Annons

Barnsemester kollar in

PortAventura i Spanien

De flesta barnfamiljer i Sverige har inte ens en aning om att Spaniens stora, påkostade familjepark PortAventura finns. Därför har vi tagit reda på allt man kan tänkas behöva veta. Familjer tycker till »

Cirka 10 mil söder om Barcelona, nära badorten Salou, ligger PortAventura. 

Här finns två temaparker. Den ena temaparken är själva PortAventura som har berg-och-dalbanor, karuseller och många andra åkattraktioner.

Den andra temaparken här är vattenlandet Caribe Aquatic Park. I anslutning till parkerna finns tre temahotell så att man kan välja den stil man trivs bäst i: den mexikanska stilen, eller att bo som i en medelhavsby eller den karibiska stilen med sandbotten i poolen (jo, det stämmer!).

Temaparkerna

PortAventura Park
Detta är en klassisk nöjespark med massor av karuseller, t ex en berg-och-dalbana med åtta loopar (öh!) och en hiskelig fritt fall, men det finns även lite lugnare aktiviteter för de yngre barnen. Varje dag drar flera shower och parader genom parken med kinesiska trollkarlar, stuntmän och cancan-dans. Här finns butiker och restauranger med olika inriktning.


Caribe Aquatic Park
Som du vet är det varmt, ibland hett i Spanien. Då är badlandet ett paradis. Här kan ni prova vågpooler och spektakulära vattenrutschbanor, det finns svajande palmer överallt och ur högtalarna strömmar soft reagge-musik.


Praktisk info: Båda parkerna är öppna sju dagar i veckan under högsäsong. Öppettiderna varierar under säsongen men PortAventura Park är oftast öppen 10-20 (under juli och augusti 10-24) och Caribe Aquatic Park är öppen ca 10-18. Kolla innan ni åker dit.

Port Aventuras temahotell
Det finns tre temahotell: det mexikanska hotellet, medelhavsbyhotellet och hotellet med den karibiska stilen. Se hotellen här »

Alla Port Aventuras temahotell ligger på gångavstånd till stranden i badorten Salou. På dagarna bjuder hotellen på gratis transport till stranden, om ni inte vill gå. När ni bor på något av temahotellen ingår obegränsat inträde till Port Aventura-parken - full rulle alltså! 15/6-15/9 ingår en dags inträde till Caribe Aquatic Park vid minst 4 nätters vistelse. På alla hotellen ingår frukostbuffé och ibland besöks matsalen av Hacke Hackspett eller någon annan figur.

 

Hur reser man till Port Aventura?
Med flyg: Ni ska flyga till Barcelonas flygplats El Prat. Billigaste flygbiljetterna kan ni söka fram på Internet (kan hitta mkt billigt om du bokar tidigt). När ni landat tar ni er in till centrum och tågstationen Sants. Där går sedan direkttåg till PortAventura som tar ca 1,5 timme och kostar ca € 10 (tidtabell på www.renfe.es). Från tågstationen PortAventura till temahotellen och entrén till nöjesparkerna är det ca 500 m. Vill ni ha hyrbil finns det förstås på flygplatsen.

Med egen bil: Det är ca 300 mil till Spanien från södra Sverige och det brukar ta ca 2-3 dygn att köra inklusive några småpauser längs vägen. Bila till Spanien »

Ta med på bilsemestern i Sydeuropa:

 • Pass och körkort
 • Bilens registreringsbevis. Förvara det bland dina värdehandlingar, inte i handskfacket.
 • S-märke bak på bilen. Har du registreringsskylt med EU flagga behövs inget separat S-märke.
 • Internationellt körkort. Svenskt körkort gäller i EU-länderna. I andra länder krävs internationellt körkort. För mer info se www.motormannen.se
 • "Grönt kort" som visar att du har en giltig trafikförsäkring. Inte obligatoriskt, men ändå till hjälp om du råkar ut för en trafikolycka. Beställ gröna kortet från ditt försäkringsbolag.
 • Vägatlas t ex Motormännens Europa Vägatlas
 • Förstahjälpen-sats, reflekterande varningsväst och extra glödlampor. Obligatoriskt i några av de länder du kör igenom.

Här kan ni ha kul på vägen ner eller på vägen hem!

 • Eifelpark
  Djur- och nöjespark i Gondorf vid Bitburg lite norr om Trier.
 • Europa Park
  Stor nöjespark i Rust/Baden i södra Tyskland.
 • HANSA-PARK
  Stor nöjespark i Sierksdorf mellan Puttgarden och Lübeck.
 • Holidaypark
  Nöjespark i Hassloch/Pfalz lite söder om Mannheim.
 • LEGOLAND®
  I Günzburg vid staden Ulm i södra Tyskland.
 • Meereszentrum
  Fehmarn Utforska havens djup. Ligger nära Puttgarden.
 • Phantasialand
  Stor nöjespark i Brühl vid Köln.
 • Tripsdrill
  Tysklands äldsta och barnvänligaste äventyrspark norr och Stuttgart.

Tips: Fler roliga familjeattraktioner hittar du under respektive land här på Barnsemester.se, eller via våra kartor.


Senast uppdaterad 2018-04-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se