Smarrig, enkel och rolig fredagsmat. Servera gärna grönsaksstavar till, supergott att doppa i tzatzikin!
Minigrillspett
IngredienserEn fläskfilé
Valfri marinad
Tandpetare
Gör så här:
Dela filén i små bitar. Låt bitarna ligga i marinad ett par timmar. Trä upp på tandpetarna. Grilla i ugnen 225°C i 10-15 minuter.
Potatisbåtar
Ingredienser4 bakpotatisar
Olivolja
Salt
Gör så här:
Skala och dela potatisen i stora klyftor. Lägg i en teflonform. Ringla lite olivolja över. Salta. Tillaga i ugnen tills potatisen är genommjuk. Ca 200°C i 25 minuter.
Tzatziki
Ingredienser2 dl meze yoghurt
½ gurka
Två vitlöksklyftor
Olivolja
Svartpeppar
Gör så här:
Riv gurkan och krama ur vattnet. Blanda med yoghurten och pressa i vitlöken. Häll i en liten skvätt olivolja. Krydda med lite svartpeppar.