Plocka jordgubbar
Annons

Plocka jordgubbar!

Har ni provat att ta med barnen till ett jordgubbsfält med friplockning? Visst, barnen kanske äter mer än de plockar, men det är en trevlig liten utflykt!

Jordgubbar
Att plocka jordgubbar tillsammans med familjen är mumsigt!

 

När?

I Skåne börjar det redan i maj. Sedan fortsätter startdatum norrut. De flesta självplockningar av jordgubbar är i full gång kring midsommar.

Var?

Det brukar finnas annonser i lokaltidningen för självplockning av jordgubbar. Du kan också fråga dina grannar eller vänner, de kanske brukar plocka? Ofta är det markerat med hemgjorda skyltar längs vägarna. På barframjandet.se finns länkar till några av odlarna.

Vad behöver man?

Du behöver inte ha något med dig när du plockar jordgubbar. Kartongerna brukar ingå i priset.

Tips: Klä ditt barn i gamla skruttiga kläder för de kommer garanterat att få röda jordgubbsfläckar på sig.

Enkelt?

Att plocka jordgubbar är enkelt, men tänk på att ha oömma kläder. Man kryper runt på alla fyra i jordgubbslandet.

Tips

Du kan både frysa in jordgubbarna med lite socker, göra jordgubbssaft och jordgubbsylt. Jordgubbskräm är också busenkelt att göra, och gott som mellanmål eller efterrätt. En enkel favorit är att mosa dem med socker och lite vatten och ha dem som jordgubbssås på glassen, mums!


Av: · · Senast uppdaterad 2019-08-21
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se