Midsommar - Ört- och vitlöksgravad strömming
Annons

Ört- och vitlöksgravad strömming

Ört- och vitlöksgravad strömming

Ingredienser (8 port)
1 kg färska sillfiléer eller stora strömmingsfiléer

Ättikslag:
1 1/2 dl ren ättika 24%
8 dl vatten
2 msk salt
1msk socker

Sås:
4 dl gräddfil
1 dl lättmajonäs
3 msk fransk senap
2 msk saft av citron
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 dl hackade, blandade örtkryddor, tex dill, persilja, gräslök, dragon och krasse.

Blanda ingredienserna till ättikslagen. Dra skinnet av sillen och lägg den i lagen. Låt ligga ca 8 tim. Ta upp sillen och låt den rinna av. Blanda ingredienserna till såsen. Vänd ner sillfiléerna i den. Låt stå kallt minst 6 tim. Servera med kokt potatis.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-03
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se