Mojjeintervju
Annons
Barnfamiljernas favoritkille Mojje i intervju:

"Jag ser fram emot den dag barnen är stora nog att följa med till de långa soliga pisterna i Alperna"

Alla barnfamiljer vet väl vem Mojje är. Men han är inte bara artist, han är pappa också. Vart åker Mojje på semester? 


Mojjeintervju

åka skidor i alperna
Mojje älskar att åka skidor och har lärt sina barn i de svenska fjällen.
Mojje, du har ju två barn. Hur gamla är de?

Ja, det har jag. De är 5-9 år.

Har du tips om något bra resmål utomlands, som du har besökt med dina barn?
Det bästa och mest barnvänliga familjeställe vi har varit på är Pascha Bay i Alanya i Turkiet. Det är helt grymt! Själva hotellet är fräscht, poolområdet har inga stora rutschkanor och sådant men det är trevligt och lagom stort för att kunna se var barnen är. Stranden ligger precis nedanför hotellet. Det är TUIs ställe så det är mycket Bamse och Skutt och uppträdanden på kvällen och sådant. Det tyckte barnen förstås var roligt.

Vad brukar hända när svenska turister känner igen dig på hotellet?
Ha ha! Det är ganska lugnt. Klart att det viskas lite bland solstolarna, men det gör ingenting!


 

Vilka familjeparker i Sverige har du och din familj besökt?
Ärligt talat, jag gillar inte familjeparker. Ofta blir det för mycket för barnen, tycker jag. Plus att vi föräldrar är lite lätt irriterade över det mesta på stora parker. Massor av folk, dyrt och långa köer till matställena och oftast dåligt käk.

Så vi har börjat ta in på herrgårdar istället, det är faktiskt billigare än man kan tro. Barnen älskar det! Där finns ofta en sjö med roddbåtar, man får låna fiskespön, det är en lugn och vacker miljö, plus att barnen får använda sin fantasi i naturen.

När jag ser barnen ha roligt i naturen blir jag jättelycklig. Och en glad förälder har ju oftast glada barn, ha ha!! Mitt favvoställe med mina barn är Hooks herrgård utanför Jönköping. Mycket fint och, som sagt, billigare än man kan tro.

Mojje

- När barnen har roligt ute i naturen blir jag också lycklig, berättar Mojje. Nöjesparker och sådant kan vänta. Jag bokar hellre ett par dagar på en herrgård och sitter och fiskar med barnen, eller en skidresa där vi är utomhus hela dagarna. Det är härligt!

 

Av de familjeparker ni besökt, vilka tyckt du och dina barn var roligast?
Jag är väldigt förtjust i Kolmården, och det är mina barn också! Där finns allt. Lugnet, bra mat, coola djur - och Vildmarkshotellet är grymt med inomhuspool, stora lekrum och allt.

Åker du och familjen skidor, var har ni åkt och varför just där?
Vi älskar att åka skidor! Vi åker till Sälen för det mesta, det är perfekt för barnen.

Mojje, du var ju med i Let´s Dance. Vad tyckte dina barn om det, pinsamt eller kul?
Ha ha! De var riktigt stolta, de är ju bara små och ser upp till allt pappa gör. Men de var nog förvånade över att jag kunde dansa.

Har du och familjen några resplaner?
Ja, vi ska först åka till Sälen nu i vinter. Lite senare ska vi till Egypten och värma oss. Till våren blir det Mallorca.

Om du fick åka på en drömresa med familjen. Vart skulle ni då resa?
Oj, vilken svår fråga! Nu vet jag. Jag skulle vilja ta med hela familjen till Alperna när barnen har blivit lite större. Det ser jag fram emot. Det är otroligt häftig skidåkning där med långa soliga pister, och vi älskar att åka skidor.

Tack för pratstunden Mojje. 
Tack alla fina människor!


Av: · · Senast uppdaterad 2017-03-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons

Aktiviteter & nöjen för barnfamiljer

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se