Prag, den magiska staden

En storstadsweekend med familjen passar perfekt såhär års. Det kan vara magiskt vackert och det finns massor av intressanta ställen att besöka både för barn och vuxna. Barnsemesters medlem Anja är nyss hemkommen från Prag och vill gärna dela med sig av sina bästa tips till andra familjer som funderar på att resa dit. Tack Anja!

Prag

Prag är en 1200 år gammal stad med en perfekt kombination av gotisk och barock arkitektur. I själva verket är Prag en sagostad! Staden får  både vuxna och barn att känna sig som om de är i en saga. Den magiska staden är full av kullerstensgator, små stugor och slott.

Prag har en hel del intressanta platser att besöka, men om du är i Prag med barn kan det bli lite tröttsamt att kolla efter dem på alla smågatorna. Mitt mål är att försöka guida dig till de mest barnvänliga platserna i Prag. Om du besöker Prag med dina barn, och är inte säker på hur att hålla dem upptagna, hittar du nedan några aktiviteter och tips som jag rekommenderar:

Petřín Hill

Petrin Hill erbjuder vacker utsikt över Prag. Här finns också flera roliga attraktioner för både vuxna och barn, som till exempel spegel labyrinten, hästridning och en härligt vacker rosenträdgård. Det ser kanske ut som om det ligger jättehögt upp men oroa er inte, det tar bara ca fyra minuter att klättra upp för trapporna till observationspunkten.

Tips: Spegellabyrinten är en rolig början för barn och vuxna tack vare hallen med sned vridande speglar. Hallen är särskilt värd att besöka under lågsäsongen när det inte är så trångt i lokalen.

Hästridning finns tillgänglig för barn eftermiddagar på helger fram till slutet av november. Priset är cirka 50 CZK (2015) per ridtur och du hittar hästarna nära ingången till bergoch-dalbanan. Sist men inte minst, glöm inte att promenera genom den vackra, doftande rosenträdgården.

Prag

Leksaksmuseum

En annan intressant aktivitet som kan hålla familjens barn sysselsatta några timmar är Prags leksaksmuseum. Leksaksmuseet har den näst största utställningen av leksaker i världen! Här finns alla möjliga leksaker som samlats in från hela världen, allt från antikens Grekland till nutid.

Leksaksmuseet omfattar två våningar och presenterar bland annat en ganska stor samling av Barbiedockor. Museet visar även upp traditionella leksaker som leksaksbilar, motorcyklar, flygplan och tåg-mekanismer, inklusive de äldsta Märklin-motorerna med dess tillbehör.

Prag

DinoPark

Dinosaurieparken DinoPark är en rolig och informativ nöjespark fylld med modeller av dinosaurier i naturlig storlek. Några av de kan gå runt och ryta, vilket gör upplevelsen ännu mer verklighetstrogen.

En speciell attraktion är ett levande Wollemi Pine, ett historiskt träd som fanns under dinosauriernas tid, cirka 175 miljoner år sedan.

Dino Park innehåller även en lekplats för barnen med en mängd interaktiva saker. Det är absolut värt ett besök!

Prag

Zoo

Glöm inte att besöka Prag Zoo park. Djurparken har en intim känsla, så var beredd att undersöka en stor tiger bara några decimeter bort, eller att stå ansikte mot ansikte med en stark gorilla.

Trägångvägarna och massor av grönska gör att området känns mycket trevligt att gå runt i. Barnen kommer att njuta av ett antal roliga lekplatser, en liten djurpark, en tågvisning, och äldre barn kan välja stolliften.

Allmänna tips

Innan du börjar planera din resa till Prag skulle jag vilja dela med mig av några allmänna tips. Tänk på att barnportioner är något nästan helt okänt i Prag. Jag rekommenderar att välja mat som man kan dela med sina barn eller barnen sinsemellan. Det kan även löna sig att boka hotell och museumbiljetter på nätet i förväg till ett reducerat pris. På rabattsidor som t.ex. Kampanjjakt.se får du möjlighet att ta del av flera olika rabatter till såväl hotell som evenemang. Ett smart knep att få över mer pengar till resekassan.

 » Glöm inte att ta med...
Bra-att ha, nödvändigt och/eller obligatoriskt. Ta med »
 » Relaterade artiklar
Billig storstadsweekend
Vardagen rullar på och det är lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader eller att bara få slippa disken eller tvätten ett litet tag. Vad passar då bättre en att boka in en härlig weekendresa? Här hittar du din weekendresa utan att spräcka budgeten! Det finns storstäder för alla plånböcker och årstider. Läs mer »
Barnvänliga Odsherred!
Tips från Danmark: Full fart på Sommarland Själland eller krabbfångst vid hamnen i Rørvig? Exotiska djur, apor och klappvänlig getter på Odsherred Zoo - eller ta med familjen på bondgårdsbesök? Odsherred erbjuder en upplevelserik semester för alla i familjen! Sommarland Själland Gillar ni att sola och bada? Njut av Od
Bilsemester i Polen
I Polen är standarden på vägnätet ganska blandad. Många av de mindre vägarna har fortfarande ganska låg standard, men det finns ett par motorvägar. Många barnfamiljer väljer bilen när de ska på semester i Europa. Bilbarnstolar Det är obligatoriskt att använda bilbarnstolar för barn under 12 eller 150 cm. De må
Pappa och dotter på golfsemester i Spanien
Denna resa var den bästa som jag gjort tillsammans med min dotter berättar Tomas. Han och hans 12-åringa dotter åkte på golfsemester till Costa de Almeria på spanska sydkusten i början av maj. Pappa Tomas har hcp 17 och Agnes sänkte sitt hcp till 27 under resan! Hon tyckte precis som Tomas att det var en toppenresa och de planerar redan för n&aum
Nu släpps sommasolresorna
Charterbolagens sommarresor i maj - september släpps i oktober. Bokar du din resa direkt när de släpps får du mer att välja på, och kan ta de bästa hotellen. Det finns mycket att fundera på innan man bokar: Nära eller långt bort, charter eller resa på egen hand, långsemester eller minivecka, högsäsong eller lågsä Läs mer »
Bilsemester i Frankrike
I Frankrike är de flesta motorvägarna samt många broar och tunnlar avgiftsbelagda, i gengäld är framkomligheten på betalmotorvägarna högre här än i Tyskland. De vanliga gratisvägarna kan vara överbelastade, bl a med tung trafik. Vägavgifter betalas automatiskt med kort eller mynt (jämna pengar), eller manuellt i filen med en g
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
First Hotel Carlshamn Familjepa... » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på First Hotel Carlshamns familjepaket med &ou...
Fårup Sommerland » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré, värde 280 DKK!...
First Hotel Jönköping och Rosen... » Med Barnsemesterkortet får du First Hotel Jönköpings familjepaket med övernatt...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Annons:


Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se