Piratskepp Tårta
Annons

Piratskepp Tårta

Ingredienser
2 pkt färdiga 3-delade tårtbottnar
4 dl vispgrädde
2 dl Oboy
200 g blåbärssylt
3 bananer
14 citronlakrits
1 blompinne
1 svart papper
vit vattenfärg
1 tandpetare

Använd ett av paketen med tårtbottnar till att skära ut en spetsig för (= 3 bitar) och ett akterhus (= 3 bitar). Använd det andra paketet tårtbottnar till både midskeppet och aktern (något rundad baktill) som görs i ett stycke.

Vispa ihop grädden och Oboyen och bred sylt på vartannat lager och Oboygrädde på vartannat. Lägg ihop bitarna som på illustrationen. Bred sedan Oboygrädde över hela skeppet. Använda gärna en varm kniv för att få grädden slät.

Skiva bananerna och lägg skivorna på däcket och på akterhusets tak. Stick in citronlakrits som ckanoner i sidorna på skeppet. Måla segel och piratflagga med vit färg på svart papper (se bilden). Limma segel på en blompinne och använd en bit av pinnen som bogspröt. Limma flaggan på en tandpetare.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-09-30
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se