxna, vattenpolo för barn, kubb på stranden, beachvolleyboll, frågetävlingar osv.

Var ni på stranden?
Nej, det var mycket mysigare att ligga vid poolerna tyckte vi. Det fanns gamla byggnadsrester och konstigheter på stranden, och inga solstolar. Men när allt är färdigt och hotellen intill öppnar kommer det säkert att bli fint och mer organiserat.

Gjorde ni några utflykter?
Ja, vi tog en taxi till den lilla staden Primorsko. Det tog bara 15-20 minuter att åka dit, men det kostade 400 kr tur och retur, så jag gissar att vi blev lurade. Det fanns smycken, väskor och sådant att köpa. Man kunde pruta lite, men inte särskilt mycket. Det såldes varumärkeskopior överallt! Ska man finshoppa åker man till Burgas istället, en timme bort. Hotellet ordnar utflykter dit.

Har du några bra tips?
Ja, att shoppa på eftermiddagen, då har alla affärer öppnat. På förmiddagen och kring lunch är många butiker stängda. Jag skulle också vilja säga att det hotell vi bodde på är perfekt även för familjer som har en bebis.

Vad fick du för intryck av Bulgarien?
De kan inte engelska. De taxichaufförer vi mötte kunde inte ett ord. De bulgarer som arbetade i receptionen kunde hyfsad engelska, men butikspersonal och restaurangpersonal kan överlag inte engelska alls. I affärerna följer de efter en hela tiden. Det känns ovant.

Prisnivån, är det så billigt som folk säger?
Dyrast var det förstås på hotellet. Lite billigare var det i byn som ligger intill, cirka 20-30 minuters promenad från hotellet. Ännu lite billigare var det i Primorsko. Där kunde man äta ute på restaurang ganska billigt. En glass i byn kostade cirka 5 kr, på hotellet kostade en exakt likadan glass 10 kr.

Har ni varit på barnsemester utomlands tidigare?
Bara i Bulgarien, ingen annanstans. Vi har varit i Bulgarien även innan denna resan. Då var vi på Golden Sands, och Sunny Beach.

Är det stor skillnad på orterna?
Ja, denna resa gav oss mer av det riktiga Bulgarien. Det gick åsnor här och där och det fanns små byar. Sunny Beach är något helt annat. Där finns mer bungyjump, hoppluftslott, minigolfbanor, shopping och sådant. Men också mer folk och mer oväsen. Det är partyparty dygnet runt. Golden Sands är mindre än Sunny Beach. Där finns också en hel del partyparty, men inte som i Sunny Beach.

Kan du rekommendera just det här stället?
Ja, verkligen. Nu är de säkert färdiga med grönområden och allt runtomkring. Den här resan gjorde vi ju 2008, så vi kom dit lite för tidigt. Men vi blev ändå nöjda med vår resa eftersom hotellet var så fräscht och jättefint.

 » Relaterade artiklar
Tåg till Disneyland
Resa miljövänligt och barnvänligt En stor fördel med tåg är att barnen kan röra sig fritt, gå på toa när de vill och sova i din famn. Nackdelen är förstås att ni inte kommer hela vägen från ert hem, fram till Disneylands parkering, som man gör med egen bil. Men vi tyckte det var värt att undersöka, s&
Både vi vuxna och barnen älskar Grekland!
Fam Westberg: Mathias 35 år, Jessica 32 år, Gustav 6år och Albin 4 år Fam Tellgren: Peter 36 år, Kerstin 32 år, Alexander 11 år, Sebastian 7 år och Filippa 4 år. Budget 1 100 kr/dag/familj (exkl flygbiljetterna). Utanför Monastiraki metro. Hela ligan samlad, Gustav, Sebastian, Alexander, Filippa och Albin. 1:a stopp Aten Det
Frankrike - Sport och äventyr på...
Franska Rivieran På Franska Rivieran finns många äventyrslekparker, ofta i pinjeskog. Perfekt en het och solig dag när ni söker skugga. Det kryllar även av golfbanor, och den som gillar fart kan prova gokart! En del arrangörer har äventyr för små barn, andra har enbart för vuxna och tonåringar. Maila och fråga vad de erbju
Alperna eller svenska fjällen?
Vi hjälper dig att lista fördelar och nackdelar, så att du lättare kan göra ett bra val som passar just din familj. Just nu funderar många familjer på om de ska åka till alperna eller de svenska fjällen? Vi hjälper dig välja genom att lista plus och minus. PLUS FÖR ALPERNA Stora system m Läs mer »
Helsingfors för barnfamiljer
Finlands huvudstad Helsingfors är en av Europas populäraste städer med massor att se och göra för både stora och små på promenadavstånd från hamnen. Färjor från Stockholm avgår varje dag och det är populärt med 40-timmarkryssningar som ger en hel dag i Finland. Barnsemesters Testfamiljer testar Helsingfors! I
Bilsemester
Oavsett om du ska göra en kortare utflykt med barn i bilen eller planera en längre bilsemester så finns det ett par saker du bör tänka på. Här har vi samlat tips och information som gör bilresan både säkrare och roligare!
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Allinc » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr ytterligare rabatt på de redan låga ...
Nazar - Lyxsemester för alla » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr i rabatt per vuxen på alla Nazar-collection hotell...
First Hotel Carlshamn Familjepa... » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på First Hotel Carlshamns familjepaket med &ou...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Kryssning
Kryssning passar dig som vill se nya ställen varje dag. Så fungerar kryssning »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se